Marcel Pușcaș, mesaj ferm către jucătorii Ceahlăului: ”Joacă fotbal și banii o să vină! Numele ți-l faci pe teren.” Noul președinte al nemțenilor are încredere că echipa ”va face o figură frumoasă” în noul sezon

Narcis POHOAȚĂ 26 Jul. 2024, 17:59 Liga 2
Marcel Pușcaș, mesaj ferm către jucătorii Ceahlăului: ”Joacă fotbal și banii o să vină! Numele ți-l faci pe teren.” Noul președinte al nemțenilor are încredere că echipa ”va face o figură frumoasă” în noul sezon

ACSM Ceahlăul a organizat, vineri, 26 iulie 2024, o conferință de presă, prima pentru noul președinte Marcel Pușcaș de la instalarea în funcție.

Alături de finanțatorul Anton Măzărianu și de noul președinte, la întâlnirea cu jurnaliștii au mai fost prezenți antrenorul Marco Veronese, team-managerul Angelo Alistar și Gabriel Rădulescu, coordonatorul Centrului de Copii și Juniori și antrenorul echipei a doua, nou-promovată în Liga 3.

Marcel Pușcaș, mesaj ferm pentru jucătorii tineri ai Ceahlăului: ”Numele ți-l faci pe teren. Joacă fotbal, demonstrează etapă de etapă!”

Președintele Marcel Pușcaș a declarat că are încredere în noul lot format, deși sunt jucători fără nume în fotbalul românesc și consideră că Ceahlăul poate fi o rampă de lansare pentru mulți dintre cei nou-veniți.

”Nu am venit la Piatra Neamț să încurc pe cineva, am venit să sprijin. Mai rău nu cred că va fi, mai bine s-ar putea. Cât de bine, rămâne să vedem. Sper ca anul acesta să reușim să punem bazele unui club sănătos, urmând ca peste un an, doi sau trei să vă îndeplinim așteptările.

Eu sunt convins că acest lot, care nu conține nume mari, va face o figură frumoasă. În România s-a auzit doar de Patrick Petre, Brănescu și Crețu. În rest, sunt nume care nu prea au evoluat în Liga 1, dar fiind tineri și cu dorință de afirmare cred că pot da poate chiar mai mult decât se așteaptă unii. Dorința, foamea de rezultate sunt mai importante decât numele, carnetul de legitimare și unii care vor doar bani. Joacă fotbal și banii o să vină! Să demonstrezi! Pentru toți jucătorii Ceahlăul este o rampă bună de lansare, ei trebuie să demonstreze. Vor fi în vitrina fotbalului prin televizări îi vor vedea țara, atunci se poate ajunge la ceea ce vrea și domnul Măzărianu, să facem și ceva bănuți din transferuri.

Numele și-l face fiecare pe teren. Uitați-vă la Hunedoara! Neașca, Manolache, Lupu, Lefter, știa cineva de ei? Sunt jucători tineri care și-au făcut un nume pe teren. Vrei să devii un nume, joacă fotbal, demonstrează etapă de etapă. Dacă reușești acest lucru se schimbă și rezultatele echipei, și transferurile sunt altele. Eu cred că putem face o figură frumoasă dacă se respectă aceste principia”, a declarat Marcel Pușcaș.

”O eventuală promovare în sezonul trecut nu ar fi fost oportună”

Noul oficial al Ceahlăului consideră că o eventuală promovare în prima ligă, în sezonul trecut, nu ar fi fost oportună, întrucât echipa nu îndeplinește încă toate condițiile.

”Nu aș fi venit la Piatra Neamț dacă nu era proiectul domnului Măzărianu. Cred că o posibilă promovare în sezonul trecut era inoportună. În ciuda faptului că lumea își dorea să fie în prima divizie, consider că nu erau îndeplinite condițiile. Aici trebuie lucrat. Legat de transferuri, sunt o componentă necesară în fotbalul profesionist. Dacă s-au vândut jucători de doar 5.000 de euro până acum înseamnă foarte puțin. Nu știu cum s-a lucrat, dar nu a fost în regulă”, a completat Pușcaș, care a făcut un apel la autorități să susțină fotbalul pietrean: ”Nu poți să vrei fotbal și să stai doar pe Facebook și să umble domnul Măzărianu cu cerșeala pe la firme. Comunitatea ar trebui să se implice dacă vrea fotbal și expunere. Dacă nu, o să avem 700 de spectatori la meciuri. Ăsta e punctul meu de vedere.”

Finanțatorul Anton Măzărianu a declarat că are încredere deplină în Marcel Pușcaș, căruia i-a oferit putere deplină de decizie la club.

”Sper ca împreună cu noua echipă, cu domnul Pușcaș, în care am mare încredere și căruia i-am dat liberă decizie la club, să reușim să ajungem acolo unde ne dorim”, a spus Măzărianu, care și-a exprimat nemulțumirea de faptul că clubul nu a reușit să vândă jucători pe bani în ultimii ani, aceasta fiind una din dorințele sale.

Ceahlăul a prezentat alte șase achiziții

Clubul nemțean a prezentat vineri alte șase achiziții făcute în ultima perioadă. Jucătorii care au semnat cu gruparea pregătită de Marco Veronese sunt Fabio Trip (mijlocaș, 24 de ani, ex Viitorul Șimian), Robert Răducioiu (fundaș, 20 de ani, ex Progresul Spartac), Geani Crețu (mijlocaș, 24 de ani, ex CSM Alexandria), Carl Davordzie (atacant, 24 de ani, Ghana, ex Gloria Bistrița Năsăud), Emanuel Asibey (fundaș central, 20 de ani, Ghana, ex Șomuz Fălticeni) și Rodrigo Lima (mijlocaș central, 25 de ani, Insulele Capului Verde, ex Salgueiros, liga 4 Portugalia).

Ultimii doi au fost anunțați de Liga2.ro încă din urmă cu două săptămâni.

Conferința de presă organizată de Ceahlăul:

https://www.youtube.com/live/haD53fsLlrQ

Video: Monitor TV

Narcis POHOAȚĂ 26 Jul. 2024, 17:59 Liga 2
Pe aceeași temă