Valentin David, siderat de arbitrajul plin de greșeli al lui Andrei Țiții din ”FC U” Craiova – ASU Poli: ”Am mai jucat fotbal, am mai antrenat în anumite locuri, dar așa ceva nu am mai văzut niciodată!”

Anda DELIU 28 Nov. 2020, 16:44 Cupa României

”FC U” Craiova a fost condusă de pe banca tehnică doar de antrenorul cu portarii Valentin David la meciul din șaisprezecimile Cupei României, pierdut cu 3-1 în fața celor de la ASU Politehnica. Restul staffului se află în izolare, din cauza infectărilor cu coronavirus. Altfel, David a oferit chiar o reacție de bun-simt după arbitrajul ridicol al centralului Andrei Țiții, care greșește meci de meci, dar continuă să fie delegat de CCA la jocuri.

Din minutul 34, Baeten a fost eliminat aiurea de central, care l-a sancționat cu al doilea avertisment pentru o simulare inexistentă. Și al doilea penalty pentru Poli s-a dat ușor, în timp ce tot meciul centralul a dat cartonașe galbene aiurea ambelor echipe, la faze la care nu se impune sancționarea.

Valentin David: ”Nu știu… pur și simplu a complicat jocul el”

Valentin David a fost chiar blând cu Țiții, la finalul jocului desfășurat pe ”Ion Oblemenco”. ”Am mai jucat fotbal, am mai antrenat în anumite locuri, dar așa ceva nu am mai văzut niciodată! Nu știu… pur și simplu a complicat jocul el. Am fost forțați să jucăm ultimele minute cu trei fundași. N-am înțeles că trebuie să dăm mingi lungi pentru o eventuală eroare a fundașilor centrali ai echipei adverse și atunci normal că a venit golul trei. Dar asta nu înseamnă că au fost mai buni. Dacă stăm puțin și ne gândim, și în inferioritate, un pic am pus presiune pe ei”, a declarat, după meci, antrenorul ”principal” de conjunctură al Craiovei, care l-a înlocuit pe interimarul Dan Vasilică.

Nu doreau un duel cu CSU pe ”Ion Oblemenco”

Altfel, antrenorul a spus că trupa sa, care dorește să promoveze în prima ligă, avea obiectiv și în Cupa României.

”Ne dorim în campionat să nu pierdem. Cupa, de obicei… La noi, la Craiova, la FC U, sunt importante toate trofeele. Absolut toate. Dar trebuie să ștergem meciul de astăzi și să ne concentrăm la Pandurii Târgu Jiu, la echipa din Gorj pentru că avem nevoie mare de o victorie acolo”, a punctat David.

Întrebat dacă era un obiectiv să dea piept cu U Craiova din Liga 1, antrenorul a negat. ”Nu a fost obiectivul nostru să ne întâlnim cu CSU. Obiectivul nostru a fost să jucăm un fotbal plăcut, să dăm goluri. Până la urmă, fotbalul mai devreme sau mai târziu te pedepsește dacă nu respecți niște reguli. O să mă uit și eu pe cameră, dar am senzțaia că la golul trei, mijlocații noștri centrali s-au călcat unul pe altul”, a mai precizat antrenorul cu portarii.

Cu gândul la meciurile din 2021

David a mai fost întrebat dacă a încercat să vorbească cu centralul și a spus că nu, iar toate gândurile staffului sunt legate de ce va fi în viitor la ”FC U”.

”Eu nu discut cu brigada de arbitri. Am mai fost suspendat o dată și nu vreau să am astfel de disucții. Mă concentrez la ceea ce am de făcut pentru săptămâna viitoare, apoi vedem ce avem de făcut la nivel de staff. Ce antrenor aduce. Ne așteaptă un mini-retur foarte greu și foarte important. Au început echipele să ne cunoscă, au început să le fie frică de noi și atunci își iau tot felul de măsuri. Noi nu vorbim cu conducerea de înlocurii de antrenori. Simți. Nu trebuie să fim matematicieni să vedem lucrul acesta, că ai envoie de un om cu experiență aici. E păcat, pentru că e un club de tradiție cu condiții extraordinare. Nu știu dacă există în Liga 1 așa condiții. Poate Steaua București să mai aibă așa condiții”, a conchis Valentin David.

Eliminată din Cupa României în faza 16-imilor, U Craiova 1948 SA se va concentra în acest sezon doar pe meciurile din campionatul Ligii 2, unde este lider după 14 etape și de unde vrea să rpomoveze în Liga 1. În ultimul meci pe care îl are de desfășurat în 2020, ”FC U” Craiova va juca în data de 5 decembrie, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Pandurii, ultima clasată.

Foto: Remus Badea (Mediafax Foto)și Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/asu-poli-o-elimina-pe-fc-u-craiova-din-cupa-romaniei-dupa-un-meci-cu-arbitraj-absolut-dezastruos-care-a-influentat-rezultatul-19160128

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dan-alexa-dupa-ce-asu-poli-a-eliminat-fc-u-craiova-din-cupa-romaniei-ce-e-la-timisoara-e-greu-sa-gasesti-in-fotbalul-romanesc-19160156

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-16-imi-turris-oltul-sepsi-osk-e-primul-meci-al-zilei-de-la-ora-1100-csc-sanmartin-dunarea-calarasi-il-urmeaza-19159992

 

Anda DELIU 28 Nov. 2020, 16:44 Cupa României
Pe aceeași temă