Bucovina Rădăuți a atras un investitor important, iar bugetul se va suplimenta substanțial: ”A devenit în mare parte principalul finanțator”. Schimbările de la nivelul conducerii și noul antrenor

Andrei PASCU 25 Jun. 2021, 16:33 Liga 3

Bucovina Rădăuți a atras un investitor important! Dacă până acum primăria aducea cei mai mulți bani echipei din Liga 3, în această vară s-a decis că, pentru viitorul clubului, e mai bine să fie cooptat în proiect un sponsor care să suplimenteze substanțial bugetul.

Tarsin, investitor la Bucovina Rădăuți 

Autoritățile locale au convins firma Tarsin, condusă de Corneliu Lucescu, să se alăture unui proiect care cel puțin pe hârtie arată bine. În urma acestui acord, Bucovina Rădăuți va fi, în mod evident, un club mult mai potent financiar decât a fost până acum. Nu a fost prezentat însă bugetul, cum va fi împărțit procentul de conturare a lui, cu cât va veni noul investitor, cât vor aduce Primăria Municipiului Rădăuță și alți sponsori, dar planurile sunt importante.

Conform comunicatului emis de Bucovina Rădăuți, se are în vedere un plan pe termen lung, iar obiectivul imediat este, în mod evident, promovarea în Liga 2. Prin atragerea celor de la Tarsin, Bucovina Rădăuți a dat o lovitură și marii rivale Foresta Suceava. Sponsorul era implicat până acum acolo.

Foresta Suceava, pe lângă sprijinul financiar pe care îl primea de la Tarsin, făcea deplasările cu autocarele firmei.

Bucovina Rădăuți și-a numit conducerea și antrenorul 

A fost numit un nou antrenor, un nou președinte și așa mai departe. În ceea ce privește postul de ”principal”, acesta nu mai este ocupat de Iulian Ionesi (care poate rămâne însă jucător), ci de Florin Cristescu, care va fi ajutat din postura de ”secund” de Ionel Lavric, iar antrenor cu portarii va rămâne Cristian Butnariu.

Referitor la conducere, președinte a fost numit Manuel Costache, iar director, Radu Munteanu.

TOTUL PENTRU SPORTUL RĂDĂUȚEAN!!!

Management public – privat pentru CSM Bucovina Rădăuți, după un acord între Primăria Municipiului Rădăuți și firma TARSIN!

Astăzi este o zi importantă pentru fotbalul rădăuțean, a fost făcut un pas extrem de important către realizarea de performanțe sportive remarcabile în orașul nostru.

Primăria Municipiului Rădăuți prin domnul primar Bogdan Loghin a ajuns la un acord comun cu domnul Corneliu Lucescu, patronul uneia dintre cele mai puternice firme din România, firma TARSIN, pentru ca acesta să devină în mare parte principalul finanțator al clubului de fotbal CSM Bucovina Rădăuți(fiind în același timp director de onoare pe toate secțiile clubului) , autoritățile locale rămânând desigur în continuare o sursă importantă de sprijin financiar pentru echipa noastră.

Totodată în conferința de presă organizată astăzi la Primăria Municipiului Rădăuți și la Stadionul,, Municipal ” Rădăuți ne-a fost prezentată noua conducere a echipei de fotbal, după cum urmează : Corneliu Lucescu împreună cu Primăria Municipiului Rădăuți – finanțatori, Radu Munteanu – director, Manuel Costache – președinte, Beniamin Lucescu – vicepreședintele, Vichentie Popescu – director sportiv, Florin Cristescu va fi antrenor principal, fiind ajutat de antrenorul secund Ionel Lavric. În continuare antrenor cu portarii va fi Butnariu Cristi!

La învestirea pe banca tehnică a echipei noastre, fosta legendă a fotbalului sucevean,Florin Cristescu a declarat că obiectivul principal este accederea în play-off-ul competițional la finalul campionatului și mai apoi de ce nu, promovarea în Liga a 2 a!

După cum am mai precizat, este un pas imens acest parteneriat pe care o să – l avem cu TARSIN, sunt niște oameni de succes care întotdeauna au pus seriozitatea și respectul față de colectivul pe care îl au în subordine, pe primul plan !

În ceea ce privește grupele de copii și juniori, principalii furnizori de viitori mari fotbaliști vor fi CSȘ Rădăuți antrenați de Viorel Stoica , Cenizia Rădăuți, pregătiți de Adrian Levitchi și un parteneriat cu micii fotbaliști de la Vicov coordonați de domnul profesor Dimitrie Bîru!

Mult succes tuturor și totodată mulțumim autorităților locale în frunte cu domnul primar Bogdan Loghin și firmei TARSIN pentru implicare !

Povestea merge mai departe!”, a comunicat clubul din Rădăuți, pe pagina de Facebook, CSM Bucovina Rădăuți.

Florin Cristescu, noul antrenor principal al Bucovinei Rădăuți 

În privința noului antrenor principal Florin Cristescu, în vârstă de 60 de ani, a semnat un contract pe doi ani cu Bucovina Rădăuți. Este un fost fotbalist emblematic pentru județul Suceava, fiind chiar căpitanul fostei echipe de prima divizie, CSM Suceava.

Ca fotbalist, Florin Cristescu a mai evoluat pentru Steaua sau FC Bihor.

Bine ați venit, Florin Cristescu și Ionel Lavric!

CSM Bucovina Rădăuți are un nou antrenor principal, după ce astăzi Florin Cristescu în vârstă de 60 de ani a semnat un contract valabil pe două sezoane cu echipa noastră.

Cristescu a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria județul Suceava, fiind totodată căpitanul CSM Suceava pe vremea când aceasta activa în prima divizie!

Acesta a fost legitimat în trecut la Steaua București, FC Bihor sau Minerul Gura Humorului!

Ca și antrenor este recunoscut pentru calitățile sale  de a dezvolta o echipă și totodată este un om al promovărilor!

Ajutor îi va fi fosta legendă a fotbalului rădăuțean, un mingicar desăvârșit care a făcut parte din vechea gardă a Metalului Rădăuți, este vorba de Ionel Lavric!

Mult succes, domnilor!”, îl prezintă Bucovina Rădăuți pe Florin Cristescu.

Iulian Ionesi ar putea rămâne fotbalist la Bucovina Rădăuți 

Plecarea lui Iulian Ionesi din funcția de antrenor a fost anunțată de Bucovina Rădăuți pe Facebook, în formatul unei scrisori a acestuia. Comunicatul plecării a fost dat cu două zile înainte să fie făcut public demersul pentru trecerea clubului în partea privată.

Ionesi poate rămâne însă jucător la Bucovina Rădăuți, mai având un an de contract din această postură. Însă, din spusele sale, ar putea foarte bine să și rezilieze înțelegerea, în urma unei discuții pe care o va purta cu noua conducere.

Vreau să mulțumesc în primul rând autorităților locale care au crezut în acest proiect pe parcursul acestor 5 sezoane minunate! Fără sprijinul lor financiar, nu exista Bucovina Rădăuți! Sunt multe persoane cărora trebuie sa le mulțumesc. Va mulțumesc tuturor celor care ați fost aproape de noi cu sufletul, cu gândul, financiar ( nu dau nume pentru că mi.e frică să nu uit pe cineva , dar ei se știu foarte bine )!

Le mulțumesc tuturor celor care ne-au acuzat de blat la Brăila. Au făcut ca această decizie să fie mai ușoară ( cine mă cunoaște știe că și atunci când joc” Nu te supăra frate” cu băiatul meu nu accept să pierd ). În toți acești ani echipa a jucat doar pe teren și niciodată nu o sa accept să particip la meciuri trucate atâta timp cât am putere de decizie într-un club ( în acești 5 ani am avut putere de decizie ).

Le mulțumesc băieților, artizanii principali care au dus greul, băieții care au început acest sezon au devenit bărbați, cei care nu aveau bacalaureatul luat, l-au dat din nou și l-au luat, multi sunt studenți, 3 dintre ei s-au căsătorit în acest sezon (civil) și marea noastră familie are un nou membru soția unuia născând de curând, iar una dintre ele fiind însărcinată.

Mereu la ședințe am pus accent pe latura umană, pe dragoste. Le-am dat exemple de jucători care au multe sezoane in liga 1 și nu au nimic (familie , proprietăți ) și le-am dat exemple de jucători din vestiarul nostru care fac eforturi imense dar au o casa, o mașină, o familie deși au jucat doar la liga 3 și puțin la liga 2. De asemenea golgheterul seriei lucrează cu ziua în construcții în această perioadă de vacanță pentru a-și întreține familia. Alții construiesc case imense și locuiesc în bucătăria de vară, se gândesc că iau ceva cu ei… Noi am construit o familie, un grup care a progresat într-un an cât alții în 7.

Cred în acest grup că poate ajunge departe. În proiectul meu primul sezon era doar pentru a forma o echipă, abia de acum ar fi început presiunea obiectivelor. A fost un cumul de factori care m-au făcut să renunț. Vă cer scuze tuturor celor pe care v-am supărat, repet faptul că nu dau nume este din frică de a nu uita pe cineva.

Cu Bucovina Rădăuți mai am contract ca jucător încă un an de zile, urmează în curând să stabilim în ce condiții voi rămâne ca jucător sau voi rezilia contractul!

Vă mulțumesc tuturor!

HAI , BUCOVINA !!”, a spus Iulian Ionesi.

Bucovina Rădăuți a fost aproape de promovarea în Liga 2 la finalul sezonului trecut de Liga 3. A câștigat sezonul regular al Seriei 1 a Ligii a 3-a, cu 39 de puncte în 18 meciuri, cu trei puncte mai mult decât locul secund, Foresta Suceava. Nu a putut însă să treacă în turul 1 al barajului, de locul 2 al Seriei 2 a Ligii a 3-a, Dacia Unirea Brăila.

Foto: Cristian Ploșceac / Bucovina Rădăuți


Andrei PASCU 25 Jun. 2021, 16:33 Liga 3
Pe aceeași temă