ACSO Filiași speră să producă surpriza împotriva UTA-ei, echipă pe care și-a dorit-o ca adversar în Cupa României! Mario Găman: ”Trebuie să fim în cea mai bună zi a noastră!”

Călin MNERIE 21 Sep. 2021, 20:32 Cupa României
ACSO Filiași speră să producă surpriza împotriva UTA-ei, echipă pe care și-a dorit-o ca adversar în Cupa României! Mario Găman: ”Trebuie să fim în cea mai bună zi a noastră!”

La prima vedere, UTA a avut parte de o împerechere favorabilă în faza 16-imilor Cupei României. Arădenii dau piept cu ACSO Filiași, formație de Liga 3 și asta în timp ce sunt prim-divizionare care se înfruntă între ele sau pe traseu puteau apărea și formații cu pretenții de promovare din Liga 2.

Doljenii au și ei planuri importante în eșalonul terț, cumva în continuarea celor din sezonul trecut, când au ratat prezența în al doilea baraj de promovare în anticamera Ligii 1. Filiașul cedat încă din primul tur, pierzând cu 0-5 la general în fața celor de la Corona Brașov, echipă care – de altfel – a și urcat în divizia a doua și s-a transformat în FC Brașov. În ciuda acestui eșec, conducerea grupării oltene a decis să meargă tot pe mâna antrenorului Mario Găman, adus la echipă în vara lui 2020, de la Gilortul Târgu Cârbunești.

Oltenii vor să se ridice la nivelul UTA-ei și să: ”Arătăm că și în Liga 3 se joacă un fotbal bun”

Interesant este că ”principalul” celor de la Filiași are și o experiență internațională, el fiind unul dintre ”secunzii” lui Victor Pițurcă la Al Ittihad (Arabia Saudită).

Primul obiectiv stagional al lui Găman este calificarea echipei în play-off.

”E clar că ne dorim să fim pe locuile 1-4, iar campionatul l-am început binișor. Avem șase puncte din 12 posibile, iar duminică jucăm la Slatina, una dintre contracandidatele noastre la primele poziții. Dar, vă dați seama, o să abordăm meciul cu UTA cu tot ceea ce avem mai bun, deoarece vom încerca să ne apropiem sau, de ce nu, să ne ridicăm la nivelul adversarului nostru. Vrem să arătăm că și în Liga a 3-a se joacă un fotbal bun și vom face tot posibilul să contribuim la spectacolul fotbalistic pe care îl așteaptă fanii noștri. Asta ne-am dorit de la bun început, să le oferim iubitorilor de fotbal din Filiași șansa de a vedea pe viu o echipă de Liga 1”, spune Mario Găman.

”UTA are prima șansă indiferent cu cine va juca”

Mai mult, antrenorul Filiașiului susține că așteptările pentru faza 16-imilor au fost întru totul confirmate. ”Asta ne și doream, să jucăm cu o echipă de tradiție din fotbalul românesc, cu suporteri. Acum nu știm dacă UTA va avea galerie la meci, teoretic putem găzdui două mii de spectatori, în limita procentului de 75 la sută din capacitatea totală a noii noastre arene. UTA e una dintre cele mai în formă echipe din Liga 1, evident că pleacă cu prima șansă, indiferent cu cine va juca, titulari sau fotbaliști care au evoluat mai puțin în campionat. Dar, Cupa e competiție a surprizelor, nu văd de ce nu am mai putea produce una, după eliminarea celor de la Viitorul Tâgu Jiu, cu toate că, bineînțeles, diferența dintre cele două formații, e destul de mare în favoarea arădenilor.  Am înțeles că și ei vor să meargă cât mai departe în Cupă, deci e nevoie să fim în cea mai bună zi a noastră ca să putem produce surpriza”, mai afirmă Găman.

Acesta susține că nu are probleme de lot pentru disputa de joi și că va apela la cât mai mulți fotbaliști cu experiență, atâta timp cât regulamentul îi permite să utilizeze doar un jucător Under 21, ca la Liga 1. 0-3 la Viitorul Dăești, 4-0 cu Vedița Colonești, 2-1 la U Craiova 2 și 0-1, acasă, cu Horezu, sunt rezultatele obținute de cei de la Filiași în debutul ediției 2021-2022 a Ligii a 3-a (Seria a 6-a).

Golgheterul echipei este fundașul Ionuț Tătaru, cu două reușite. În Cupa României, ACSO Filiași a trecut cu 3-0 de CS Cârcea, 11-10 (la lovituri de departajare) cu Vedița Colonești și, surpriză, 3-2 cu Viitorul Pandurii (Liga 2). În acest ultim meci, Alexandru Fotescu (48), Cosmin Calu (79) și Eduard Dina (90) au anulat reușitele din prima parte ale lui Gabriel Dodoi (24) și Răzvan Vulpe (28).

Călin MNERIE 21 Sep. 2021, 20:32 Cupa României
Pe aceeași temă