Corvinul Hunedoara, record de amicale! Va juca mai bine de un tur de campionat într-o lună, iar printre adversare sunt și formații de Liga 2

Andrei PASCU 07 Jan. 2023, 14:39 Liga 3
Corvinul Hunedoara, record de amicale! Va juca mai bine de un tur de campionat într-o lună, iar printre adversare sunt și formații de Liga 2

Corvinul Hunedoara va juca un număr record de meciuri amicale până la reluarea Ligii 3. Echipa clasată pe locul 1 în Seria 9, antrenată de Florin Maxim, va disputa 11 partide test până la prima confruntare oficială. Doi dintre adversari sunt în Liga 2.

Corvinul Hunedoara, 11 amicale într-o lună! Printre adversari, Viitorul Pandurii și Poli Timișoara 

Astfel, Corvinul Hunedoara va juca mai bine de jumătate din numărul de meciuri pe care îl dispută într-un sezon regular de Liga 3, pe durata unei singure luni. Formația din Hunedoara se va reuni pe data de 16 ianuarie, iar cantonamentul va avea loc la Arad, în perioada 13-24 februarie.

Primele două meciuri amicale vor fi în compania unor formații din Liga 2, Viitorul Pandurii (27 ianuarie) și Politehnica Timișoara (1 februarie), iar ulterior celelalte meciuri amicale vor fi disputate în compania unor cluburi din Liga 3.

Reunirea lotului e programată pentru ziua de luni, 16 ianuarie 2023, de la ora 14.00. Staff-ul tehnic și jucătorii noștri vor avea la dispoziție mai bine de două luni pentru pregătirea sezonului de primăvară, care debutează pe 11 martie, când vom primi vizita celor de la ACS Târgu Mureş, în etapa a 16-a din seria a noua a Ligii a III-a.

Echipa noastră se va pregăti pe plan local până pe 13 februarie când va pleca la Arad, pentru a susţine un stagiu de pregătire până pe data de 24 februarie. Elevii lui Florin Maxim au stabilite, până acum mai multe partide de verificare, după următorul program:

27 ianuarie – Viitorul Tg. Jiu (L2) – la Târgu Jiu
01 februarie – Poli Timişoara (L2) – la Timişoara
07 februarie – CSM Reşiţa (L3) – la Reşiţa
10 februarie – Minerul Ocna Dej (L3) – la Hunedoara
15 februarie – Şoimii Lipova (L3) – în cantonament
18 februarie – FC Bihor (L3) şi Crişul Chişineu Criş (L3) – triunghiular în cantonament.
21 februarie – CSC Ghiroda (L3) şi Phoenix Buziaş (L3) – triunghiular în cantonament
24 februarie – Phoenix Buziaş (L3) – la Hunedoara
01 martie – CSM Reşiţa (L3) – la Hunedoara”, anunță Corvinul Hunedoara pe site-ul oficial.

Corvinul Hunedoara, parcurs fără eșec în Seria 9 din Liga 3

Au trecut 15 etape din sezonul de Liga 3, iar Corvinul Hunedoara nu a pierdut vreun meci. Echipa din Seria 9 este iar, ca stagiunea trecută, favorită certă la accederea în Liga 2.

Corvinul Hunedoara are și de această dată un parcurs solid, asta în primul rând pentru că a menținut un buget important, cu mult peste ce își poate asigura majoritatea echipelor din Liga 3. Are 43 de puncte, în urma a 14 victorii și o remiză, dar și un golaveraj de 52 de goluri marcate și numai nouă primite.

În Seria 9 din Liga 3, podiumul este completat de Metalurgistul Cugir, 28 de puncte, și Unirea Ungheni, 26 de puncte.

”E un parcurs foarte bun, mai ales dacă ne gândim că am adus opt jucători noi la început de sezon, iar asta ar fi impus o perioadă de adaptare. Muncim foarte bine la antrenamente și încercăm să aducem în joc, în meciuri, cât mai mult din ceea ce lucrăm.

Eu spun că dominăm seria pentru că muncim. Iar rezultatele partidelor vin ca o consecință firească a antrenamentelor. Ca să avem mereu același nivel de concentrare, eu folosesc abordarea concentrată exclusiv asupra meciului următor. De la o etapă la alta pot să apară accidentări, suspendări, se schimbă inclusiv viziunea mea asupra primului 11. Dar dacă te canalizezi doar pe meciul care urmează, scapi și de provocarea despre care mă întrebi”, spunea antrenorul Florin Maxim într-un interviu.

Foto: Corvinul Hunedoara

 

 

Andrei PASCU 07 Jan. 2023, 14:39 Liga 3
Pe aceeași temă