Flavius Sabău s-a despărțit de ACS Târgu Mureş! Antrenorul nu ascunde motivele rupturii de echipa din Liga 3

Călin MNERIE 26 May. 2024, 23:26 Liga 3
Flavius Sabău s-a despărțit de ACS Târgu Mureş! Antrenorul nu ascunde motivele rupturii de echipa din Liga 3

Flavius Sabău și-a încheiat aventura și la ACS Târgu Mureș, unde a fost numit ca antrenor principal la finalul lunii octombrie din 2023, după ce sezonul de Liga 3 îl începuse la o altă echipă din Mureș, la Unirea Ungheni.

Despărțirea dintre clubul târgumureșean și antrenorul arădean a fost oficializată după disputarea ultimului joc oficial din acest sezon 2023-2024, unul încheiat pe locul 2 în play-out-ul Seriei a 9-a.

Flavius Sabău s-a despărțit de ACS Târgu Mureș

După doi ani petrecuți la formațiile din județul Mureș Unirea Ungheni și ACS Târgu Mureş, arădeanul Flavius Sabău se va întoarce cel mai probabil acasă. Antrenorul de 39 de ani s-a despărțit oficial de gruparea din Târgu Mureș după un sezon terminat abia pe locul 2 din play-out-ul Seriei a 9-a a Ligii 3.

Anunțul a venit sâmbătă, la o zi distanță după ultimul meci oficial din acest sezon, 3-3 acasă cu Avântul Reghin.

”Clubul nostru a reziliat pe cale amiabilă contractul cu antrenorul Flavius Sabău. A sosit în octombrie și a avut o contribuție importantă la realizările echipei din acest sezon. Nu putem uita seria de 6 victorii consecutive din toamnă. Pe această cale îi mulțumim pentru munca depusă la club și îi dorim mult succes în viitor”, a transmis ACS Târgu Mureș.

Au existat ceva tensiuni și legate de ceva restanțe financiare la gruparea mureșeană, în special în prima parte a anului, care mai apoi s-au rezolvat pe rând. Echipa avea la un moment dat șanse la play-off, dar a rămas să joace pentru salvarea de la retrogradare, fără – însă – să intre vreun moment în horă, terminând la 26 de puncte distanță de penultima formația, Viitorul Cluj, prima sub linie. Pe ultimul loc a terminat Industria Galda, retrogradată și ea în fotbalul județean.

 

Flavius Sabău: ”În iarnă am schimbat câțiva jucători și au apărut întârzieri cu banii. Diferențe foarte mari de viziuni legate de joc cu conducerea clubului”

Flavius Sabău a făcut un scurt rezumat al aventurii sale la ACS Târgu Mureş, considerând că au existat și cauze obiective pentru un parcurs de locul 7, la general, în Seria 9 din Liga 3.

Am petrecut 8 luni la ACS Târgu Mureș, din octombrie 2023 când am reziliat cu Ungheni și am avut un obiectiv minimal, evitarea retrogradării. Am preluat echipa din mers, în subsolul clasamentului și am început foarte bine, cu cinci victorii și am fost foarte aproape de play-off. În iarnă am schimbat câțiva jucători, am făcut o pregătire bună, dar au apărut întârzieri cu banii și asta a afectat jucătorii. L-am pierdut pe fundașul central maghiar Csaba Preklet, care a ales Bihorul, și pe atacantul african Jose Clinton, care a avut probleme cu actele. Am mai avut trei etape de jucat din sezonul regular, am început destul pe rău prima partidă cu Viitorul Cluj, ni s-a anulat eronat golul de 3-2, apoi la Bistrița am jucat foarte bine, am avut ocazii, un penalty neacordat și am luat un gol dintr-o lovitură liberă. Așa am ratat play-off-ul, dar, repet, fără a avea asta ca obiectiv. Doar noi, cu jucătorii, ne-am propus și chiar am fost foarte aproape. În play-out am rulat tot lotul, am avut cinci victorii legate la un momend dat, cochetam cu primul loc, dar am terminat pe locul 2. Am avut o evoluție destul de bună, am progresat ca joc, ne-am dominat adversarii, am fost mulțumit de prestațiile echipei”, a spus antrenorul arădean, care înainte de aventurile la cele două formații mureșene a pregătit-o pe Șoimii Lipova, în ligile patru și trei timp de 6 ani și jumătate.

Fostul fundaș a vorbit și despre despărțirea de ACS Târgu Mureş. ”Despărțirea amiabilă a venit pentru că am avut diferențe foarte mari de viziuni legate de joc, de toate aspectele fotbalului, cu conducerea clubului. Lucru pozitiv a fost că pe final de campionat s-au rezolvat problemele financiare. Vreau să le urez baftă jucătorilor, am avut o colaborare foarte bună cu ei și o atmosferă foarte bună în vestiar. Am făcut un grup ok și vreau să urez clubului și lor multă baftă în continuare, să auzim de bine”, a adăugat Sabău, care i-a antrenat la Târgu Mureș și pe arădenii Amir Jorza (care a fost și capăitanul echipei) și Denis Giosu.

”Perioada de doi ani petrecuți în zona Târgu Mureș a fost destul de bogată ca experiență, cu bune și cu rele”

Dacă nu va primi o ofertă de nerefuzat de la o altă grupare din țară, Flavius Sabău se va întoarce la Arad și va aștepta să vadă ce-i rezervă viitorul.

”Am intrat în vacanță, am nevoie de odihnă, după care mă voi gândi la fotbal și voi vedea ce oportunități vor fi pentru a-mi continua cariera. Perioada de doi ani petrecuți în zona Târgu Mureș a fost destul de bogată ca experiență, cu bune și cu rele. Am lucrat la doua echipe, am obținut rezultate bune și 100 la sută asta mă va ajuta în viitor”, a conchis antrenorul care va schimba prefixul în curând, mai precis pe 15 iunie.

Cât despre prima echipă preluată de Sabău în județul Mureș, Unirea Ungheni, aceasta a produs una dintre surprizele din cadrul semifinalelor barajelor de promovare în Liga a 2-a. Antrenată acum de Florentin Petre, Ungheniul a trecut de SCM Zalău cu 4-1 la general și va juca pentru un loc în eșalonul secund cu Gloria Bistrița Năsăud, echipă pregătită de Adrian Falub, tehnician cu două mandate la UTA.

Călin MNERIE 26 May. 2024, 23:26 Liga 3
Pe aceeași temă