Nicolae Croitoru a presimțit duelul alb-violet din Cupa României: ”Cred că va fi un joc interesant.” Antrenorul Politehnicii nu și-ar fi dorit să pice nici cu ACSO Filiași

Anda DELIU 08 Nov. 2021, 21:31 Cupa României
Nicolae Croitoru a presimțit duelul alb-violet din Cupa României: ”Cred că va fi un joc interesant.” Antrenorul Politehnicii nu și-ar fi dorit să pice nici cu ACSO Filiași

Sferturile Cupei României vor avea un duel alb-violet, între Poli Timișoara și Campionii FC Argeș. Antrenorul bănățenilor, Nicolae Croitoru, spune că a presimțit în momentul tragerii la sorți că echipa sa va ieși din urnă în momentul în care a fost extrasă de secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu.

Divizionara secundă a fost extrasă a doua dintre cele opt calificate în această fază a competiției, după ce prima a fost trupa piteșteană. Fiindcă regulamentul spune că meciul se dispută pe terenul echipei din campionatul inferior sau clasata pe un loc mai slab în sezonul trecut, Poli urmează să fie gazdă.

Antrenorul Croitoru este aparent mulțumit de ce au rezervat sorții echipei timișorene, pentru că cea mai mare teamă i-ar fi fost de Universitatea Craiova.

Nicolae Croitoru, despre tragerea din Cupa României: ”Va fi un joc interesant”

Croitoru a simțit după ce a ieșit Campionii FC Argeș din urnă urmează să fie extrasă Poli, meciul dintre cele două echipe alb-violete anticipându-l ca fiind interesant.

”Am și intuit când mă uitam la tragerea la sorți și am văzut FC Argeș și am zis: Poli Timișoara. Am avut, așa, o presimțire, că ieșim mai repede din urnă. E un joc interesant, cu o echipă bună din Liga 1, cu a doua apărare, dacă nu mă înșel (n.r. – are a treia defensivă, cu 10 goluri primite, la egalitate cu alte trei echipe și fiind sub CFR Cluj și Farul, care au 8, respectiv 9 goluri primite). E foarte bine organizată, cel puțin pe jocul defensiv. Cred că va fi un joc interesant. E o altă competiție, o competiție care ne-a adus mai aproape de ceea ce ne dorim noi de fapt, ca nivel de performanță”, a declarat antrenorul polist, care în faza anteriorară și-a condus echipa spre o victorie în fața fraților de la Rapid, 2-0 pe ”Dan Păltinișanu”.

A dorit să evite Craiova

Cea mai bine cotată echipă rămasă în Cupa României este Universitatea Craiova, și, de aceea, Croitoru nici nu dorea să joace cu oltenii. ”Nu pot să spun că mi-am dorit un adversar anume, pentru că oricare dintre echipele care au ajuns în această fază sunt echipe bune. Chiar și ACSO Filiași, care eu cred că și-a câștigat dreptul de a fi respectată, prin rezultatele pe care le-a obținut în această competiție. Aș putea doar să spun că nu-mi doream Universitatea Craiova. A picat FC Argeș, ok”, a mai spus Nicolae Croitoru.

Speră la public, în săptămâna de Centenar

Sferturile Cupei României se vor juca în săptămâna în care Poli va aniversa, la 4 decembrie, 100 de ani. De asemenea, meciurile vor fi după cele 30 de zile decretate de autorități fără spectatori, iar Nicolae Croitoru speră că interdicția fanilor pe stadioane să nu se prelungească.

”Vom încerca să avem o evoluție bună, la fel cum am făcut și cu Rapid. Motivație există, desigur. Contează terenul propriu și pot să spun că lucrul acesta ni l-am și dorit. Să sperăm că de data aceasta spectatorii vor avea acces în tribune, pentru că cred că este un joc interesant”, a mai adăugat antrenorul polist.

Pentru a ajunge în sferturile Cupei României, Poli Timișoara a trecut de Șoimii Lipova (Liga 3, 2-1 în deplasare), Unirea Slobozia (Liga 2, 1-0 în deplasare) și Rapid (Liga 1, 2-0 acasă). Campionii FC Argeș a trecut de FC Botoșani (Liga 1, 4-2 după lovituri de departajare, acasă) și Dinamo (Liga 2, 2-1 în deplasare).

Poli Timișoara ocupă locul 15 în clasamentul Ligii 2 după 13 etape, cu 11 puncte, în timp ce Campionii FC Argeș se află pe poziția a 9-a în Liga 1, cu 21 de puncte strânse în 15 partide.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 08 Nov. 2021, 21:31 Cupa României
Pe aceeași temă