INTERVIU cu Ștefan Odoroabă, artizanul revelației CSM Alexandria: ”Oamenii erau sceptici, întrebau cine sunt, dar jucătorii m-au crescut în ochii lor”. E gata de grupele Cupei României: ”Poate facem surpriza”

Andrei PASCU 04 Oct. 2022, 16:48 Liga 3
INTERVIU cu Ștefan Odoroabă, artizanul revelației CSM Alexandria: ”Oamenii erau sceptici, întrebau cine sunt, dar jucătorii m-au crescut în ochii lor”. E gata de grupele Cupei României: ”Poate facem surpriza”

CSM Alexandria este, în mod clar, una dintre echipele care atrag atenția în acest sezon de Cupa României, ținând cont că s-a calificat în grupele competiției și va juca împotriva unor formații din SuperLigă, ”U” Cluj și Farul, poate cele mai importante meciuri din istoria clubului.

Antrenorul Ștefan Odoroabă a vorbit pentru Liga2.ro despre parcursul excelent al CSM Alexandria.

CSM Alexandria, printre revelațiile de Cupa României! Clubul din Liga 3 e în grupe și va întâlni ”U” Cluj și Farul

Ștefan Odoroabă (41 de ani) a venit în vară la CSM Alexandria și a reușit, pe lângă calificarea din Cupa României, să o facă principala favorită la promovare în Seria 6 a Ligii 3, fiind pe primul loc după șase etape, fără eșec, cu cinci victorii și un rezultat de egalitate.

În ceea ce privește rezultatele din turul 3 și play-off-ul din Cupa României, victoriile cu Progresul Spartac, scor 2-1, după ce a fost condusă, și FK Miercurea Ciuc, la loviturile de departajare, după 1-1 la finalul celor 90 și 120 de minute, Ștefan Odoroabă a afirmat în dialogul cu reporterul Liga2.ro că nu se aștepta la o astfel de performanță. Avea încredere că Alexandria are șansa ei, dar avea speranțe limitate în privința calificării în grupele de Cupa României.

  • CSM Alexandria, după victoria din Cupa României cu FK Miercurea Ciuc

Ștefan Odoroabă, despre parcursul echipei CSM Alexandria în Cupa României și ce urmează: ”Avem șansa noastră cu echipele din Liga 1, poate facem surpriza”

Prima partidă din grupe, cu Farul, cea mai bună echipă a României în acest moment, liderul SuperLigii, va avea loc la Turnu Măgurele și nu la Alexandria.

Arena din Alexandria nu are nocturnă, iar meciul va avea loc marți, 18 octombrie, și va începe în jurul orei 15:30, astfel că, dacă vor fi prelungiri, partida nu s-ar mai fi putut disputa din cauza întunericului. Astfel, s-a ajuns la varianta Turnu Măgurele.

Am pregătit bine meciurile (n.r. – cu Progresul Spartac și FK Miercurea Ciuc), băieții au făcut ce am stabilit, ce am vorbit. Nu am jucat chiar cu aceiași jucători cu care am evoluat și în campionat. Cu Progresul Spartac am avut șase oameni diferiți față de meciul din campionat, am avut și prospețime. În rest, cu multă muncă am reușit să ne calificăm.

Le-am zis băieților că avem meciuri grele, cu echipe cu stiluri diferite. Spartac, o echipă tehnică, pasează foarte bine, Csikszereda, pe forță. M-am așteptat să ne calificăm, dar cu rezerve, am jucat cu echipe mai valoroase. Nu pot să spun că eram chiar sigur că vom putea învinge.

Am pregătit meciurile în funcție de ideile mele. Am tratat meciurile cum am făcut-o de fiecare dată, am presat cât am putut și nu am schimbat nici sistemul, nimic.

Am avut șansa noastră, și acum avem șansa noastră, cu echipe din Liga 1, poate facem surpriza.

Cu Farul vom juca marți, 18 octombrie, de la ora 15:30. O să fie sărbătoare! O să se joace la Turnu Măgurele meciul. Ar fi nevoie, poate, de nocturnă și de aceea cred că nu se poate juca la Alexandria. În plus, e un teren mai bun la Turnu Măgurele decât cel de la noi, a început Ștefan Odoroabă dialogul cu reporterul Liga2.ro.

Ștefan Odoroabă nu se aștepta la o astfel de traiectorie pentru CSM Alexandria: ”Oamenii au fost sceptici la început, poate s-au întrebat cine sunt. Jucătorii m-au făcut să cresc în ochii lor”

Ștefan Odoroabă a surprins în vară, când a revenit în România după o scurtă experiență în afara țării, la Al Shoalah, în Arabia Saudită. După discuțiile cu conducerea a fost convins să semneze cu divizionara a treia, pentru că oamenii i-au garantat un proiect serios.

Acum, când a văzut că lucrurile se fac așa cum au discutat, se felicită pentru alegere, iar promovarea este un obiectiv pe care și-l asumă. E convins că și el ca antrenor poate avea realizări din perspectivă singulară, întrucât lumea din oraș a început să aibă încredere în el, deși la început, așa cum a declarat în cele ce urmează, numele său aducea scepticism.

Ștefan Odoroabă, laude pentru proiectul CSM Alexandria: ”De când am venit, totul e la secundă. De la organizare, până la salarii plătite la zi”

Ștefan Odoroabă este încântat de cum se fac lucrurile la CSM Alexandria, profesionist, iar echipa începe să joace, etapă de etapă, cu tribunele pline, cu câte 1.000 de spectatori la fiecare partidă, fie în Liga 3, fie în Cupa României.

Cu siguranță, la partida cu Farul tribunele arenei din Turnu Măgurele, cu capacitate de 2.000 de locuri, vor fi pline.

(N.r. – Despre secretul Alexandriei) ”Secretul… secretul e că toți din club vrem să facem lucrurile cât mai bine, să muncim fiecare pe partea lui. Eu îmi văd de antrenorat, conducătorii de treaba lor, jucătorii de partea lor. Aici, la Alexandria, fiecare își vede de munca lui. Antrenorul nu se bagă peste conducător și invers. Fiecare are fișa lui bine stabilită și își vede de treabă.

Am și întâlnit un grup valoros de jucători, pe care l-am găsit aici, dar am făcut și transferuri bune. Am închegat un lot și o echipă unită. Dacă nu eram valoroși, nu ajungeam pe primul loc în Liga 3.

(N.r. – Despre spectatori) În prima etapă au venit 350 de oameni, apoi au venit mai mulți și tot așa. De trei etape, vin câte 1.000 de oameni, cât ar putea să vină cel mai mult pe stadion. De la un meci la altul, vin tot mai mulți spectatori, sunt alături de echipă, aplaudă. Și când ne-a condus Spartac au susținut echipa, la fel și cu Miercurea Ciuc.

Au fost sceptici la început, poate s-au întrebat cine e Odoroabă Ștefan, dar acum, cu ajutorul conducerii, jucătorilor, am reușit această performanță. Jucătorii m-au făcut să cresc în ochii oamenilor.

Nu mă așteptam ca lucrurile să meargă atât de bine, e greu să se întâmple așa! Am primit doar un gol în șase etape, nu pot spune că mă așteptam să fie atât de bine. Am dominat în toate meciurile, chiar și în prima etapă când nu am câștigat. Nu m-am așteptat să fie așa, dar am luat-o pas cu pas și am făcut cât mai bine lucrurile, am ajuns unde suntem acum.

De când am venit, totul e la secundă să fiu sincer. De la organizare, până la salarii plătite la zi. Am nevoie de x lucru, mi se aduce, vreau nu știu ce deplasare, se respectă. Am condiții, dar am și responsabilități. Punctualitatea pe mine m-a ajutat, am putut să cer de la jucători tot ce am vrut.

Se fac lucrurile profesionist, văd aici asta. Două mese pe zi, jucătorii au cazare, au de toate! Nu există scuze la Alexandria, de aceea și tragem să câștigăm. Nu avem scuze când nu ne ies lucrurile.

(N.r. – Despre obiectivul echipei) Obiectivul e promovarea, clar! Vrem să mergem mai întâi în play-off, apoi la baraj, iar apoi să urcăm în Liga 2. Când am venit, obiectivul acesta a fost trasat, promovarea”, a mai declarat antrenorul echipei din Alexandria, pentru Liga2.ro.

CSM Alexandria, locul 1 în Seria 6 a Ligii 3

În Seria a 6-a din Liga 3, CSM Alexandria este lider cu 16 puncte (cinci victorii și o remiză, golaveraj 14 goluri marcare și unul primit), cu un ecart de patru puncte peste locul 2, Cetatea Turnu Măgurele, principala contracandidată în lupta pentru primul loc la finalul sezonului regular și play-off-ului, cu care a jucat chiar în runda din weekendul trecut.

CSM Alexandria a tranșat, surprinzător, clar disputa cu poziția secundă, de pe teren propriu, scor 6-1. Reacția lui Ștefan Odoroabă în privința succesului:

”I-am bătut pe teren, fără scandal. Am o relație bună cu antrenorul lor (n.r. – Costin Lazăr), conducătorii se respectă între ei. E o rivalitate în limita normalului și de aceea o să și jucăm partida cu Farul acolo, la Turnu Măgurele”.

CSM Alexandria a ajuns în grupele Cupei României în urma traseului:

  • Turul 1: vs. Cetatea Turnu Măgurele (deplasare), 1-1 după 90 de minute și 2-1 după prelungiri
  • Turul 2: vs. Unirea Bascov (deplasare), 3-0
  • Turul 3: vs. Progresul Spartac (acasă), 2-1
  • Play-off: vs. FK Miercurea Ciuc (acasă), 1-1 după 90 și 120 de minute, 4-2 la loviturile de departajare

CSM Alexandria se află în Grupa C a Cupei României, cu CFR Cluj, Farul Constanța, Rapid, Universitatea Cluj și CSC Dumbrăvița. În prima etapă va întâlni Farul, în etapa a 2-a va juca împotriva Universității Cluj, iar în ultima va evolua în compania celor de la CSC Dumbrăvița.

Primele două dueluri, cu formațiile din SuperLigă, vor avea loc pe teren propriu, iar ultimul în deplasare.

Cine e Ștefan Odoroabă?

Odoroabă a activat și sezonul trecut în Liga 3, la CS Tunari (echipă din Seria 4), dar de care s-a despărțit în martie, când a dat curs propunerii lui Eusebiu Tudor, de a fi ”secundul” acestuia la echipa Al Shoalah FC.

În cariera sa, Odoroabă a mai fost antrenor principal o perioadă scurtă la Academica Clinceni, la începutul anului 2017, iar ”secund” a fost la Al Shoalah (Arabia Saudită, altă experiență, în 2014), Academica Clinceni și Al Khaleej (Arabia Saudită).

Foto și video: CSM Alexandria

Andrei PASCU 04 Oct. 2022, 16:48 Liga 3
Pe aceeași temă