Ceahlăul a renunțat la trei jucători, unul fiind golgheterul echipei. Obiectivul rămâne accederea în Liga 2: „Ne bucură că alții cred că numai Aerostar și Suceava se bat la promovare”

CSM Ceahlăul e încrezătoare că va promova în Liga 2 la finalul acestui sezon, cu toate că, în acest moment, după tur, s-a clasat pe locul 3 în Seria 1 a Ligii 3, la șase puncte în spatele liderului Aerostar Bacău. Echipa din Piatra Neamț nu a făcut încă niciun transfer în această iarnă, însă a început prin a rezilia contractele a trei jucători care au avut un aport important în primele 15 etape. Chiar și așa, președintele executiv Marin Mitran spune că echipa sa va lua fața Forestei Suceava și a liderului.

Printre primii trei plecați se numără și golgheterul echipei, Luboya

Ceahlăul s-a despărțit de Yoann Fellrath, Franck M’Barga și Arsene Luboya, ultimul fiind chiar golgheterul echipei din turul campionatului.

Marin Mitran a explicat decizia de a renunța la cei trei jucători străini. „Am discutat cu Arsene Luboya, Yoann Fellrath și Franck M”Barga să ne despărțim și cred că este o decizie bună. Odată cu această hotărâre am scăpat și de salariile mari, plus tot felul de bonusuri. Au fost însă jucători buni, care ne-au ajutat. Arsene a marcat nouă goluri, Yoann a jucat și el foarte bine în folosul echipei. Nu le reproșăm nimic, s-au prezentat bine, cred că puteau și mai bine, dar acesta este fotbalul și a venit timpul să ne despărțim”, a spus conducătorul Ceahlăului.

„Să nu uite că noi suntem Ceahlăul Piatra Neamț, cel mai mare nume dintre cele trei care se bat la promovare”

Marin Mitran nu se sperie de diferența de puncte în minus pe care o are acum Ceahlăul față de primele două clasate, Aerostar și Foresta, și spune că singurul adversar în lupta pentru accederea în Liga 2 e echipa echipa sa.

„Obiectivul rămâne promovarea 100 la sută. Nu cedăm și nu dăm satisfacție nimănui prin renunțarea la țelul nostru. Ne bucură situația în care alții cred că numai Aerostar și Suceava se bat la promovare. Să nu uite că noi suntem Ceahlăul Piatra Neamț, cel mai mare nume dintre cele trei care se bat la promovare. Nu voi da înapoi niciodată și vor avea viață grea cu noi. Ne-am pus în plan să promovăm, credem și ne dorim cu adevărat. Și când crezi cu adevărat, vei reuși”, a mai declarat președintele executiv al clubului nemțean.

Ceahlăul vrea colaborări cu echipe din Arabia Saudită

Înainte de intrarea în vacanță, CSM Ceahlăul a anunțat că a reușit cooptarea unor noi sponsori, vrea o mai mare implicare și din partea autorităților locale, iar Marin Mitran anunță că echipa sa va începe colaborări cu diferite cluburi din Arabia Saudită. Oficialul a fost în vizită la Najran Sport Club (liga 2 din Arabia Saudită) și Al Taawoun (locul 3 în prima ligă saudită).

„Ideea de a începe colaborări cu cei din zona arabă a fost discutată cu domnul Cătălin Roca (n.r. – președintele clubului). Am ajuns la concluzia o astfel de cooperare va fi de bun augur și am trecut la treabă. Avem parteneriate cu aceste două cluburi care presupun aducerea de jucători tineri care să poată juca la juniori la CSM Ceahlăul și, de ce nu, la echipa mare. Iar apoi, se poate să avem de câștigat din viitoarele transferuri ale acestor jucători. De asemenea, schimbul de informații pe toate liniile ne este de folos în dezvoltarea noastră, mai ales că ei își doresc să trimită antrenori la noi pentru schimb de experiență. Fotbalul din zona respectivă s-a dezvoltat mult și oricând pot apărea oportunități pentru a deveni mai buni”, a mai spus Marin Mitran.

CSM Ceahlăul se reunește pe 13 ianuarie, la stadionul din Piatra Neamț. La finalul turului se situează pe locul 3 în Seria 1 a Ligii 3, cu 33 de puncte, sub Aerostar (39 puncte) și Foresta (35 puncte).

Foto: CSM Ceahlăul Piatra Neamț

Pe aceeași temă