Costel Enache, aspru în discurs în privința șanselor Unirii Slobozia de a ajunge în fazele finale ale Cupei României: ”Ni s-a tăiat orice oportunitate. Nu mai e o competiție pentru echipele mici”. Antrenorul, critic în privința noului format

Costel Enache, aspru în discurs în privința șanselor Unirii Slobozia de a ajunge în fazele finale ale Cupei României: ”Ni s-a tăiat orice oportunitate. Nu mai e o competiție pentru echipele mici”. Antrenorul, critic în privința noului format

Cupa României are un nou format din acest sezon, iar competiția va avea grupe. Decizia Federației Române de Fotbal, de a grupa echipele, a fost luată ca urmare a dorinței de a face întrecerea mai atractivă, sistem care a fost implementat și în alte țări din Europa de-a lungul anilor.

Noul format al Cupei României, în dezavantajul echipelor din Liga 2 și Liga 3?

În acest moment, Cupa României se află în faza play-off-ului, pragul final înaintea startului grupelor, iar echipele din Liga 2 și Liga 3 se consideră dezavantajate de decizia luată de FRF la începutul sezonului. Motivul este unul cât se poate de simplu, e greu de crezut că formațiile din ligile inferioare vor mai fi în stare să ajungă în fazele finale ale Cupei României.

Formarea grupelor diminuează în mod evident posibilitatea ca formațiile inferioare valoric să producă surprize, iar Constantin Enache, antrenorul Unirii Slobozia, una dintre cele mai în formă formații din Liga 2 după șapte etape, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la această problemă, într-un dialog cu Liga2.ro.

Constantin Enache, convins că Unirea Slobozia și echipele din Liga 2 nu mai pot ajunge departe în Cupa României: ”Competiția e făcută pentru echipele mari”

Enache și Unirea Slobozia vor juca cu Gloria Bistrița Năsăud în play-off, în deplasare, miercuri, 28 septembrie, de la ora 16:30. Antrenorul a anunțat că va încerca să pună pe teren, în măsura în care reușește, o echipă care să poată ajunge în grupe, mai ales că Gloria Bistrița Năsăud e un club din Liga 3, dar nu-și face mari speranțe pentru turul următor, când Unirea Slobozia va fi împerecheată și cu adversară din SuperLiga României.

E destul de greu de gestionat, avem un lot restrâns numeric, iar când avem un lot restrâns trebuie să vedem cum facem. Nu avem cum să aliniem două formații diferite, dar o să găsim soluții pentru a ne prezenta onorabil în ambele competiții.

Cupa României nu mai e o competiție pentru echipele mici, e o competiție făcută pentru echipele mari. Nouă, echipelor din Liga 2, ni s-a tăiat orice șansă de a ajunge în fazele superioare.

Cred că echipele din Liga 2 vor trece foarte greu de grupe în momentul în care vor da peste echipe din Liga 1, pentru că echipele din Liga 1 sunt net superioare”, a declarat Constantin Enache pentru Liga2.ro, la finalul partidei din etapa a 7-a a Ligii 2, 0-0 cu Poli Iași.

Unirea Slobozia a trecut de Dunărea Călărași în turul 3

În turul 3 din Cupa României, Unirea Slobozia a învins, în deplasare, o echipă din Liga 3, Dunărea Călărași, scor 5-1. În jocul acela, Constantin Enache a evoluat cu mai mulți fotbaliști care nu sunt neapărat oameni de bază în duelurile din Liga 2.

  • Primul 11 aliniat de Unirea Slobozia în partida cu Dunărea Călărași: Unirea Slobozia: Păduraru – Dorobanțu, I. Dinu, Gab. Lazăr (cpt.), M. Ciobanu, Lemnaru, Ekollo, Cruceru, Ben Levy, Bolohan, Golda
  • Primul 11 al Unirii Slobozia în ultimul meci din Liga 2, cu Poli Iași: Contra – Ibrian, Dinu, Toma (cpt.), Perju, Coadă, Ekollo, Boțogan, Silaghi, Afalna, Rus

Foto: Petronel Tudor/ Sport Pictures

 

 

Pe aceeași temă