Ripensiștii așteaptă cu nerăbdare meciul cu Dinamo din 16-imile Cupei României: ”Orice este posibil!” Cosmin Petruescu își dorește susținere din tribune și din partea fanilor Politehnicii

Anda DELIU 22 Sep. 2021, 11:25 Cupa României
Ripensiștii așteaptă cu nerăbdare meciul cu Dinamo din 16-imile Cupei României: ”Orice este posibil!” Cosmin Petruescu își dorește susținere din tribune și din partea fanilor Politehnicii

Ripensia va primi joi vizita echipei Dinamo, în șaisprezecimile Cupei României. Timișorenii sunt nerăbdători să joace contra unui asemenea adversar și nu-și ascund deloc entuziasmul. Mai mult decât atât, deși Poli are și ea meci în această competiție, Cosmin Petruescu spune că așteaptă și fanii concitadine la partida cu ”câini roșii”.

Cel mai important adversar din acest sezon pentru Ripensia

La ripensiști mai sunt probleme de lot cu Sokovici, Rogac sau Pădurariu. Cosmin Petruescu spune că nu exclude ca formația sa să producă o surpriză, deși știe că va fi dificil.

”Este cel mai important meci din perspectiva adversarului. Trebuie să recunoaștem lucrul acesta. Este un meci pe care îl așteptăm cu nerăbdare, pentru care ne-am pregăti și pentru care am tratat cupa cu maximă seriozitate în tururile anterioare. Sorții au decis să vină Dinamo. Ne bucurăm de acest lucru, ne bucurăm de fotbal. Sperăm să facem o figură frumoasă, și, de ce nu, să respectăm ce se spune de generații, că în cupă orice este posibil. Ripensia, de-a lungul istoriei are acest ascendent și are această istorie în spate. În momentul în care activa în eșaloane inferioare, a reușit nu odată, de mai multe ori, să elimine echipe din Liga 1 sau Liga 2. Chiar dacă la momentul respectiv, Ripensia evolua în Liga 5, 4 sau 3”, a declarat antrenorul timișorenilor de la Ripensia.

Valorea dinamoviștilor rămâne

Despre Dinamo, Petruescu spune că problemele clubului nu anulează valoarea individuală a echipei. ”Valoare individuală, calitatea individuală a jucătorilor rămâne. Este indiscutabilă din acest punct de vedere. La o echipă de valoarea celor de la Dinamo, nu neapărat prin forma sportivă pe care o au acum, dar la calitatea jucătorilor pe care îi au, poate oricând să se producă acel declic și să reintre în joc, cum se spune. Cum s-a întâmplat și cu Astra, atât în ediția anterioară de campionat, cât și de Cupa României, până au intervenit problemele de final, când au retrogradat, dar când noi i-am întâlnit în Cupa României, și Astra era într-o situațeie asemănătoare. Important este ceea ce vom face noi și modul cum vom gestiona noi partida de joi. Am discutat în toată această perioadă cu băieții, îi văd motivați, îi văd nerăbdători. Suntem conștienți de importanța partidei, atât în ceea ce privește imaginea clubului, publicul care va veni la satdion. Sperăm să facem o figură frumoasă și să obținem un rezultat pe măsură”, a precizat Petruescu.

Pe ”Dan Păltinișanu” pot veni și 10.000 de oameni!

Timișoara este intrată în scenariul roșu, cu rata de infectatare de peste 4/1000. Asta înseamnă că doar 30 la sută din stadionul ”Dan Păltinișanu” va putea fi ocupat. Se ia în calcul toată capacitatea, de 32.000 de locuri, fără a ține cont că o tribună și o peluză sunt închise. Asta înseamnă chiar și peste 13.000 de oameni, ipotetic vorbind.

Fiind cunsocută adversitatea fanilor timișoreni poliști pentru Dinamo, Petruescu a spus că-i așteaptă la meci! ”Mă aștept ca prietenii noștri de la Politehnica Timișoara să fie alături de noi”, a adăugat Conferențiarul.

Meciul dintre Ripensia și Dinamo, din 16-imile Cupei României, are loc joi, de la ora 18:45, pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara.

După primele meciuri din această fază a comeptiției, echipele care au obținut calificarea în optimi sunt FC Voluntari, Minaur Baia Mare, ”FC U” Craiova și Rapid.

Pentru a ajunge în această fază a cupei, Ripensia a trecut de Avântul Periam (Liga 3, 4-1 în deplasare, Faza a III-a) și CSM Reșița (Liga 3, 2-1 în deplasare, Faza a IV-a).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/16-imi-cupa-romaniei-meciul-somuz-falticeni-fc-voluntari-deschide-acest-tur-al-competitiei-ko-tot-astazi-joaca-si-minaur-baia-mare-poli-iasi-si-petrolul-19201865

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/calificarea-in-8-imile-cupei-romaniei-a-luat-prin-surprindere-si-conducerea-clubului-minaur-baia-mare-vasile-miriuta-dupa-3-1-cu-poli-iasi-nu-ma-asteptam-sa-dominam-ce-asteapta-i-19201980

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/petrolistii-un-pic-tristi-dupa-eliminarea-din-cupa-romaniei-in-fata-craiovei-insa-indemnati-sa-ridice-capul-sa-priveasca-spre-liga-1-nae-constantin-sa-jucam-la-ore-frumo-19201999

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/vasalie-mare-la-baia-mare-minaur-castiga-clar-cu-poli-iasi-si-poate-aduce-in-maramures-o-echipa-de-prima-liga-in-optimile-cupei-romaniei-19201932

Anda DELIU 22 Sep. 2021, 11:25 Cupa României
Pe aceeași temă