Gabriel Szabo, nedumerită, la fel ca Răzvan Burleanu, de protocolul cu recomandări pentru reluarea antrenamentelor: ”Cum decontăm cheltuielile sportivilor dacă suntem cu contractele suspendate? Ce sport este profesionist în Romania?”

Marius ANGHEL 06 May. 2020, 15:16 Diverse
Gabriel Szabo, nedumerită, la fel ca Răzvan Burleanu, de protocolul cu recomandări pentru reluarea antrenamentelor: ”Cum decontăm cheltuielile sportivilor dacă suntem cu contractele suspendate? Ce sport este profesionist în Romania?”

Nu doar președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, are probleme în a interpreta protocolul cu recomandări pentru reluarea antrenamentelor sportivilor de performanţă după încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus, ci și Gabriel Szabo, campioană olimpică și mondială, cât și cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei în anul 1999, fost ministru al Tineretului și Sportului între anii 2014-2015.

Acum directorul general al CSM București, Gabriel Szabo s-a arătat nedumerită în ceea ce priveşte recomandările Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii referitor la începerea activităţii sportive, neînțelegând modalitatea prin care va putea, legal, să deconteze cheltuielile legate de transport, cazare şi masă pentru sportivi, în condiţiile în care aceştia au contractele suspendate pe perioada stării de urgenţă.

Gabriela Szabo: ”Ce sport este profesionist în Romania? Eu știu că doar fotbalul…”

Totodată, fosta atletă îl întreabă retoric pe ministrul Ionuț Stroe ce sport este profesionist în România.

”Sportul în România își dorește să înceapă activitatea… este foarte clar!

În acest moment, la cum arată ordinul MTS și MS, nu știm dacă aceste mențiuni prevăzute în ordin sunt recomandări sau reguli pe care toată lumea trebuie să le respecte.

În urma conferinței de presa de la MTS, noi, cluburile, ar trebui ca de astăzi să fim, cu toți sportivii, în cantonament. Până pe data de 15 mai avem stare de urgență! Sunt în vigoare ordonanțele militare! Sportivii de la cluburi, unii sunt în țară, alții sunt în afara țării! Întrebarea noastră este, cum le decontăm masă, casă, transport, când suntem cu contractele suspendate pe perioada stării de urgență!

Aici, vorbim concret, din punct de vedere juridic.

Ministrul, tot ieri s-a referit la sportul profesionist… ce sport este profesionist în Romania? Eu știu că doar fotbalul…

Gânduri bune!”, a scris Gabriel Szabo pe pagina sa de Facebook.

”E nevoie de o întâlnire suplimentară cu reprezentanții Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii pentru a clarifica anumite lucruri. Am şi solicitat deja această întâlnire între specialiştii noştri, fiindcă, aşa cum arată documentul astăzi, nu ştim dacă aceste menţiuni prevăzute în acest ordin sunt recomandări sau reguli pe care toate cluburile trebuie să le respecte”, a spus, marți seară, Răzvan Burleanu într-o intervenție pe Skype la Digi 24.

Astăzi, președintele FRF s-a întâlnit cu reprezentanți ai Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii pentru a discuta pe tema protocolul cu recomandări pentru reluarea antrenamentelor sportivilor de performanţă după încheierea stării de urgenţă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scenariul-cu-mai-putine-meciuri-pentru-incheierea-ligii-2-dat-ca-exemplu-de-razvan-burleanu-si-pentru-liga-1-presedintele-frf-vrea-o-noua-intalnire-cu-mts-si-ministerul-sanatatii-dupa-prezentarea-pr-19131604

https://liga2.prosport.ro/special/protocolul-cu-recomandari-al-ministerului-tineretului-si-sportului-si-ministerului-sanatatii-pentru-reluarea-antrenamentelor-sportivilor-de-performanta-dupa-incheierea-starii-de-urgenta-19131530

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conditii-draconice-pentru-cluburi-pentru-a-si-readuce-sportivii-la-antrenamente-si-apoi-in-competitii-ministrul-tineretului-si-sportului-sunt-complexe-si-descriu-un-regim-strict-de-izolare-19131507

Marius ANGHEL 06 May. 2020, 15:16 Diverse
Pe aceeași temă