FC Buzău vrea să producă surprize mari în Cupa României. Marin Mitran a răspuns criticilor, după 14-0 cu Unirea Constanța: ”Ne-am făcut antrenamentul, nu suntem vinovați că s-a ajuns aici”

Răzvan STÎNGĂ 31 Aug. 2021, 15:36 Cupa României
FC Buzău vrea să producă surprize mari în Cupa României. Marin Mitran a răspuns criticilor, după 14-0 cu Unirea Constanța: ”Ne-am făcut antrenamentul, nu suntem vinovați că s-a ajuns aici”

Cupa României este o competiție pe care anumite echipe din Liga 2 nu pun mare preț, în special cele care și-au recunoscut dorința de a promova în Liga 1. Se concentrează sută la sută pe campionat, dar FC Buzău nu e printre aceste cluburi. Vrea să performeze și să ajungă cât mai sus în competiția KO.

FC Buzău vrea să joace împotriva echipelor din Liga 1, în Cupa României 

FC Buzău, chiar dacă și ea vrea să promoveze cât mai repede posibil în prima divizie, își dorește să aducă pe teren propriu, în Cupa României, cele mai bune echipe ale României, din Liga 1, după cum a afirmat președintele clubului, Marin Mitran.

În Faza a IV-a a Cupei României, FC Buzău a primit din partea FRF un adversar facil, mai ușor nici nu se putea. Va juca în deplasare contra formației Recolta Gheorghe Doja.

”Vom juca în Cupa României, apoi urmează meciul de la Iași. Meciul de la Iași e cel mai greu din campionat, dar noi le luăm pe rând. Meciul din Cupa României trebuie să îl câștigăm, suntem obligați! După aceea, o să vedem ce se întâmplă la meciurile din Liga 2.

Obiectivul nostru e să mergem cât mai departe în Cupa României. Suntem un club de tradiție și vrem să respectăm tradiția. Vrem să aducem echipe importante la Buzău. Respectăm competiția, e importantă pentru noi, de ce să nu încercăm să aducem cele mai puternice echipe la Buzău?”, a declarat Marin Mitran, la Campus TV.

Marin Mitran, în cămașă albă, pe banca tehnică a echipei FC Buzău. Foto: FC Buzău

Marin Mitran, clar după FC Buzău – Unirea Constanța 14-0: ”Nu suntem vinovați că s-a ajuns la așa ceva”

Conducătorul formației antrenate de Cristian Pustai nu a putut trece cu vederea peste meciul din etapa a 5-a a Ligii a 2-a, când FC Buzău a învins cu 14-0 Unirea Constanța.

Marin Mitran nu crede că echipa lui a greșit cu ceva pentru că a marcat atâtea goluri contra constănțenilor, chiar dacă aceștia trec prin momente grele și au venit la Buzău cu juniorii.

Mitran a transmis un mesaj celor care au acuzat FC Buzău că o putea lăsa mai moale și să marcheze de mai puține ori contra Unirii Constanța.

Critici avem de peste tot, dar eu nu pot să le spun echipei și antrenorului să se oprească, să se retragă. Ei au fost periculoși la 0-0, dacă marcau pentru 1-0, era altceva. Noi am jucat serios, ne-am făcut antrenamentul până la capăt, nu suntem vinovați că s-a ajuns la așa ceva.

Nu e greșeala noastră, clubul a dat totul, jucătorii au înscris. Asta e, au venit cu juniorii, e problema Unirii Constanța. Am văzut că ne-au criticat și alți antrenori, și domnul Costel Enache(n.r. – critica a fost adresată Unirii Constanța, nu echipei FC Buzău, însă probabil Mitran n-a citit bine), care e prieten. Nu e problema noastră că a venit Unirea Constanța cu juniorii.

Nu pot să le spun jucătorilor să se oprească. Ăsta e fotbalul, scorul rămâne în istorie, a mai declarat conducătorul formației din Buzău.

FC Buzău, cele mai multe goluri marcate din Liga 2, după etapa a 5-a 

După etapa a 5-a, Liga 2 ia o pauză pentru acțiunile echipelor naționale. FC Buzău se regăsește în acest moment pe locul 7, cu 7 puncte, obținute din două victorii, un egal și două eșecuri.

Grație scorului fluviu din partida cu Unirea Constanța, buzoienii au cele mai multe goluri marcate din tot campionatul, 19, fiind urmați apoi de Unirea Slobozia (12), Steaua, FC Hermannstadt și Petrolul, toate cu 11 goluri marcate. În etapa a 6-a, FC Buzău va juca la Iași, cu Politehnica.

Foto principal: Aurelian Trifan / FC Buzău

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 31 Aug. 2021, 15:36 Cupa României
Pe aceeași temă