Vasile Miriuță regretă că băimărenii n-au văzut-o pe viu pe U Craiova, dar spune că a fost ”o seară frumoasă” chiar dacă Minaur a pierdut cu 0-4. Impresiile despre joc și ce îi trebuie echipei maramureșene pentru a promova în Liga 2

Marius ANGHEL 27 Oct. 2021, 22:16 Cupa României

Minaur Baia Mare a adus o echipă din Liga 1 pe stadionul ”Viorel Mateianu” în parcursul său în Cupa României, însă performanța a fost umbrită de decizia autorităților de a interzice din nou publicul la evenimentele sportive, pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Meciul cu U Craiova din optimile competiției KO s-a desfășurat fără spectatori, cu porțile închise. A fost a doua lovitură primită de echipa din Liga 3, după ce prima devenise închirierea cu mulți bani a nocturnei mobile pentru a putea organiza jocul pe teren propriu. A treia a fost înfrângerea la scor cu oltenii, 0-4, însă aceasta e cea mai puțin importantă, având în vedere diferența de valoare dintre cele două echipe.

Vasile Miriuță: ”A fost o seară frumoasă pentru noi, pentru băimăreni”

După desfășurarea partidei, Vasile Miriuță, directorul tehnic al Minaurului, a vorbit despre bucuria și tristețea trăite de băimăreni cu prilejul acestei întâlniri cu Universitatea Craiova.

”Chiar dacă am pierdut, am pierdut cu Craiova. A fost o seară frumoasă pentru noi, pentru băimăreni. Din păcate, era și mai frumos dacă aveam spectatori în tribune, pentru că își doreau și ei să vadă jucătorii de la Craiova, cei de la echipa națională și pe Laurențiu Reghecampf. Nu pot să știu dacă rezultatul ar fi fost altul. Poate, dar… ce să zic, am început cum nu se putea mai prost, în minutul 15 a fost 2-0. Cu 6 – 7.000 mii de spectatori în tribune probabil că și la noi era altceva, și pentru jucătorii noștri, și pentru adversari, dar cu tribunele goale s-a văzut diferența de valoare, care nu s-a pus la îndoială din primul minut, și scorul, care e… Nu le-am pus probleme, pentru că diferența de valoare e enormă între Liga 1 și Liga a 3-a.

În ultimele meciuri, Craiova arată foarte bine cu Laurențiu Reghecampf antrenor, chiar joacă altceva, joacă ofensiv, verticalizează mai mult, mai pe poartă, cum e stilul nemțesc. Se vede că a jucat acolo atâția ani Laurențiu și îmi place cum antrenează. Mi-a plăcut tot timpul. Joacă bine în ultimul timp, au șanse la titlu, dar îmi mențin părerea că CFR, cu Dan Petrescu, va arăta mult mai bine din iarnă și vor câștiga campionatul. Noi chiar nu ne-am văzut mulți ani, mai ales că a antrenat afară (n.r. – despre reîntâlnirea cu Reghecampf). A fost o revedere plăcută. S-au mai răcit relațiile, dar nu din cauza mea”, a spus Miriuță la ”DigiSport Special”.

Singura ocazie importantă a Minaurului în meciul cu U Craiova a fost în minutul 75, atunci când Ciprian Stanciu a bătut bine o lovitură liberă, la care Lazar a scos de sub transversală.

După doar 15 minute, tabela arăta deja 2-0 pentru olteni, după reușitele lui Gustavo Vagenin (9′), dintr-o lovitură liberă, și Marius Constantin (15′), din penalty. Tot două goluri a înscris echipa din Liga 1 și în repriza secundă. Mihai Bălașa (54′) și Elvir Koljic (56′) au punctat rapid în poarta lui Gudea.

Minaur are nevoie de transferuri în iarnă pentru a spera la promovare, spune Miriuță

Pentru Minaur Baia Mare rămâne de acum doar cu meciurile din campionatul Ligii 3, unde are obiectivul de a promova în sfârșit în Liga 2, după mai multe sezoane în care a ratat acest lucru.

Însuși Vasile Miriuță a ratat obiectivul în sezonul trecut, când era antrenorul echipei și în ciuda faptului că a terminat sezonul regular pe locul 1 în seria sa a pierdut apoi încă din manșa semifinală barajului de promovare (0-0 la Baia Mare cu Unirea Dej și 1-3 la Dej).

”În primul rând, trebuie să ne menținem pe locul 1 sau locul 2 și neapărat la iarnă să ne întărim, pentru că, altfel, va fi foarte greu, fiindcă în cealaltă serie e Hunedoara și Cugirul, două echipe foarte bune și cu ele ne vom bate la baraj. Trebuie să ne întârim în iarnă cu vreo patru-cinci jucători. Ăsta e adevărul”, a spus Miriuță când a fost întrebat ce trebuie să facă Minaur să nu mai rateze promovarea încă o dată.

La finalul turului sezonului regular, Minaur Baia Mare ocupă locul 1 în Seria 10, cu 22 de puncte, la trei puncte peste Lotus Băile Felix. Următoarea partidă, prima din retur, o are duminică, acasă, de la ora 15:00, cu Someșul Dej (locul 3, 18 puncte).

Rolul lui Vasile Miriuță la Minaur Baia Mare

Fostul antrenor al echipelor Ceahlăul, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, CFR Cluj, Dinamo sau FC Hermannstadt a spus și care este rolul său ca director tehnic la Minaur Baia Mare.

”În primul rând trebuie să fiu aproape de echipă, să supraveghez, să-l ajut pe antrenor, să ajut jucătorii de la echipa mare, să mă ocup de centrul de copii și juniori. Împreună cu directorul sportiv Cosmin Butuza hotărâm în mare parte. Bine, nu ne băgăm peste antrenor, el își face treaba lui, dar îl ajutăm cu tot ce se poate. Urmărim jucători acum, să vedem ce vom putea să aducem la iarnă, încercăm să și creștem jucători la centru. Cam astea sunt atribuțiile”, a mai spus Vasile Miriuță la ”DigiSport Special”.

  • Minaur Baia Mare în meciul cu U Craiova: Gudea (cpt.) – Duruș (Dunca 59′), Oiță, Mih. Lazăr, Dav. Simion – Micaș (R. Rus 81′), Donca (Chinde 59′), Ad. Neacșu (D. Matei 46′) – Ciocan, Cip. Stanciu, Văsălie (V. Giurgiu 59′). Rezerve neutilizate: Băilă – Teuț, Batchabi, Berindea.

Foto: Paul Ursachi (Sport Pictures) și Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dorinta-unei-surprize-s-a-transformat-in-dorinta-de-a-nu-lua-multe-goluri-trairile-lui-ciprian-danciu-dupa-infrangerea-inregistrata-de-minaur-cu-u-craiova-am-vrut-sa-tin-jucatorii-in-echil-19207392

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/laurentiu-reghecampf-multumit-ca-elevii-sai-au-transat-rapid-calificarea-la-baia-mare-obiectivul-a-fost-sa-marcam-cat-mai-repede-in-fiecare-meci-exista-un-risc-19207394

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/universitatea-craiova-calificare-lejera-in-sferturile-cupei-romaniei-detinatoarea-trofeului-s-a-impus-la-scor-la-baia-mare-cu-minaur-19207375

 

Marius ANGHEL 27 Oct. 2021, 22:16 Cupa României
Pe aceeași temă