ACSO Filiași are un nou antrenor! Alesul conducerii vine de la ultima clasată din aceeași serie a Ligii 3. A fost anunțat și un nou tranfer: un fundaș de la Argeș

Răzvan STÎNGĂ 20 Jun. 2020, 14:42 Liga 3
ACSO Filiași are un nou antrenor! Alesul conducerii vine de la ultima clasată din aceeași serie a Ligii 3. A fost anunțat și un nou tranfer: un fundaș de la Argeș

ACSO Filiași a anunțat cine va fi antrenorul echipei pentru sezonul următor de Liga 3, ediția 2020/2021, după ce s-a despărțit de Nicolae Constantin. Președintele formației oltene, Florin Spînu, a precizat că a ajuns la un acord cu ”principalul” Mario Găman, care în a doua parte a sezonului precedent a antrenat o altă echipă din Seria 4, pe Gilortul Târgu Cărbunești, ultima la finalul stagiunii recent încheiate după doar 16 etape dintr-un total de 30, din cauza pandemiei de COVID-19. ”Secundul” său la Filiași va fi Dan Iulian Staicu.

Conducerea de la ACSO Filiași preciza încă din urmă cu câteva zile că va numi un antrenor, după transferurile mijlocașilor Dragoș Săulescu (28 de ani) și Andrei Vaștag (26 de ani) și după ce le-a prelungit contractele portarului Ovidiu Jianu (22 de ani), mijlocașului Cristian Poiană (31 de ani) și atacantului Alexandru Fotescu (35 de ani).

”Aşa cum am promis zilele trecute, am numit şi stafful tehnic foarte repede. Cu Mario am discutat mai multe zile. Am fost pe aceeaşi lungime de undă şi i-am acordat toată încrederea şi sprijinul. Nu vine singur la echipă, ci cu secundul Dan Iulian Staicu. Sunt convins că vom face o treabă bună împreună. În perioada următoare vom pune la punct toate detaliile legate de lot şi de pregătirea care va urma”, a declarat preşedintele Florin Spînu pentru Gazeta de Sud, după ce a bătut palma cu noul antrenor.

Mario Găman a fost ”secundul” lui Victor Pițurcă la Al Ittihad 

Mario Găman a vorbit și el despre noua experiență din cariera de antrenor, posibilitatea de a o pregăti pe ACSO Filiași. A mărturisit că i-a fost greu să plece de la Gilortul Târgu Cărbunești, pentru că avea toată susținerea conducerii și speră ca în anul următor de Liga 3 să aibă mai multe rezultate pozitive. Ceea ce l-a atras la Filiași a fost proiectul care i-a fost pus în față de președinte și de primar.

Găman a antrenat în țară, dar și în afară. De altfel, a fost unul dintre secunzii antrenorului Victor Pițurcă, la Al Ittihad.

”Văd numirea asta ca un pas înainte. Nu a fost o decizie uşoară, pentru că îmi doream o continuitate la Gilortul. Deja vorbisem şi uşor începusem să formăm un lot, dar am luat acum această decizie. Aşa am crezut de cuvinţă, pentru că sunt speranţe şi obiective mai mari la Filiaşi. Vreau să le mulţumec tuturor celor de la Gilortul. Vă spun sincer că este o despărţire grea. Dar ştiţi cum este fotbalul, am luat o decizie şi ne-o asumăm.

Preşedintele Florin Spânu şi domnul primar Costeluş Ilie Gheorghe ne-au primit foarte bine la Filiaşi. Am avut discuţii consistente şi cu planuri mari. Acum sperăm să le şi îndeplinim. Sperăm să formăm un grup şi o formaţie frumoasă, o echipă care să arate pe teren foarte bine. Acum, venind şi după Nae Constantin, un antrenor tânăr al Şcolii Federale ce promite foarte mult, vă daţi seama că nu ne este foarte uşor. Dar toate premisele sunt bune şi sperăm să fie bine.

În luarea deciziei a contat şi baza de pregătire. Dar şi faptul că îmi doream mai mult decât în anii precedenţi. Vreau să cunosc rapid lotul pe care o să-l am la dispoziţie. Să vedem ce putem să mai aducem, să completăm în locurile unde mai avem nevoie. Vreau să abordăm acest obiectiv îndrăzneţ cu nişte oameni corecţi şi răspunzători.

De obicei, mă bazez mai mult pe ceea ce am de făcut la mine la echipă, decât să mă gândesc în ce serie sau cu cine aş vrea să joc. Dacă noi suntem pregătiţi din toate punctele de vedere şi ştim ce avem de făcut nu mi-e frică de absolut nimeni. Este prea devreme să spunem când va avea loc reunirea. Dacă se va începe campionatul la sfârşitul lui august, cred că la mijlocul lunii iulie va fi reunirea”, a declarat Mario Găman pentru sursa amintită.

Echipa din Filiași l-a transferat pe Robert Dănescu, de la Campionii FC Argeș 

ACSO Filiași a mai făcut un transfer, vineri. L-a luat pe fundașul Robert Dănescu, de la Campionii FC Argeș. Acesta a jucat 14 meciuri în sezonul 2019-2020, dar ultima partidă oficială datează din 13 noiembrie anul trecut. În ultimele șapte meciuri ale piteștenilor a fost cel mult pe banca de rezerve.

Fotbalistul a declarat că a acceptat oferta, tentat fiind de obiectivul anunțul de conducători, clasarea pe unul din primele locuri.

”Am semnat un contract valabil un an. A contat foarte mult obiectivul pe care şi l-au propus pentru sezonul următor, mai exact clasarea pe locurile fruntaşe. Au contat şi insistenţele domnului Spânu, căruia îi mulţumesc pe această cale. Am luat contact cu ligile 2 şi 3 şi consideră că am făcut un pas înainte venind la Filiaşi, deoarece este o echipă care îşi doreşte ceva. Am jucat pentru Gilortul în prima etapă din returul trecut la Filiaşi şi mi-a plăcut baza sportivă de acolo. Şi asta a contat în luarea deciziei de a semna cu CSO. Este o bază foarte frumoasă, cu un gazon bun. Aştept cu nerăbdare reunirea şi să începem treaba, după atât timp în care am stat”, a spus Robert Dănescu, pentru Gazeta de Sud.

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 20 Jun. 2020, 14:42 Liga 3
Pe aceeași temă