Poli Timișoara a avut doar șase rezerve la victoria cu Rapid. Nicolae Croitoru a pedepsit jucători: ”Sper să fie o măsură care să aibă efect”

Anda DELIU 29 Oct. 2021, 14:38 Cupa României

Poli Timișoara a furnizat una dintre surprizele optimilor Cupei României, după ce a eliminat Rapid, învingând echipa din Liga 1 cu 2-0 pe ”Dan Păltinișanu”. La acest meci, bănățenii au avut doar șase rezerve pe foaia de joc. Au lipsit Daniel Benzar, Cosmin Bîrnoi sau Răzvan Prodan, iar antrenorul Nicolae Croitoru a lăsat să se înțeleagă că e vorba de sancțiuni.

Jucători pedepsiți la Poli Timișoara

Poli a avut următoarele rezerve joi seara: George Păduraru, Cristian Bocșan, Adrian Zaluschi, Samuel Costea, Roberto Hațegan și Tudor Moțiu. În rest, nimeni altcineva pe foaie, deși mai puteau fi trecuți încă trei jucători, fie și ei de la juniori, pentru a trăi un astfel de meci de pe bancă.

Antrenorul Nicolae Croitoru nu a spus direct se s-a petrecut. ”Cu toții trebuie să înțelegem că performanța se obține cu foarte multă muncă, cu disciplină. Eu cred că astăzi am reușit să transmitem acest mesaj pentru toată lumea. Nu i-am pus un pic la colț… Un pic în tribună… ca să spun așa. Cred că a fost o măsură, și sper să fie o măsură care să aibă efect”, a declarat Croitoru după jocul cu Rapid.

Dintre cele șase rezerve, Poli a apelat la doar trei pentru a face schimbări în timpul jocului cu Rapid, toate pe final, una dintre ele chiar la trecerea timpului.

  • Poli în meciul cu Rapid: Devenish-Meares – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – R. Lazăr, Ignea – D. Radu (Bocșan 72′), Oct. Ursu (Rob. Hațegan 89′), D. Andrei – Gerbi (Zaluschi 90+2′). Rezerve neutilizate: Păduraru – Moțiu, S. Costea.

E neclar de ce unii dintre cei absenți nu erau pe foaie

Dacă Daniel Benzar și Cosmin Bîrnoi au jucat în înfrângerea cu Ripensia (scor 1-3, weekendul trecut), una dureroasă pentru alb-violeți, și putem bănui că antrenorul le-a reproșat ocaziile ratate, nu este clar de ce nici tânărul Răzvan Prodan nu a prins lotul.

Din capul locului, erau indisponibili Cătălin Oanea, cu ruptură fibrilară, dar și atacantul Sebastian Serediuc, accidentat încă din vară. E total neclar de ce nici Prodan, cel care nu a fost utilizat niciodată în campionat de la momentul achiziționării sale, nu era măcar pe foaie.

O explicație s-ar putea regăsi în declarația dată de Ioan Mera, căpitanul echipei timișorene, la finalul partidei cu Rapid.

”Din păcate, în campionat stăm destul de rău în clasament. Zilele astea ne-am mobilizat în vestiar și astăzi am arătat altă față față de ce am jucat până acum. (…) În campionat trebuie să jucăm cum am făcut-o astăzi, să jucăm toți, nu doar câțiva jucători, cum am făcut-o astăzi, să dăm totul pentru Poli, pentru că orașul ne susține, orașul ăsta trăiește prin Poli Timișoara și ne dorim să facem la Dej un joc la fel de bun, dacă nu și mai bun, să câștigăm”, a spus Mera.

Poli Timișoara e abia pe locul 15 în Liga 2, cu 10 puncte acumulate în 11 etape, iar duminică, de la ora 13:00, joacă la Unirea Dej, clasata pe locul 14, cu 12 puncte.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/nicolae-croitoru-la-prima-victorie-ca-antrenor-al-politehnicii-si-ce-victorie-asta-ne-demonstreaza-ca-putem-ioan-mera-intepaturi-pentru-coecipieri-si-ganduri-pentru-jocul-cu-uni-19207670

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/concluziile-antrenorului-din-acte-al-rapidului-dupa-eliminarea-din-cupa-romaniei-in-fata-politehnicii-timisoara-au-reusit-sa-ne-surprinda-prin-doua-contraatacuri-si-cam-asta-a-fost-istoria-19207654

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-timisoara-continua-in-cupa-romaniei-dupa-ce-o-elimina-surpinzator-pe-rapid-19207632

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultima-calificata-in-sferturile-cupei-romaniei-se-decide-intre-poli-timisoara-si-rapid-meciul-incepe-la-ora-2100-pe-dan-paltinisanu-19207542

Anda DELIU 29 Oct. 2021, 14:38 Cupa României
Pe aceeași temă