CCA s-a autosesizat: brigada de arbitri de la meciul Recea – Cugir a fost oprită de la delegări. Se așteaptă decizia Comisiei de Disciplină a FRF

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 14 Sep. 2016, 20:51 Stiri
CCA s-a autosesizat: brigada de arbitri de la meciul Recea - Cugir a fost oprită de la delegări.** Se așteaptă decizia Comisiei de Disciplină a FRF

Comisia Centrală a Arbitrilor s-a autosesizat în privința arbitrilor delegați la meciul de marți dintre ACS Fotbal Comuna Recea și Metalurgistul Cugir, după ce Liga2.ro a anunțat că meciul câștigat de maramureșeni pe teren cu 9-0 ar putea să devină 0-3 la „masa verde”, deoarece echipa gazdă a efectuat patru schimbări în timpul jocului, lucru contrar noului regulament al competiției. Arbitrii partidei, Rareș Moca (Cluj-Napoca), Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Dănuț Vasile Costea (Satu Mare), au asigurat gazdele că pot face a patra schimbare, dovedind astfel că nu știau noile schimbări din regulament.

Până la soluționarea cazului de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF, Comisia Centrală a Arbitrilor i-a schimbat pe cei trei arbitri de la meciurile la care fuseseră deja delegați și, totodată, au fost opriți și de la viitoare delegări.

E o dovadă clară care ne întărește articolul publicat ieri că regulamentul Cupei României permite echipelor să facă doar trei schimbări pe durata unui meci, lucru pe care ACS Fotbal Comuna Recea l-a încălcat în jocul din turul III al competiției împotriva Metalurgistului Cugir.

UPDATE: Departamentul de Competiții al FRF a făcut și el o sesizare cu privire la meciul ACS Fotbal Comuna Recea – Metaluristul Cugir, disputat pe 13 septembrie, în cadrul turului 3 al Cupei României, faza națională. Comisia de Disciplină și Etică a stabilit ca „termen 16.09.2016 în vederea depunerii de rapoarte suplimentare de către brigada de arbitri și emiterii unei adrese către ACS Fotbal Comuna Recea”.

Iată comunicatul postat de FRF:

„Ca urmare a problemelor apărute la partida ACS Fotbal Comuna Recea – CF Metalurgistul Cugir 1939, scor 9-0, disputată marți, 13 septembrie, în cadrul turului al treilea al Cupei României, faza națională, ediția 2016-2017, Comisia Centrală a Arbitrilor s-a autosesizat și a luat următoarele decizii:

– cei trei arbitri care au fost delegați la acest meci, centralul Rareș Moca și asistenții Iulian Szekely și Dănuț Vasile Costea, au fost schimbați de la partidele pe care ar fi trebuit să le arbitreze în următoarea etapă de campionat a competițiilor respective

– cei trei arbitri au fost opriți de la delegări până când Comisia de Disciplină și Etică va da verdictul în cazul partidei ACS Fotbal Comuna Recea – CF Metalurgistul Cugir 1939, după audierea părților implicate, urmând ca apoi Comisia Centrală a Arbitrilor să stabilească sancțiunile disciplinare corespunzătoare în privința acestora”.

CITEȘTE și: INCREDIBIL | A câștigat cu 9-0, dar va pierde calificarea la „masa verde”. Echipa lui Romulus Buia a comis o eroare gravă în meciul de Cupă, arbitrii fiind principalii vinovați

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FB Recea ACS Recea

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 14 Sep. 2016, 20:51 Stiri
Pe aceeași temă