Adrian Iencsi, despre duelul la promovare din Seria a 3-a a Ligii 3: ”Slatina e valoroasă, Progresul e omogenă. Ambele au probleme în defensivă.” Fostul căpitan al Rapidului nu știe dacă mai continuă pe banca echipe U Craiova II

Cosmin STAICU 25 May. 2020, 18:52 Liga 3
Adrian Iencsi, despre duelul la promovare din Seria a 3-a a Ligii 3: ”Slatina e valoroasă, Progresul e omogenă. Ambele au probleme în defensivă.” Fostul căpitan al Rapidului nu știe dacă mai continuă pe banca echipe U Craiova II

Echipa a doua a Universităţii Craiova a fost unul dintre arbitri luptei pentru promovare în Seria a 3-a a Ligii 3, clasându-se pe podium la finalul turului, după cele două echipe care vor disputa barajul de Liga a 2-a, Progresul Spartac și CSM Slatina. Echipa din Bănie avea să termine sezonul pe locul 5, după ce a cedat în primul meci din 2020 (1-2 la CS Balotești), rămas și singurul jucat în retur, după care campionatul a fost suspendat și mai apoi ”înghețat” din cauza pandemiei de COVID-19.

Formaţia lui Adrian Iencsi a pierdut ambele dispute cu favoritele la accederea în eşalonul secund, 0-1 la Slatina şi 1-2 cu Progresul Spartac, pe Extensiv. Antrenorul oltenilor spune că, în lupta pentru promovare, Slatina este formaţia mai valoroasă, dar Progresul Spartac are de partea ei omogenitatea şi ambiţia.

„În iarnă eram în spatele celor de la Spartac și CSM Slatina. Ei au loturi omogene, cu prime de obiectiv și așa mai departe, era greu să te bați cu ele. Noi aveam foarte mulți jucători tineri, eu consider că a fost o performanță ceea ce am reușit în prima parte a campionatului. A fost un obiectiv să promovăm în liga secundă, de aceea am și venit la echipa a doua a Universității Craiova. Am crezut că am putem obține acest obiectiv, însă ne-am dat seama că e foarte greu în contextul în care la noi la echipă se foloseau jucători foarte tineri. Mulți mergeau și la U19, U17, nu aveam o echipă omogenă, era greu să avem rezultate favorabile tot timpul.

Mihai Ianovschi a reușit să construiască o echipă foarte bună, valoroasă, la Slatina, deşi au și ei greșeli pe faze defensivă. Când am jucat cu ei ne-am creat ceva ocazii, însă Vlada a dat gol și Slatina ne-a bătut cu 1-0. La Progresul Spartac regăsim o echipă ambițioasă, cu un lot omogen, dar au și ei probleme în defensivă. Omogenitatea lor este punctul forte. Mi-a plăcut echipa lor, păcat că atunci când am jucat cu ei acasă ne-au bătut cu arbitrii. Poate ne băteau și fără ajutorul lor, însă a fost o decizie incredibilă atunci. A fost o lovitură cu talpa la portar în momentul când au dat gol. Am avut o reacție poate nepotrivită, însă mi-am văzut portarul la pământ, atunci s-a accidentat și nu a mai putut continua meciul. Băieții mei au făcut o partidă foarte bună atunci, mulți chiar plângeau la final”, a declarat Iencsi, pentru Oltenia TV.

Iencsi, dezamăgit de îngheţarea campionatului

Decizia de a încheia sezonul în Liga a 3-a l-a dezamăgit pe antrenorul Universităţii II, Adrian Iencsi, mai ales că în lunga pauză de iarnă a muncit foarte mult pentru a reconfigura echipa, deoarece aceasta suferit multe schimbări între tur şi retur. În unica partidă jucată în 2020, satelitul Craiovei din Liga 1 a pierdut în deplasare cu 2-1, la CS Baloteşti.

„E dezamăgitor că au oprit sezonul, dar era o decizie normală în această situație. Eu am muncit foarte mult cu băieții în această iarnă. Nu a fost ușor, au plecat jucători în iarnă și am reformat lotul cu băieți foarte tineri. Mă bucur că am reușit să îi integrez în lot, aveam un foarte mare entuziasm că vom reuși rezultate cel puțin la fel de bune ca cele din turul campionatului”, a spus Iencsi.

Danciu, O. Popescu, Niţu, Mitran, remarcaţii sezonului

Adrian Iencsi a fost foarte mulţumit de condiţiile de la echipa a doua a Universităţii şi evidenţiază câţiva dintre elevii săi, unii făcând deja pasul către prima formaţie.

„Craiova are condiții foarte bune, stadionul Extensiv are un gazon excelent. Nu mai spun de echipament, condiții de cazare, alimentația era ireproșabilă. Poate nici la echipe de Liga a 2-a nu găsim astfel de lucruri. Dintre jucători, Danciu a avut o ascensiune foarte bună, cu siguranță va face pasul la echipa mare. Octavian Popescu este un alt mare talent, a jucat pentru prima dată cu mine la nivel de seniori. Mai sunt jucători ca Luis Nițu sau Ionuț Mitran. Ei sunt jucători tineri, trebuie să dea totul, contează totul, odihnă, alimentație. Trebuie să dea totul, să fie un fotbal total”, a mai spus Iencsi.

Iencsi nu ştie dacă va mai continua în Bănie

Contractul lui Adrian Iencsi cu Universitatea Craiova va expira în curând şi nu au existat negocieri pentru prelungirea acordului.

„Nu știu de ceea ce voi face, contractul meu cu Universitatea Craiova expiră la sfârșitul acestui luni și trebuie să iau o decizie, deocamdată nu am vorbit despre o prelungire, însă a fost această perioadă și înțeleg”, a declarat Iencsi.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-stie-de-unde-se-trag-problemele-rapidului-in-ultimii-doi-ani-nu-am-vazut-o-formula-care-sa-aiba-continuitate-cum-caracterizeaza-ultimele-schimbari-din-club-si-cine-e-19130732

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mihai-ianovschi-spune-ca-slatina-are-echipa-de-liga-a-2-a-si-organizare-si-infrastructura-de-liga-1-s-a-construit-un-club-care-va-avea-un-cuvant-greu-de-spus-in-sportul-romanesc-19133290

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-campionatul-ligii-3-a-fost-inghetat-decizia-frf-in-privinta-retrogradatelor-si-promovatelor-doua-echipe-au-fost-deja-desemnate-campioane-si-trimise-in-liga-2-19132196

https://liga2.prosport.ro/liga-3/va-fi-razboi-in-barajul-dintre-progresul-spartac-si-csm-slatina-oltenii-acuza-bucurestenii-de-atacuri-mizerabile-si-rad-de-ei-pentru-ca-voiau-promovare-la-19132240

Cosmin STAICU 25 May. 2020, 18:52 Liga 3
Pe aceeași temă