ACSO Filiași continuă cu Mario Găman, deși a ratat promovarea în Liga 2. Antrenorul a refuzat alte oferte: ”Am discutat cu două-trei cluburi, dar am decis să rămân”. Echipa, probleme cu lotul

Răzvan STÎNGĂ 05 Jun. 2021, 15:31 Liga 3
ACSO Filiași continuă cu Mario Găman, deși a ratat promovarea în Liga 2. Antrenorul a refuzat alte oferte: ”Am discutat cu două-trei cluburi, dar am decis să rămân”. Echipa, probleme cu lotul

ACSO Filiași nu a reușit să promoveze în Liga 2, deși a jucat în barajul de Liga 3. A cedat încă din primul tur, când a pierdut cu 0-5 la general în fața celor de la Corona Brașov, care au și urcat în divizia a doua. În ciuda acestui eșec, la Filiași se va merge tot pe mâna antrenorului Mario Găman.

”Principalul” și conducerea au căzut la un acord pentru a continua colaborarea cel puțin un sezon. Mario Găman a afirmat că a avut mai multe oferte, dar că nu le-a dat curs. A dorit să continue experiența de la ACSO Filiași, motiv pentru care a acceptat imediat propunerea președintelui Florin Spânu.

Mario Găman: ”Am purtat discuţii cu două-trei echipe, dar oferta de aici a fost cea mai bună şi cea mai corectă din punct de vedere uman” 

Problema e că antrenorul are acum de treabă, pentru că trebuie să convingă jucătorii să continue, iar apoi să îmbunătățească lotul cu alte transferuri. Din acest motiv, s-a ferit să vorbească de obiectivul pentru stagiunea următoare de Liga 3, dorind mai întâi să vadă ce lot va avea la dispoziție.

O să mai continuăm un an de zile la Filiaşi. Nu a fost greu deloc să ajungem la un numitor comun. Am zis să alegem continuitatea, iar premisele sunt bune. Am purtat discuţii cu două-trei echipe, dar oferta de aici a fost cea mai bună şi cea mai corectă din punct de vedere uman, în primul rând. Am vorbit cu domnul primar şi cu domnul preşedinte, am ajuns la un consens şi de acum înainte ştim ce avem de făcut

Acum, uşor-uşor, o să începem să luăm legătura cu jucătorii, să avem discuţii cu ei. Sper să se pună de acord cu domnul preşedinte Spânu în privinţa contractului. Lucrurile se vor clarifica începând de săptămâna viitoare. O să vedem cine mai rămâne şi cine nu… Ca idee ne dorim să mergem pe grupul de anul trecut. Reunirea va avea loc în jurul datei de 14 iulie.

 De obiectiv nu putem vorbi până nu vedem cine va merge cu noi la noul drum din vechea gardă şi ce jucători vom mai aduce. Mergem pe aceleaşi principii, cu multă muncă. Vrem să facem o echipă frumoasă, care să facă cinste oraşului Filiaşi. Dacă vom păstra nucleul de anul trecut, cu câteva îmbunătăţiri avem mai multe şanse de promovare, pentru că vorbim de omogenitate.

O să luăm totul pas cu pas şi vedem unde am greşit şi ce putem îmbunătăţi, ca să mergem pe făgaşul normal şi corect”, a spus Mario Găman pentru Gazeta de Sud.

Florin Spânu: ”În principiu vom vorbi de o clasare pe locurile 1-4” 

Dacă Mario Găman s-a ferit să vorbească în mod clar despre un obiectiv, președintele Florin Spânu a declarat că, în principiu, acesta va fi clasarea între primele patru echipe ale campionatului. Însă, la fel ca antrenorul, a declarat că mai multe decizii în acest sens se vor lua după definitivarea lotului.

Cu toţi jucătorii voi intra în discuţii. Care vrea să rămână, rămâne, dar vom schimba puţin şi sistemul de salarizare. Vom plăti după nişte criterii, în funcţie de clasare, de performanţă. Cine acceptă, înseamnă că vrea să muncească şi să realizeze performanţă. Cine nu, înseamnă cu sunt din aceia care vor să treacă luna şi să-şi ia salariul. Obiectivul va fi stabilit în funcţie de lot, dar în principiu vom vorbi de o clasare pe locurile 1-4”, a punctat Florin Spânu.

ACSO Filiași a terminat Seria 6 a Ligii 3 pe locul 2. A pierdut barajul cu Corona Brașov

ACSO Filiași a făcut parte din Seria 6 a Ligii a 3-a sezonul trecut. A terminat campionatul regular, cele 18 etape, pe locul 2, cu 35 de puncte, la două în spatele celor de la Vedița Colonești. A prins astfel barajul pentru promovarea în Liga 2, dar a pierdut încă din primul tur.

Repartizată într-o dublă cu liderul Seriei 5, Corona Brașov, ACSO Filiași nu a avut șanse și a pierdut cu 0-5 la general. În tur, pe teren advers, a cedat cu 0-1, iar în retur, acasă, a pierdut clar, 0-4.

Foto: CSO Filiasi

https://liga2.prosport.ro/liga-3/echipa-din-liga-3-care-va-imprumuta-jucatori-de-la-viitorul-pandurii-targu-jiu-ma-voi-intalni-cu-nicu-sarcina-si-vom-stabili-detaliile-acestei-colaborari-19188349

https://liga2.prosport.ro/liga-3/petre-grigoras-s-a-despartit-de-sc-otelul-galati-dupa-ratarea-promovarii-in-liga-2-imi-pare-sincer-rau-ca-nu-am-reusit-sa-ne-indeplinim-obiectivul-19188192

https://liga2.prosport.ro/liga-3/primele-demisii-la-sc-otelul-dupa-ratarea-promovarii-in-liga-2-presedinte-romeo-moisescu-si-managerul-executiv-iulian-apostol-au-plecat-din-club-19187954

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Jun. 2021, 15:31 Liga 3
Pe aceeași temă