Zilele Chindiei

Autor: Mihai Andries Publicat: 11 Sep. 2014, 14:30 Actualizat: 11 Sep. 2014, 14:31 Faza națională

Se vede faptul că e etapă intermediară la Liga a IV-a. Marți după-amiază, pe „Eugen Popescu” nu erau decât câteva sute de spectatori care așteptau cel mai important adversar al Chindiei din această toamnă de până acum. Se mai vede că Academica Argeș e o formație peste media Ligii a III-a, chiar dacă Marius Baciu a aliniat un prim „11″ format aproape exclusiv din rezerve.

Doar Pătulea sare în ochi, e și dâmbovițean. În rest, Nițu și Pușcaș sunt mai cunoscuți. Miza e mare pentru Chindia, iar acest aspect este relevat de debutul prudent. La fel abordează și Academica. Principalele faze vin din flancuri, acolo unde Pătulea (4) scapă din clinciul încercat de Pătru și Vătavu, centrează în fața porții, însă Cristică este pe fază și respinge în corner. Replica târgoviștenilor este asemănătoare. Cherchez găsește breșa în flancul stâng al defensivei adverse, trimite în fața lui Boșneag, dar D. Popa (8) nu mai ajunge. La fel se întâmplă și când R. Dobre pasează tot în acea zonă, dar din dreapta, iar Anton (12) luftează. Apoi, Cristi îl driblează din preluare pe Marciuc, dar Boșneag respinge greu șutul în forță. Academica stă în continuare bine, deschide foarte mult jocul pe flancuri, iar pericolul apare instant, în momentul în care Chițu (22) șutează violent de la zece metri. Acolo este Cristică. Reține în doi timpi și, mai ales, reține și încredere. Tot Chițu (29) îl mai încearcă cu o lovitură de cap pe portarul târgoviștean, iar Pătulea reia pe lângă din aceeași fază. Până la pauză, Cherchez mai are timp să se distreze pe stânga cu David. Centrarea treișparului ajunge la Popa, dar atacantul ratează incredibil.

Repriză săracă în faze, cu final infernal  

Dacă în prima parte au existat faze de poartă mai importante, cu șuturi periculoase, în partea a doua lucrurile se schimbă radical. Conștientă și mai mult de miza jocului, Chindia nu mai riscă nimic. Trupa lui Croitoru preferă să aștepte atacurile piteștenilor în propria treime și încearcă să declanșeze contraatacuri. Însă acestea nu sunt deloc periculoase. Cherchez, Anton și R. Dobre nu se înțeleg deloc cu Popa. În ultimul sfert de oră, presiunea oaspeților se intensifică. Noul intrat Vențer (77) îl întinde serios pe Cristică. Parada portarului Chindiei este spectaculoasă. La fel de importantă este și intervenția din fața lui Chițu, un minut mai târziu, când reține în doi timpi lovitura sa de cap. Încet, dar sigur, meciul curgea spre un egal imaculat, care ar fi trimis partida în prelungiri. Numai că, R. Dobre execută perfect un corner de pe dreapta, Ispas (84) se înalță și îl învinge pe Boșneag. Finalul se anunța incandescent pentru Cristică. Grigore se apucă să dribleze la 20 de metri, pierde balonul, iar Penescu îl faultează pe Koné în suprafața de pedeapsă. Bate și înscrie Olariu (90+2), iar meciul merge în prelungiri.  

Vătavu aduce fericirea 

Nici nu încep bine reprizele de prelungiri, că Vențer faultează la mijlocul terenului și primește al doilea cartonaș galben și este eliminat în doar trei minute. Cu avantajul numeric în teren, Chindia se năpustește peste adversar, însă mingiile nu mai au clarviziune. Grigore centrează de pe partea stângă, îl găsește perfect pe același Ispas (98), însă fundașul central nu mai poate să repete isprava de la primul gol. Minutele trec, Chindia atacă, dar golul nu pică. La reluare, în cea de-a doua repriză de prelungiri, Grigore se revanșează față de faza în care târgoviștenii fuseseră egalați și îl găsește perfect pe Anton în centrul careului, care este faultat de Pușcaș (110). Și el este eliminat, iar Pătru are șansa să închidă meciul și calificarea, de la punctul cu var. Dar n-o face (112). Finalul începe să semene cu cel de anul trecut, când Chindia juca prelungiri cu Alro Slatina și CSU Craiova, tot în superioritate numerică. Cu Academica, golul victoriei a venit tot de la un fundaș central, Marian Vătavu (115), cu un șut violent de la peste 30 de metri, care s-a oprit doar în plasă. Punct, gol și calificare.

Caseta statistică

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – ACADEMICA PITEȘTI 2-1 (0-0, 1-1, 1-1)
Ispas (86), Vătavu (115)/ Olariu (90+2 – pen.)

Stadion: „Eugen Popescu”
Spectatori: 500

Statistica meciului
Șuturi la poartă: 15 – 12
Șuturi pe poartă: 9 – 6
Cornere: 9 – 5
Au arbitrat Dan Botescu (București) – 7,5, Vasile Popescu (Buzău) – 8, Ciprian Geambazu (Bușteni) – 7
Cartonașe galbene Cherchez (15), R. Dobre (63), Penescu (64), Grigore (119) / Marciuc (87), Vențer (89, 92), Radu (90), David (90+4), Pușcaș (107, 110)
Cartonașe roșii Academica: Vențer (92), Pușcaș (110)

Chindia (4 – 2 – 3 – 1)
Cristică – Dr. Pătru (c), Vătavu, Ispas, C. Dinu (103 Săndulescu) – A. Voinea, Penescu – R. Dobre (89 Cernea), C. Anton, Cherchez (70 Ad. Grigore) – D. Popa
Antrenor: Nicu Croitoru

Academica (4 – 2 – 3 – 1)
Boșneag – A. David, Marciuc, A. Nițu (c), A. Radu – Cr. Pușcaș, Tătar (79 H. Koné) – S. Buia, S. Chițu, Șușu (59 Olariu) – Pătulea (69 Vențer)
Antrenor: Marius Baciu

Articol și foto de Mădălin RĂ‚DUCU (Jurnal de Dâmbovița)

Autor: Mihai Andries Publicat: 11 Sep. 2014, 14:30 Actualizat: 11 Sep. 2014, 14:31 Faza națională
Pe aceeași temă