Bogdan Lobonț a fost ofertat de unul dintre liderii din Liga 3. Pretențiile fostului portar i-a uluit pe conducătorii clubului | EXCLUSIV

Daniel NAZARE, Marius ANGHEL 13 Jan. 2023, 12:37 Liga 3
Bogdan Lobonț a fost ofertat de unul dintre liderii din Liga 3. Pretențiile fostului portar i-a uluit pe conducătorii clubului | EXCLUSIV

Bogdan Lobonț (45 de ani, la 18 ianuarie), fost antrenor la ”U” Cluj, în Liga 2, și selecționer al naționalei U20 a României, a fost în tratative pentru a prelua echipa CS Tunari, în acest moment lider în Seria a 4-a a Ligii 3 și cu obiectiv să promoveze în eșalonul secund.

Bogdan Lobonț a fost în negocieri cu CS Tunari

Fostul portar al naționalei a fost în negocieri cu primarul localității ilfovene, Cristian Niculae, un mare iubitor al fotbalului și fan infocat al celor de la Dinamo.

Discuțiile, care se anunțau promițătoare în start, s-au poticnit, susțin surse ProSport, atunci când Lobonț a cerut să vină cu cinci colaboratori, în condițiile în care oficialii echipei au anunțat din start că vor să-l păstreze pe ”secundul” Alin Ilin. Pentru Liga 3, să nu spunem că inclusiv pentru Liga 2, efortul era prea mare de suportar ca număr de salarii.

Schema era prea încărcată pentru bugetul trupei din Tunari, motiv pentru care fiecare s-a retras din discuție fără să se mai ajungă la o înțelegere.

Bogdan Lobonț a fost selecționerul naționalei U20 a României în perioada august 2021 – iulie 2022, iar de atunci este liber de contract.

Bogdan Lonbonț a antrenat-o pe ”U” Cluj și a fost selecționerul României U20

În cariera de jucător a îmbrăcat de 85 de ori tricoul României, participând şi la turneele finale Euro 2000 şi Euro 2008, şi a activat la cluburi precum Corvinul Hunedoara, Rapid, Ajax Amsterdam, Dinamo, Fiorentina şi AS Roma.

Ca antrenor a pregătit-o pe ”U” Cluj în sezonul 2018-2019 de Liga 2, ratând promovarea în urma barajului cu FC Hermannstadt, iar înainte a făcut parte din stafful lui Cosmin Contra la prima reprezentativă.

Lobonţ s-a retras din fotbal chiar la echipa naţională, în iunie 2018, într-un meci cu Finlanda, disputat la Ploieşti.

CS Tunari încă nu are antrenor principal și merge pe mâna ”secundului” Alin Ilin

CS Tunari este liderul Seriei a 4-a a Ligii 3, cu 31 de puncte acumulate în 13 meciuri disputate în 15 etape, următoarea clasată fiind SC Popești Leordeni, cu 27 de puncte.

Tunariul are ca obiectiv promovarea în Liga 2, pentru al doilea sezon consecutiv, după ce în ediția trecută a ajuns până la al doilea baraj, dar a pierdut fără drept de apel în fața celor de la Progresul Spartac.

Echipa ilfoveană a început sezonul actual cu Valentin Negru pe banca tehnică, însă s-a despărțit de acesta după meciul din runda a 10-a, în ultimele jocuri din 2022 interimatul fiind asigurat de ”secundul” Alin Ilin (foto) și antrenorul cu portarii Corneliu Fulga. Tunariul nu și-a numit nici până acum un nou antrenor principal.

Ilfovenii s-au despărțit de șapte jucători și au făcut trei achiziții

Liderul Seriei a 4-a a Ligii 3 a renunțat încă de la finalul anului trecut la șapte jucători (Vasile Mihai, Alexandru Dane, Antonio Dumitrescu, Gabriel Goicea, Dragoș Barabaș, Ștefan Ghinea, Daniel Mihalcea), iar până acum a prezentat oficial trei achiziții, pe fundașul Bogdan Șandru și atacantul Cosmin Lambru, ambii de la CS Blejoi, liderul din Seria a 5-a, cât și pe mijlocașul Claudiu Herea, ultima dată la Metaloglobus.

Tunariul se reunește luni, 16 ianuarie, iar din data de 6 februarie va merge, pentru zece zile, într-un cantonament la Cheile Grădiștei. Ca adversari în amicale îi va avea pe FCSB (echipa din Liga de tineret / 21 ianuarie), Concordia Chiajna (28 ianuarie), CSM Râmnicu Sărat (4 februarie), Olimpic Cetate Râșnov (11 februarie), Unirea Slobozia (18 februarie), CSM Alexandria (25 februarie) și FC Voluntari 2 (4 martie). Campionatul se va relua în data de 10 martie.

Daniel NAZARE, Marius ANGHEL 13 Jan. 2023, 12:37 Liga 3
Pe aceeași temă