Arsene Wenger de România! Vasile Neagu, cel mai longeviv antrenor din Liga 3. Pregătește CS Afumați de 12 ani și nu are de gând să plece: ”Sunt respectat, nu regret că nu am acceptat oferte mai bune. Vreau în Liga 2”

Andrei PASCU 21 Apr. 2022, 11:10 Liga 3

Vasile Neagu (53 de ani), ”principalul” echipei CS Afumați, este cel mai longeviv antrenor din Liga 3! De 12 ani pregătește formația din Ilfov și nici măcar acum nu se gândește să își găsească o altă echipă. În plus, e pe primul loc în play-off-ul Seriei 3 și are toate șansele să promoveze în Liga 2.

Vasile Neagu, cel mai longeviv antrenor care activează în Liga 3. 12 ani alături de CS Afumați

Vasile Neagu pregătește CS Afumați din vara lui 2010, iar de atunci a trăit și momente bune, dar și momente mai puțin bune. A dus echipa în Liga 2, acolo unde a făcut-o să termine pe locurile din  partea superioară a clasamentului.

Două sezoane a evoluat CS Afumați în Liga 2, în stagiunile 2016/ 2017 și 2017/ 2018, terminând în ambele rânduri sus, în primă fază pe 6, iar apoi pe locul 5. Cu toate acestea, chiar dacă nu a retrogradat sportiv din Liga 2, în vara lui 2018 clubul a decis să se întoarcă în Liga 3, pentru o mai mare stabilitate, după cum chiar Vasile Neagu declara la momentul respectiv.

Vasile Neagu, convins de stabilitatea de la CS Afumați

Referitor la experiențele antrenorului cel mai longeviv din divizia a treia, printre alte realizări importante se numără sfertul de finală atins în Cupa României în 2017, când CS Afumați reușea să elimine din competiție FC Botoșani.

Liniștea și stabilitatea l-au făcut pe Vasile Neagu să continue la CS Afumați pentru atâția ani, chiar dacă a recunoscut că a avut oportunitatea să antreneze și alte cluburi din fotbalul românesc.

Mă consider un antrenor norocos, sunt respectat din toate punctele de vedere și nu regret că nu am dat curs unor oferte mai bune din punct de vedere financiar, alegând stabilitatea. Sunt înconjurat de niște oameni care m-au lăsat să îmi pun în practică principiile și ideile și pot spune că am construit această echipă de la liga a patra și am ajuns până în eșalonul secund, unde ne-am clasat pe locurile 4, respectiv 5 și am ajuns până în optimile de finală ale Cupei României, în 2017, după ce am eliminat Botoșaniul antrenat atunci de Leo Grozavu.

Mi-aș dori ca toți colegii mei de breaslă să aibă parte de respectul pe care l-am avut și îl am eu la Afumați. Anul acesta ne dorim să ajungem la barajul de promovare și să facem pasul, din nou, către Liga a 2-a”, a precizat Vasile Neagu, conform FRF.

Vasile Neagu e fost jucător la Dinamo sau Astra Ploiești

Printre cei mai importanți jucători trecuți pe la CS Afumați și antrenași de Vasile Neagu se numără Răzvan Patriche, Vasile Olariu, Sergiu Bar, Romeo Velicu, Bobi Verdeș, Adrian Popa sau Marian Vlada.

În cariera sa de fotbalist, Vasile Neagu se poate mândri cu experiențe la echipe precum Dinamo, Juventus București, dar și Danubiana București, Astra Ploiești, Electromagnetica București și Inter Gaz București. De la Inter Gaz s-a și retras.

CS Afumați vrea promovarea în Liga 2. Anul trecut a ratat la limită obiectivul, în fața Stelei

După cum declară chiar antrenorul, CS Afumați vrea să promoveze sezonul acesta în Liga 2, după ce în precedentul s-a calificat la locurile de baraj, dar nu a reușit să treacă de Steaua, care a și urcat în divizie. Și acum zarurile par aruncate pentru trupa din Afumați care, după trei runde din play-off, are un ecart de 10 puncte față de locul 2, SC Popești Leordeni.

Până acum, în play-off, CS Afumați are două victorii (11-0 cu Agricola Borcea și 4-2 cu SC Popești Leordeni) și un eșec (1-2 cu Farul 2).

https://liga2.prosport.ro/liga-3/luceafarul-oradea-in-pragul-desfiintarii-antrenorul-george-zima-abia-mai-reuseste-sa-formeze-lotul-pentru-meciurile-din-play-out-jucatorii-care-au-ramas-merita-respect-19228099

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorin-toma-dat-afara-de-la-sticla-ariesul-turda-autoritatile-locale-l-au-demis-pentru-ca-nu-stiu-pe-unde-sa-scoata-camasa-investesc-o-suma-uriasa-din-bugetul-local-iar-echipa-e-a-19228083

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tiberiu-balan-antrenor-cu-ambitii-mari-vrea-promovarea-in-liga-2-dupa-ce-a-preluat-somesul-dej-am-venit-cu-speranta-voi-da-totul-vreau-sa-mi-expun-modul-de-munca-19227953

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-3-de-play-off-si-play-out-19227384

https://liga2.prosport.ro/liga-3/21-numar-cu-ghinion-pentru-progresul-spartac-s-a-rupt-seria-invincibilitatii-si-a-inregistrat-primul-esec-din-liga-3-andrei-erimia-analiza-infrangerii-cu-rapid-2-terenul-era-mai-apropiat-19227484

Andrei PASCU 21 Apr. 2022, 11:10 Liga 3
Pe aceeași temă