Felipe Acosta a decis derby-ul orgoliilor de la Târgu Jiu! Columbianul și-a eliminat fosta echipă, Pandurii, și a calificat rivala din oraș în turul următor al Cupei României. Viitorul Panduii a bifat primul succes stagional

Mircea OGLINDOIU 26 Aug. 2021, 17:55 Cupa României

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a acces în Faza a IV-a a Cupei României, după ce a eliminat, miercuri seara, pe stadionul Municipal, rivala Pandurii Târgu Jiu.

Echipa de Liga 2 antrenată de Cristian Lupuț s-a impus, cu emoții, scor 1-0, prin golul izbutit, în minutul 54, de columbianul Felipe Acosta, mijlocaș adus, recent, de Viitorul Pandurii chiar de la Pandurii, formație retrogradată în această primăvară în Liga 3.

Felipe Acosta a decis derby-ul dintre echipele din Târgu Jiu, în Faza a III-a a Cupei României

Din respect, probabil, pentru fosta echipă, sud-americanul nici nu s-a bucurat la gol, primul reușit în tricoul celor de la Viitorul Pandurii.

Din minutul 67, echipa de eșalon secund a avut și superioritate numerică, după ce Andy Stancu a fost eliminat pentru fault dur la Acosta.

Nu s-a mai marcat până la finalul jocului și Viitorul Pandurii a bifat primul succes din aces sezon, după ce, în campionat, nu izbutise decât o remiză, chiar în prima etapă, scor 2-2 la FC Brașov.

Cristian Lupuț, laude pentru Pandurii: ”Am întâlnit un adversar bun, peste nivelul Ligii a 3-a”

Echipa antrenată de Cristian Lupuț nici măcar n-a marcat în ultimele trei etape din Liga 2, cu Steaua (0-2), Astra (0-1) și Petrolul (0-3).

Duminică, de la ora 12:00, gorjenii joacă pe terenul liderului Concordia Chiajna.

”E o victorie de moral, în cupă. Am întâlnit un adversar bun, peste nivelul Ligii a 3-a. Mai avem foarte mult de muncă, fiindcă nu suntem în ritmul pe care mi-l doresc eu. Trebuie să avem puțină răbdare, deoarece au fost multe schimbări la nivelul lotului, dar eu spun că, ușor-ușor, lucrurile se vor așeza. Ne așteaptă un meci greu în campionat, împotriva unui adversar care a avut un parcurs foarte bun, dar eu spun că putem scoate un rezultat bun la Chiajna”, a declarat antrenorul Cristian Lupuț.

  • Viitorul Pandurii în meciul cu Pandurii: Robert Geantă – Alin Buleică, Alexandru Băican, Ricardas Sveikauskas, Adrian Godja – Alexandru Dulca, Madikaba Doumbia, Răzvan Vulpe, Vlad Buțurcă – Felipe Acosta, Vlad Rusu. Au mai jucat: Alexandru Gîrbiță, Adrian Ciul, Darius Gheban.
Galeria echipei Pandurii a afișat un mesaj special pentru afaceristul Nicolae Sarcină și echipa sa, Viitorul Pandurii.

Călin Cojocaru spune că Pandurii a pierdut nemeritat

De partea cealaltă, antrenorul de la Pandurii, Călin Cojocaru, crede că echipa sa a pierdut nemeritat meciul de miercuri seara.

”Am controlat jocul, ne-am creat ocazii, i-am dominat și ca posesie, dar acea nesincronizare pe fază fixă ne-a costat calificarea. Noi suntem la primul meci oficial, în timp ce adversarii veneau după 4 jocuri oficiale, deși acest lucru nu s-a văzut pe teren. Băieții mei au demonstrat că au fost superiori împotriva acestei echipe cu care au jucat”, a afirmat Cojocaru.

Sâmbătă, de la ora 18:00, tot pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, echipa sa va disputa primul meci al sezonului în Liga 3, urmând să întâlnească ”satelitul” Viitorului Pandurii.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 26 Aug. 2021, 17:55 Cupa României
Pe aceeași temă