Ciobanu demis de la Brăila

23 Apr. 2009, 13:58 Liga 3
Ciobanu demis de la Brăila

Conducerea a reziliat acordul cu tehnicianul din cauza rezultatelor neforabile ale „albaștrilor”* Echipa a rămas fără antrenor principal, de pregătirile formației urmând să se ocupe secundul Vasile Darie.

 

CF Brăila nu mai are, de ieri, antrenor principal. Nemulțumiți de rezultatele echipei în acest sezon, oficialii brăileni au decis să rezilieze contractul dintre club și Mihai Ciobanu.

 

„Despărțirea a fost una amiabilă. Motivul pentru care am luat această decizie a fost acela că echipa se află mult prea departe de obiectivul stabilit la startul sezonului, și anume promovarea. Antrenorul și-a asumat acest obiectiv, lucru stipulat și în contractul pe care dânsul îl avea cu clubul. Trebuia să luăm o măsură pentru că lucrurile nu mergeau în sensul pe care noi îl doream. Era evidentă o anumită incompatibilitate între noi și dânsul, și chiar între echipă și antrenor. Îi mulțumim domnului Ciobanu pentru tot ceea ce a făcut la club și pentru munca pe care a depus-o aici”, ne-a declarat Adelin Soare, președintele Consiliului de Administrație al CF Brăila.

 

De partea cealaltă, Ciobanu a confirmat că „divorțul” s-a produs pe cale amiabilă, însă a punctat că regretă faptul că nu și-a putut duce până la final proiectul la care s-a plecat inițial.

 

„Îmi pare rău că nu am putut finaliza proiectul pe care îl gândisem în vara anului trecut. Eu aveam contract cu CF Brăila pe trei ani, am venit la Brăila cu gânduri serioase și de a realiza lucruri frumoase. Pe parcursul colaborării datele problemei s-au schimbat și promovarea nu mai era posibilă în acest sezon. Sper ca anul de muncă pe care l-am avut aici să reprezinte un fundament pentru revenirea Brăilei în prim planul fotbalului românesc. Eu am dat o direcție, că se va merge pe ea sau pe alta asta ține doar de cei care conduc destinele clubului. Brăila rămâne specială în sufletul meu și o voi ajuta atât cât voi putea în continuare. Cred în potențialul unora dintre jucătorii care alcătuiec lotul CF Brăila și am convingerea că cel puțin șase dintre ei își pot depăși condiția actuală. Depinde însă și de cine le va călăuzi pașii în continuare. Oricum, eu le doresc succes tuturor”, ne-a declarat Ciobanu.
 

 

Caută „principal”

 

După despărțirea de Mihai Ciobanu, locul de antrenor principal la gruparea dunăreană a rămas vacant. De pregătirile echipei se va ocupa Vasile Darie, acesta urmând însă să-și păstreze calitatea de antrenor secund în cadrul clubului. Oficialii caută acum un antrenor principal, dorința conducătorilor fiind aceea de a numi un tehnician tânăr, care să-și dorească să facă performanță la Brăila.

 

„Intenția noastră este aceea de a numi un antrenor principal până la finalul actualului sezon, astfel încât să ne putem face un plan pentru campionatul viitor. Noi ne-am dori un antrenor brăilean însă soluții pe plan local nu prea sunt. De aceea, probabil, vom căuta în altă parte. Am vrea să aducem un antrenor tânăr, dornic de afirmare și care să vrea să facă performanță la Brăila”, a conchis președintele Soare.

 

Sub mandatul lui Mihai Ciobanu, CF Brăila a obținut 9 victorii, a remizat în 4 partide și a suferit 10 înfrângeri. Echipa a marcat 33 de goluri și a primit tot atâtea. Tehnicianul lasă Brăila pe locul opt în clasamentul Seriei a II-a.
 

 

articol scris de Edi Bucureșteanu
 

23 Apr. 2009, 13:58 Liga 3
Pe aceeași temă