Orașul Ocna Mureș vibrează după calificarea în grupele Cupei României. Președintele Paul Ioan: ”Doar despre asta se vorbește, e incredibil! Zona s-a reconectat la fotbal, excepțional”. Momentul care l-a bucurat la culme și discuțiile cu antrenorul Dan Roman

Răzvan STÎNGĂ 11 Oct. 2022, 15:05 Cupa României
Orașul Ocna Mureș vibrează după calificarea în grupele Cupei României. Președintele Paul Ioan: ”Doar despre asta se vorbește, e incredibil! Zona s-a reconectat la fotbal, excepțional”. Momentul care l-a bucurat la culme și discuțiile cu antrenorul Dan Roman

CS Ocna Mureș a atras atenția cu performanța din acest sezon de Cupa României, fiind calificată în faza grupelor. Echipa clasată pe locul 6 în Seria 9 din Liga 3 este una dintre revelațiile întrecerii, alături de o altă formație din Liga 3, CSM Alexandria.

CS Ocna Mureș, performanță importantă în Cupa României: a atins faza grupelor. Reacția președintelui Paul Ioan

Dan Mihai Roman (36 de ani) este antrenorul echipei CS Ocna Mureș, fost atacant la echipe importante din fotbalul românesc, CFR, FC Botoșani sau Gaz Metan, iar la începutul lunii octombrie a oferit un interviu pentru Liga2.ro despre parcursul clubului din Liga 3.

Acum, și președintele Paul Ioan a povestit, într-un interviu pentru Federația Română de Fotbal, cum se simte performanța din interior, dar și cum merge colaborarea cu Dan Mihai Roman.

Paul Ioan, totul despre performanța înregistrată de CS Ocna Mureș în Cupa României: ”Antrenorul a spus de la început că vrea lucruri mari”

Conducătorul a avut cuvinte frumoase la adresa antrenorului și a recunoscut că momentul care l-a încântat în această ediție de Cupa României a fost meciul cu CSM Slatina.

Domnule președinte, a fost parcursul din Cupa României de până acum un obiectiv de la bun început sau toate au venit pas cu pas?

Noi am discutat, antrenorul ne-a spus de la bun început că vrea să facă lucruri mari, apoi totul a venit de la calificare la calificare. Cugir a avut 2-0 în minutul 20 și ne-am revenit, am mers mai departe victorioși, am început să credem și mai mult. După meciul cu Ungheni, deja ne gândeam că vrem o formație de Liga 1!

Cum vi se pare noul format al competiției?

Eu spun că e bun, ai șansa să joci mai multe meciuri cu echipe tari, din eșaloanele superioare. Mie unul mi se pare foarte potrivit, poate jucam doar un singur meci tare și eram eliminați, acum avem trei, cel puțin! Mergem mereu cu echipa pe care o folosim și în campionat, pentru că ne dorim să obținem maximum din Cupa României.

Paul Ioan, despre momentul sezonului pentru el

Care a fost cel mai emoționant moment trăit în această ediție a Cupei, până acum?

După victoria cu CSM Slatina! Am ieșit parcă din zona calculelor, m-a luat valul și am trăit victoria cu toată inima, m-am emoționat extraordinar, o performanță totală pentru noi! Nu am trăit în viața mea asemenea bucurie, și am fost și jucător, antrenor, arbitru!

Cum ați simțit că vine această performanță din Cupa României în continuarea tradiției de excepție a fotbalului din Ocna Mureș, cu primul stadion cu nocturnă din România, mulți tricolori proveniți din localitate de-a lungul istoriei și jucători de nivelul primului eșalon?

Practic a readus Ocna Mureș și fotbalul de aici în prim-plan național! S-a refăcut această legătură cu tradiția care ne onorează. Fotbalul a început să miște din nou aici prin investițiile autorităților locale, iar din 2019 am început să ne consolidăm. Acum, avem șansa să trecem la un alt nivel. Sper să continuăm pe linia aceasta.

Ați decis în vară să mergeți pe mâna unui antrenor tânăr, un fost jucător cu vastă experiență, la Liga 1, Dan Roman. Cum ați gândit alegerea?

A venit cu ceva ce am avut până acum la noi la echipă. Experiența și ambițiile lui sunt speciale. Cinste lui! Muncește enorm. Anul trecut am discutat cu el prima oară, adică ne-am cunoscut doar. În iarnă, am vrut să-l aducem ca jucător, dar nu s-a putut. Vara asta am vorbit iar, la telefon, și i-am propus să treacă din antrenor la juniori la Viitorul Cluj, la nivel de seniori, la noi. Și, spre bucuria tuturor, a acceptat! Mulți s-au temut, că nu are experiență, că e tânăr, dar iată că a fost alegere inspirată!

Paul Ioan: ”Avem un joc de pase mai bun acum, clar, față de anul trecut”

În cele 7 meciuri disputate pe teren propriu în acest sezon, în campionat și Cupă, e o medie de peste 3 goluri pe meci în partidele echipei. V-ați propus acest stil spectaculos? Se bucură tribunele de fotbal total?

Da, e un fotbal pentru care îți trebuie nervii tari, dar și oferă tribunelor ceva frumos. Se trăiește fiecare meci la maximum. Avem un joc de pase mai bun acum, clar, față de anul trecut, construcția din faza de apărare, și accent mult mai mult pe ofensivă.

Cum apreciați impactul pe care l-a avut până acum parcursul din Cupa României pentru comunitatea din Ocna Mureș?

Acum, toată lumea la Ocna Mureș vorbește doar de Cupă! Diferență totală față de până în vara aceasta. Toți mă întreabă de fotbal acum, e ceva incredibil. Cupa și performanța noastră au reconectat toată zona la fotbal, este excepțional. S-a reîntors parcă fotbalul la noi.

Paul Ioan, analiza meciurilor pe care CS Ocna Mureș le va juca în grupele de Cupa României

Urmează meciuri de excepție pentru echipă, cu Chindia din Liga 1 revitalizată de Toni Petrea, cu Universitatea Craiova, o echipă de top și câștigătoare de Cupă, apoi Minaur, o formație în formă bună din Liga 2. Abordați Faza Grupelor ca pe o sărbătoare sau vă gândiți că se poate și mai mult de atât?

Noi, sincer, încercăm totul. Ne gândim la victorie la fiecare meci, chiar dacă poate cu Chindia și Craiova ne-ar conveni și un egal. Dar, dincolo de calculele grupei, e clar o sărbătoare în fiecare zi deja, în zilele de meci va fi chiar mai mult decât atât!

CS Ocna Mureș a trecut și de o echipă din Liga 2 pentru calificarea în grupele de Cupa României

Patru adversari a eliminat CS Ocna Mureș în actuala ediție a Cupei României: CSM Unirea Alba Iulia (Liga 3, 3-1), Metalurgistul Cugir (Liga 3, 4-3), Unirea Ungheni (Liga 3, 1-1, 1-1, 4-1 la lovituri de departajare) și CSM Slatina (Liga 2, 3-0).

CS Ocna Mureș face parte din Grupa D a Cupei României, alături de Universitatea Craiova, Campionii FC Argeș, Chindia Târgoviște, FC Hermannstadt și Minaur Baia Mare

Clubul din Liga 3 va întâlni prim-divizionarele Universitatea Craiova și Chindia Târgoviște și divizionara secundă Minaur Baia Mare, toate pe teren propriu. În plus, cel puțin duelul cu Chindia Târgoviște, din prima etapă, va fi jucată chiar la Ocna Mureș, miercuri, 19 octombrie, de la ora 15:00.

Formația din Liga 3 a scos biletele la vânzare, iar prețul este de 15 lei, indiferent de locul de pe stadion.


Referitor la situația din Liga 3, CS Ocna Mureș ocupă locul 6 în Seria 9, cu 8 puncte. În șapte meciuri a înregistrat două victorii, două remize și trei înfrângeri. E la 13 puncte de liderul Corvinul Hunedoara.

Dan Mihai Roman, prima experiență ca ”principal”

Dan Mihai Roman, fostul atacant al unor echipe de tradiție din fotbalul românesc, precum CFR Cluj, UTA, Gloria Bistrița, Gaz Metan Mediaș sau FC Botoșani, a semnat primul său contract de antrenor principal vara trecută, când s-a înțeles cu CS Ocna Mureș.

Dan Mihai Roman a fost, până atunci, antrenor la centrul de copii și juniori al formației Viitorul Cluj, care are echipa mare în Liga 3, tot în Seria 9. A prins experiență acolo, iar din vară a primit șansa să înceapă cariera de ”principal” într-o echipă de seniori.

Fostul vârf i-a luat locul, la CS Ocna Mureș, lui Paul Ciucă, de care clubul s-a despărțit la finalul sezonului precedent de Liga 3, terminat pe locul 4 în play-out-ul Seriei 9, cu 30 de puncte, la egalitate cu locul 3, CSM Avântul Reghin.

Foto: CS Ocna Mureș

 

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Oct. 2022, 15:05 Cupa României
Pe aceeași temă