Comunicatul CSM Slatina nu a rămas fără răspuns din partea rivalei de la baraj Progresul Spartac: ”Are cel puțin cinci neadevăruri evidente.” Bucureștenii, olteni și minciunica

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 May. 2020, 16:06 Liga 3
Comunicatul CSM Slatina nu a rămas fără răspuns din partea rivalei de la baraj Progresul Spartac: ”Are cel puțin cinci neadevăruri evidente.” Bucureștenii, olteni și minciunica

Reacția CSM Slatina față de opiniile conducătorilor clubului Progresul Spartac transmise înainte ca FRF să decidă ”înghețarea” sezonului de Liga 3 și trimiterea celor două formații la un baraj pentru promovarea în Liga 2 nu a rămas fără răspuns. Gruparea bucureșteană acuzată de ”atacuri mizerabile” de slătineni, că a ”ajuns prea departe cu minciunile grosolane şi dezinformarea opiniei publice”, a emis, la rândul ei, un anunț căruia i-a dat numele: ”«Doar» cinci minciuni demonstrabile în comunicatul CSM Slatina”.

Progresul Spartac ia, punct cu punct, comunicatul scris de CSM Slatina și îl demontează. În final, bucureștenii spun despre echipa olteană că o prind cu o ”minciunică simpatică” despre legătura pe care o are cu FRF.

Iată comunicatul răspuns al clubului Progresul Spartac:

”Pe pagina de facebook a clubului din Slatina a apărut aseară un comunicat (cu titlul – autoironic, probabil – „Adevăr, nu manipulare”) prin care acesteia „reacționează” la „minciunile” răspândite în spațiul public de reprezentanții clubului Progresul Spartac. Interesant este faptul că acest comunicat oferă el însuși cel puțin cinci neadevăruri evidente, care pot fi dovedite cu ușurință:

1. Varianta propusă de FRF, în care primele clasate să promoveze direct, iar în seriile în care diferenţa este de trei sau mai puţine puncte, să susţină baraj, a fost votată de majoritatea echipelor.

FALS: așa cum se vede din fotografia de atașată, chestionarul votat nu conținea NICI UN FEL DE REFERIRE LA VREUN BARAJ. Subiectul ‘baraj’ a apărut brusc în discuție doar la jumătatea celei de a doua videoconferințe.

2. Clubul nostru nu a fost consultat, în mod individual, despre această variantă, aşa cum minte în spaţiul public patronul echipei Progresul Spartac, ci a fost consultat, la fel ca toate celelalte cluburi, prin completarea unui chestionar. 

FALS – aceeași argumentație ca mai sus.

3. (…) golaverajul este un criteriu provizoriu de departajare în timpul desfăşurării campionatului, pentru desemnarea campioanei la sfârşitul competiţiei criteriile de departajare sunt altele, egalitatea persistând şi în această situaţie.

FALS: articolul din ROAF prevede departajarea pe 6 criterii, literele a-f, care includ golaverajul și cele mai multe goluri marcate în total, LA FINAL DE CAMPIONAT. Cu această ocazie, să demontăm și altă informație falsă răspândită constant de reprezentanții CSM Slatina, și anume: „Progresul și-a făcut golaverajul cu Tractorul Cetate, care s-a desfintat”. Progresul – Tractorul 9-0, Tractorul – Slatina 0-8. Deci, nu aici s-a făcut diferența.

4. Cei de la Progresul Spartac şi-au permis să vorbească de arbitrajele de la jocurile echipei noastre, dar au omis să spună de arbitrajul din meciul direct, când ne-au egalat dintr-un gol în care mingea nu a trecut linia porţii.

FALS: la minutul 16:30 al înregistrării emisiunii de la GSP live, este analizată îndelung exact faza faimosului autogol al lui Cristian Scheau din minutul 96. Reprezentantul Progresului a trimis din proprie inițiativă filmarea dlui Stucan și a solicitat analizarea fazei, concluzia redactorului GSP fiind că „în nici un caz nu se poate decide din înregistrare dacă a fost sau nu gol”. E bine că alții, însă, au certitudini…

5. Cei de la Progresul Spartac susţin că nu au bani şi bază sportivă pentru a pregăti barajul, dar vor promovarea la masa verde în Liga a II-a, acolo unde, printre alte condiţii, cluburile trebuie să dispună de cel puţin trei terenuri.

FALS: avem cele trei terenuri, problema e că nu avem BAZA PROPRIE DE CANTONAMENT (adică de cazare) în absența căreia costurile pentru a te antrena cu respectarea protocolului MTS devin uriașe – lucru reclamat în presa inclusiv de Gică Popescu în numele Viitorului Constanța, club de Liga I!

Ar mai fi și altele, pentru care demonstrațiile ar lua însă ceva mai mult timp. Și încă o „minciunică” simpatică, de încheiere: Clubul Sportiv Municipal Slatina are încredere în hotărârile Federaţiei Române de Fotbal şi va respecta decizia pe care o va lua. Credem și noi, având în vedere ca acest comunicat a apărut în spațiul public la o oră după ce FRF anunțase deja hotararea Comitetului de Urgență…”

Iată comunicatul CSM Slatina:

”În urma declaraţiilor apărute, în ultimul timp, în spaţiul public, ne vedem nevoiţi să aducem câteva clarificări. Am evitat să dăm curs atacurilor mizerabile venite din partea oficialilor echipei Progresul Spartac, însă s-a ajuns prea departe cu minciunile grosolane şi dezinformarea opiniei publice.

Varianta propusă de FRF, în care primele clasate să promoveze direct, iar în seriile în care diferenţa este de trei sau mai puţine puncte, să susţină baraj, a fost votată de majoritatea echipelor.
Clubul nostru nu a fost consultat, în mod individual, despre această variantă, aşa cum minte în spaţiul public patronul echipei Progresul Spartac, ci a fost consultat, la fel ca toate celelalte cluburi, prin completarea unui chestionar.

Prin propunerea înaintată, FRF nu ne garantează promovarea în Liga a II-a şi nu vedem cum ne avantajează. Ne dă posibilitatea să ne câştigăm acest drept, pe terenul de joc, nu la masa verde, conform meritului sportiv, aşa cum UEFA recomandă. Echipa noastră are o linie de clasament aproape identică cu cea a adversarei directe, golaverajul este un criteriu provizoriu de departajare în timpul desfăşurării campionatului, pentru desemnarea campioanei la sfârşitul competiţiei criteriile de departajare sunt altele, egalitatea persistând şi în această situaţie.

Cei de la Progresul Spartac şi-au permis să vorbească de arbitrajele de la jocurile echipei noastre, dar au omis să spună de arbitrajul din meciul direct, când ne-au egalat dintr-un gol în care mingea nu a trecut linia porţii. Acea viciere de rezultat i-a făcut să se afle la egalitate de puncte cu noi.

Acest domn, al cărui nume contează mai puţin, susţine că jucătorii echipei noastre au început pregătirea pentru baraj. Toată lumea din cadrul clubului, deci şi secţia fotbal, a respectat, din momentul suspendării competiţiilor, toate recomandările instituite de autorităţi ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus.

Manipulează opinia publică afirmând că echipa noastră este susţinută politic, doar pentru că finanţarea este asigurată de autorităţile locale. 90% din echipele de acest nivel sunt finanţate de autorităţile locale. Clubul nostru este organizat pentru a pregăti şi forma generaţiile care vor aduce performanţe sportive municipiului Slatina, secţia fotbal fiind doar una dintre ramurile în care municipalitatea investeşte.

Cei de la Progresul Spartac susţin că nu au bani şi bază sportivă pentru a pregăti barajul, dar vor promovarea la masa verde în Liga a II-a, acolo unde, printre alte condiţii, cluburile trebuie să dispună de cel puţin trei terenuri. N-au bani de baraj, dar au pentru TAS. Domnilor de la Progresul Spartac, lăsaţi miniciunile şi victimizarea!

Clubul Sportiv Municipal Slatina are încredere în hotărârile Federaţiei Române de Fotbal şi va respecta decizia pe care o va lua.”

De unde a pornit totul

Totul a pornit de la unica variantă propusă de președintele FRF, Răzvan Burleanu, în videoconferința de săptămâna trecută cu reprezentanții cluburilor de Liga 3, în care era anunțată ”înghețarea” sezonului și desemnarea anumitor promovate în Liga 2 pe baza unui baraj tur/retur între echipe din fruntea seriilor care sunt apropiate la maximum trei puncte. În condițiile acestea au rezultat trei baraje, printre care și Progresul Spartac – CSM Slatina, echipe aflate la egalitate de puncte în Seria a 2-a a Ligii 3, cu bucureștenii superiori datorită golaverajului.

Nemulțumită de planurile federației cu Liga 3, considerându-se nedreptățită, Progresul Spartac și-a spus punctul de vedere, prin finanțatorul Gabriel Rădulescu și antrenorul Andrei Erimia, despre un eventual baraj cu CSM Slatina, acuzând formația olteană că îi este dedicată această șansă de a promova.

CSM Slatina a avut reații, despre această variantă propună se FRF prin directorul sportiv Cristian Scheau și antrenorul Mihai Ianovschi.

  • În etapa a 9-a a Ligii 3, primele două clasate din Seria 3, CSM Slatina și Progresul Spartac, au remizat, scor 2-2, la Slatina, pe stadionul 1 Mai. Gazdele, lideri înaintea acelui joc, au condus cu 2-0, după reușitele lui Vasile Gheorghe (43) și David Oprescu (59), dar oaspeții au restabilit egalitatea prin golurile lui Lucian Acasandrei (78) și Ionuţ Tudorache (90+5).
  • Linia de clasament a celor două echipe din fruntea Seriei a 3-a a Ligii 3 după 16 etape disputate în acest sezon, dintr-un total de 30, era asemănătoare, cu excepția golaverajului:
    > Progresul Spartac – 16 meciuri, 11 victorii, 4 egaluri, 1 înfrângere, 43-9 golaveraj, 34 puncte
    > CSM Slatina – 16 meciuri, 11 victorii, 4 egaluri, 1 înfrângere, 34-9 golaveraj, 34 puncte

Foto: Gazeta nouă

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 May. 2020, 16:06 Liga 3
Pe aceeași temă