CS Ocna Mureș a pierdut drastic cu Minaur, cel mai facil adversar din grupă, și și-a spulberat visul calificării în primăvara Cupei României. Dan Roman: ”Nu ne-am făcut de râs într-o grupă destul de grea”

CS Ocna Mureș a pierdut drastic, miercuri, în nocturnă, pe stadionul Minaur din Zlatna, ultima partidă din cadrul Grupei D a Cupei României, cu Minaur Baia Mare.

Teoretic, în fața celui mai ușor adversar pe care îl putea întâlni în această fază a competiției, după ce în primele două jocuri a dat peste echipe din prima ligă, trupa antrenată de Dan Roman a cedat cu scorul de 0-6 (0-1).

CS Ocna Mureș a pierdut ultimul meci din faza grupelor Cupei României, teoretic cel mai ușor pe care îl avea

Ce diferență pe Ampoi, între acest joc cu Minaur și cel alterior, cu oltenii lui Mirel Rădoi, când CS Ocna Mureș a reușit o remiză de senzație, scor 1-1, în fața unor tribune aproape pline și într-o atmosferă de meci mare!

Ocnamureșenii au ratat marele meci ce le oferea, în cazul unui rezultat pozitiv, șansa unei calificări istorice în primăvara Cupei României, în faza sferturilor de finală.

Primul eșec din această campanie în competiția KO a însemnat o nouă dezamăgire pentru ”Soda dragă”, care a evoluat în inferioritate aproape o oră, fiind eliminat Darius Mic (32), după un conflict cu Sergiu Ciocan. Și uite așa, ”alb-albaștrii” au înșirat eșecurile rușinoase în campionatul Ligii 3 și Cupa României: 0-6 cu Metalurgistul Cugir, 3-7 cu Sănătatea Cluj și un nou 0-6, scoruri care vorbesc de la sine.

În primul joc din grupele Cupei României, echipa din Alba reușise un rezultat mare pe teren propriu, 1-0 cu prim-divizionara Chindia Târgoviște.

Dan Roman: ”Nu ne-am făcut de râs într-o grupă destul de grea”

Antrenorul de facto al echipei, în raportul de arbitraj fiind trecut doar ca jucător, deoarece nu are licență pentru a fi ”principal”, Dan Roman, a lăudat jocul elevilor săi din prima repriză și crede că eliminarea lui Mic, pe care nu o înțelege, a dus la căderea din partea secundă.

  • Florin Chitaș (23), Muacir Pacheco Cassama (46), Mircea Donca (51 – penalty), Bogdan Rotar (70), Raphael Stănescu (85) și Răzvan Lazăr (88) au înscris golurile echipei din Baia Mare în meciul de la Zlatna.

”Dacă ne raportăm la prima repriză, care a fost una foarte foarte bună, nu meritam să luăm atâtea goluri. În momentul în care am rămas în zece oameni, dintr-o greșeală copilărească, stupidă, pe care nu pot să o înțeleg, s-a văzut în a doua repriză superioritatea echipe adverse și, practic, noi am căzut și fizic și mental din cauza asta.

În Cupa României nu ne-am făcut de râs într-o grupă destul de grea. Am cucerit patru puncte frumoase împotriva unor echipe de play-off-ul României, un punct cu Craiova și trei cu Chindia”, a spus Dan Roman, citat de Ziarul Unirea.

CS Ocna Mureș a încheiat Grupa D cu U Craiova la egalitate și iese din Cupa României cu 31.000 de euro în cont

În urma eșecului cu Minaur, CS Ocna Mureș a terminat Grupa D cu patru puncte acumulate în trei meciuri și s-a clasat abia pe poziția a 5-a, penultima, doar deasupra celor de la Chindia (1 puncte). Golaverajul (2-7) a dus trupa din Alba pe această poziție, fiindcă tot 4 puncte au acumulat și Minaur Baia Mare (8-3) și U Craiova (4-3).

Mai departe în Cupa României din această grupă au mers FC Hermannstadt (6 puncte) și Campionii FC Argeș (5 puncte), de pe celălalt culoar al Grupei D!

Datorită celor patru puncte acumulate în faza grupelor Cupei României, CS Ocna Mureș s-a ales din partea FRF cu un premiu de 16.000 de euro. Anterior, pentru calificarea până în grupe, echipa din județul Alba a mai încasat 15.000 de euro pentru victoriile din primele patru jocuri.

CS Ocna Mureș, pe ultimul loc în Seria a 9-a a Ligii 3. Roman: ”Fără dubluri pe posturi nu poate fi progres”

Dacă în Cupa României echipa din Ocna Mureș a avut un parcurs lăudabil per total, în campionatul Ligii 3 aceasta suferă la finalul anului 2022 și are mari emoții privind menținerea în acest eșalon fotbalistic.

Trupa antrenată de Dan Roman a acumulat doar 9 puncte în primele 15 etape și se află pe ultimul loc, 10, în Seria a 9-a, cu un golaveraj rușinos, 22-47. Imediat deasupra sa sunt Viitorul Cluj (10 puncte) și Sănătatea Cluj (11 puncte).

Campionatul se va relua în luna martie a anului 2023, iar CS Ocna Mureș va mai întâlni în sezonul regular CSM Unirea Alba Iulia (acasă, ocul 4, 24 puncte), Unirea Ungheni (deplasare, locul 3, 26 puncte) și ACS Târgu Mureş (acasă, locul 7, 18 puncte). Ulterior, pentru ea urmează play-out-ul, unde va încerca în cele zece jocuri să scape de ultimele două locuri retrogradabile direct.

”Ne propunem să găsim niște jucători care efectiv să fie implicați 100 la sută aici. Avem și acum, dar sunt câțiva care, din păcate, nu sunt implicați total, vin doar, așa, de dragul de a veni. Vom încerca să aducem niște jucători pe posturile pe care avem nevoie. Fără dubluri pe posturi nu poate fi progres și nu poate nimeni din echipa asta să crească dacă nu are concurență, din păcate. Dacă n-ai concurență, știi că ești sigur de postul tău și joci oricum ar fi”, a precizat Dan Roman despre schimbările pe care și le-ar dori la CS Ocna Mureș în această pauză de iarnă.

Foto: Minaur Baia Mare

Pe aceeași temă