Antrenorul Mario Găman n-a reușit să resusciteze Pandurii în cele șase etape scurse de la preluarea echipei, dar privește cu încredere meciurile din 2022: ”Obiectivul rămâne promovarea”

Mircea OGLINDOIU 09 Dec. 2021, 11:51 Liga 3

Adus la Pandurii Târgu Jiu înaintea primei etape din retur, cu scopul de a scoate echipa din criză, antrenorul Mario Găman n-a reușit să-i resusciteze pe gorjeni în cele șase runde scurse din partea a doua a sezonului regular de Liga 3. În mandatul său, echipa de la malul Jiului a obținut doar opt puncte și s-a depărtat și mai mult de liderul CSM Reșița, dar și de principala contracandidată la locul secund, CSM Deva.

Gorjenii au intrat în iarnă de pe locul 3 al Seriei a 7-a, la patru puncte sub hunedoreni, după ce fostul antrenor Călin Cojocaru îi lăsase la două puncte de echipa antrenată de Ștefan Nanu.

”Personal, îmi doream mult mai multe puncte decât am realizat până acum, dar știm ce s-a greșit și ce e de făcut pentru ca în momentul reunirii să mergem pe un drum mult mai bun decât până acum. Sperăm ca, ușor-ușor, să revenim acolo unde cred eu că este locul acestei echipe”, a spus Mario Găman, conform gorjeanul.ro.

Pandurii e pe locul 3 în Seria 7 după 15 etape

Fostul antrenor de la ACSO Filiași, echipă pe care a calificat-o în sferturile Cupei României, încă mai crede în promovarea în Liga 2, cu Pandurii. Pentru a putea spera la obiectiv, echipa din Târgu Jiu trebuie să se claseze cel puțin pe locul secund la finele play-off-ului, care va debuta în primăvară cu primele patru clasate din Seria a 7-a, după cele trei etape rămase de jucat din returul sezonului regular.

Prima poziție este deja acontată de CSM Reșița, bănățenii fiind la 12 puncte față de CSM Deva și la 16 de Pandurii. Promovarea se va decide însă la meciurile de baraj, primele două clasate din Seria 7 urmând să se dueleze cu fruntașele din Seria 8, condusă, în prezent, de CSC Ghiroda și Giarmata Vii și Crișul Chișineu Criș.

Mario Găman, încă mai speră în promovare: ”Trebuie să fim inspirați la transferuri”

Într-un scenariu plauzibil, de altfel, Pandurii s-ar putea reîntâlni cu CSM Reșița în finala pentru accederea în eșalonul secund.

Pentru a putea ajunge la baraj, Găman știe că echipa sa are nevoie de mai multe transferuri importante în pauza de iarnă. ”Bineînțeles că obiectivul rămâne promovarea, de aceea am fost și adus. Băieții stăteau rău la unitatea grupului, erau ușor împărțiți, un grup format din străini, altul din români, și atunci lucrurile nu au decurs conform planurilor. Cred că, în acest scurt timp, am reușit să facem o mică familie și împreună sper să realizăm promovarea pe care și-o dorește toată lumea. Voi avea săptămâna aceasta o întâlnire cu toți factorii decidenți ai acestui club, iar împreună vom face o analiză corectă, o analiză a tot ceea ce înseamnă colectivul, jucătorii. Vedem unde stăm rău și unde avem de completat, unde putem ajunge cu transferurile pe care ni le dorim, și atunci sper să luăm împreună deciziile și să fim inspirați în alegerea lotului pe care ne bazăm pentru perioada ce va veni, pentru că va fi o perioadă destul de încărcată”, a precizat Găman.

Găman: ”Reșița este echipa cea mai puternică”

Noul antrenor de la Pandurii este conștient că CSM Reșița este favorită la promovare, dar speră să-și capaciteze echipa pentru duelurile decisive.

”După analizele pe care le-am făcut, Reșița este, într-adevăr, echipa cea mai puternică, cu un staff numeros și jucători cu ștate vechi în ligile superioare, cu contracte destul de mari. Noi, în schimb, suntem o echipă tânără. Din lotul pe care îl avem, mare parte sunt copii, de 18-20 de ani. În afară de doi-trei jucători, putem considera că avem o echipă fără experiență, dar o echipă cu care, din punctul meu de vedere, se poate munci, se poate lucra și poate arăta un fotbal plăcut. Asta s-a întâmplat la ultima etapă (n.r. – Pandurii s-a impus cu 5-1 pe terenul ultimei clasate Aurul Brad), am arătat fotbalul pe care mi-l doresc, direct pe poartă, rapid, cu puține atingeri și mișcare foarte multă în teren. Având tinerețea aceasta, cu o pregătire bună și cu transferuri, pe care dorim să le realizăm în angrenajul echipei, sperăm să dăm o altă față formației noastre”, a afirmat Găman.

În retur, Pandurii mai are de jucat cu Viitorul Șimian, CSM Jiul Petroșani și CSM Reșița. După încheierea sezonului regular, primele patru clasate se califică în play-off. Echipele care vor lupta pentru promovare în Seria 7 par deja stabilite, dar, matematic, la locul 4, mai poate spera Viitorul Șimian, mehedințenii fiind la patru puncte sub Voința Lupac (locul 4) și la cinci de Pandurii (locul 3). Cu doar 16 puncte în clasament, CSM Jiul Petroșani și Progresul Ezeriș, echipe care-și împart locurile 6-7, nu mai au nici măcar șanse matematice la play-off.

Rezultatele obținute de Pandurii în mandatul lui Mario Găman:

Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 – Pandurii Târgu Jiu 1-1
Pandurii Târgu Jiu – Progresul Ezeriș 1-1
Voința Lupac – Pandurii Târgu Jiu 2-1
Pandurii Târgu Jiu – Gilortul Târgu Cărbunești 3-0
CSM Deva – Pandurii Târgu Jiu 2-1
Armata Aurul Brad – Pandurii Târgu Jiu 1-5

CLASAMENT SERIA 7 Liga 3

Foto: Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-15-ultima-runda-din-acest-an-debuteaza-astazi-cu-14-meciuri-printre-echipele-care-joaca-numarandu-se-si-progresul-spartac-una-dintre-cele-trei-formatii-neinvinse-in-acest-sezon-19212815

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csc-ghiroda-si-giarmata-vii-surpriza-seriei-a-8-a-din-liga-3-ambitii-mari-la-echipa-comunala-de-langa-aeroportul-din-timisoara-ar-fi-o-bucurie-pentru-noi-sa-promovam-19213781

https://liga2.prosport.ro/liga-3/nou-promovata-viitorul-simian-surpriza-finalului-de-an-in-seria-7-mehedintenii-n-au-pierdut-in-ultimele-patru-etape-ne-pare-rau-ca-se-intrerupe-campionatul-dar-aveam-nevoie-si-de-pauza-19213392

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-pandurii-se-desparte-de-antrenorul-calin-cojocaru-dupa-2-ani-un-alt-banatean-favorit-sa-ajunga-la-echipa-din-targu-jiu-ne-trebuie-un-antrenor-care-sa-aduca-eficienta-la-finaliz-19206992

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mario-gaman-a-lasat-acso-filiasi-echipa-pe-care-tocmai-a-calificat-o-in-sferturile-cupei-romaniei-si-a-semnat-cu-pandurii-targu-jiu-19207312

Mircea OGLINDOIU 09 Dec. 2021, 11:51 Liga 3
Pe aceeași temă