Conducerea clubului din Liga 3 CSC Dumbrăvița critică dur protocolul anunțat de ministrul Ionuț Stroe: ”Nu știu ce a avut în cap. Este o aberație!” Cum se descurcă financiar echipa bănățeană și jucătorii ei

Anda DELIU 10 May. 2020, 16:32 Liga 3
Conducerea clubului din Liga 3 CSC Dumbrăvița critică dur protocolul anunțat de ministrul Ionuț Stroe: ”Nu știu ce a avut în cap. Este o aberație!” Cum se descurcă financiar echipa bănățeană și jucătorii ei

Dumbrăvița, comună situată în nordul Timișoarei, este una dintre cele mai bogate localități din România și are de câteva sezoane și echipă de fotbal la nivelul eșaloanelor naționale, în Liga 3. Ca toate cluburile de drept public, are un director numit de primărie, pe Radu Țoancă, fostul director al clubului polisportiv SCM Timișoara, entitate similară. Țoancă nu s-a ferit să critice vehement protocolul anunțat de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, dar și modul în care România se relaxează de restricții pe timp de pandemie doar în anumite sectoare.

Dacă la alte cluburi de Liga 3, în videoconferința cu Răzvan Burleanu și alți reprezentanți ai FRF a intrat directorul, la CSC Dumbrăvița, dialogul s-a purtat cu Florin Macavei, șeful secției de fotbal.

Radu Țoancă este însă la curent cu cele petrecute și spune că protocolul sanitar este unul comunicat doar pentru că autoritățile vor să dea impresia că fac ceva.

”Nu știu ce a avut în cap cu acel protocol. Este o aberație. Ca și măsura cu redeschidem muzeele din 15 mai, că oricum nu vine multă lume. Ei au dat aceste măsuri ca să nu spună lumea că nu vin cu ceva concret pentru sport. Teoretic, sunt date ca o relaxare, dar, practic, sunt imposibil de respectat. Cantonament în baza proprie, hotel propriu. Nici Real Madrid sau Barcelona nu au așa condiții”, a declarat Țoancă (foto, în stânga) pentru Liga2.ro.

Criticile dure trebuie citite și în cheia în care Țoancă este membru PSD, iar Stroe face parte din guvernul liberal

Echipa de fotbal din Dumbrăvița a redus salariile și unii jucători au acum sub 1000 de lei pe lună!

Ca toate cluburile de drept public, CSC Dumbrăvița și-a suspendat contractele. Directorul grupării bănățene spune că unii jucători de la formația care e pe locul 6 în Seria a 3-a din Liga 3 au acum venituri de 985 de lei pe lună. ”Noi, oricum am redus mult salariile la Dumbrăvița. Voiam foarte mult să mergem pe partea de juniori, pentru că așa mi se pare și normal. Nivelul din Liga 3 oricum e foarte scăzut. Nu se justifica să dăm salarii de 6000 de lei. Am renunțat la unii jucători, au rămas salarii de 2000-1500 de lei. Cei care câștigă atât de puțin iau acum 985 de lei de la stat! Cum să se descurce cu banii aceștia?”, a povestit directorul clubului de lângă Timișoara.

Viitorul cu perspective sumbre

Radu Țoancă spune că Dumbrăvița se aștepta la scenariul ca Liga 3 să nu se mai reia, dar privește cu mult pesimism viitorul, întrucât spune că finalul oficial al întrecerii ar duce la finalul contactelor, chiar semnate până la 30 iunie sau pe sezonul viitor.

”Ne așteptam să nu se mai joace. Dar ce facem cu ediția viitoare de campionat? Nu știm cum, în ce condiții vom putea începe. Multe cluburi de drept public vor avea o cădere, pentru că mulți bani publici s-au redirecționat spre cheltuieli în sănătate. Dacă se anunță oficial că s-a oprit competiția, noi ar trebui să reziliem contractele, chiar și cele pentru sezonul viitor, care sunt puține. A ridicat și Gabi Szabo problema, cum ne putem reîncepe antrenamentele dacă avem contractele suspendate? Sunt foarte multe neclarități. Noi, de la Dumbrăvița, ne dorim să reluaăm activitatea, dar va fi foarte greu”, consideră Țoancă.

Pe lângă secția de fotbal, la care centrul juvenil e condus de fostul fotbalist Florin Bătrânu, clubul din Dumbrăvița are secție de tenis de masă, cu multe medalii în Superliga feminină, judo și motorsport (motociclism și karting).

Anda DELIU 10 May. 2020, 16:32 Liga 3
Pe aceeași temă