Caransebeșul a bătut Cupa. Reșița nu…

Caransebeșul a bătut Cupa.** Reșița nu...

Peste 1.500 de spectatori au venit marți, 9 septembrie, în tribunele Stadionului Municipal din Parcul Teiuș pentru a asista la ceva mai mult decât un meci de fotbal – duelul orgoliilor celor două municipii ale județului, Caransebeș și Reșița, care s-au întâlnit în faza a V-a a Cupei României. La partidă au asistat și cei doi primari, Mihai Stepanescu în lojă, și Marcel Vela în tribună, în mijlocul spectatorilor.

Prima ocazie de gol a aparținut caransebeșenilor, care, după câteva combinații frumoase la 20 de metri, puteau înscrie prin Precup, însă șutul plasat al acestuia a fost scos de sub bară de portarul Zimmermann. În minutul următor, Himcinschi a trecut pe lângă gol, la centrarea de pe dreapta a lui Ologu, tânărul jucător al Caransebeșului nereușind să ajungă la minge, care a fost prinsă, la 6 metri, de goal-keeper-ul reșițean. Încă din debut, jucătorii celor două formații „au pus osul”, ceea ce a rezultat fiind un meci aspru, cu dese întreruperi datorate accidentărilor.

Gazdele au mai avut o ocazie în minutul 16, atunci când, după un corner de pe partea stângă, mingea respinsă de fundașii reșițeni a ajuns la Manea, șutul acestuia din marginea careului trecând puțin peste transversala porții lui Zimmermann. Prima ocazie a reșițenilor s-a consemnat în minutul 21, când, după o pasă primită de pe stânga, Voinea a șutat din careu, în diagonală, pe jos, la colțul lung, mingea scurgându-se la câțiva centimetri de bara porții apărate de Coca. Peste doar două minute, Voinea nu a mai ratat, fructificând centrarea de pe dreapta venită de la Neagoe, punând latul și trimițând balonul în plasa porții caransebeșene.

În minutul 25, Ganea a furat o minge la 18 metri, a pătruns în careu pe partea dreaptă, șutul său, la colțul lung, trecând puțin pe lângă poarta reșițeană. Și oaspeții au avut o ocazie în minutul 28, când Neagoe a încercat să-l surprindă cu un lob pe Coca, puțin ieșit, balonul trecând la câțiva centimetri de vinclul porții caransebeșene. În ultimul minut al primei reprize, Coca a ieșit curajos la picioarele lui Buhăescu, care pătrunsese perpendicular în careul caransebeșean, și-a pus imediat echipa pe contraatac, faza periculoasă fiind rezolvată de Popescu, care a trimis în corner. Lovitura de colț de pe partea dreaptă a fost executată de Ganea, centrarea acestuia fiind reluată în gol de Dicu, cu capul, de la 12 metri.

Caransebeșenii au început mai bine partea a doua, având prima ocazie în minutul 50, când Ganea a recuperat un balon la 25 de metri, l-a lansat pe Bușu, care a pătruns în careu pe stânga, șutul său de la 10 metri fiind scos de sub bară de Zimmermann. Restul părții a doua s-a jucat mai mult între cele două careuri, singura fază notabilă fiind șutul lui Himcinschi de la 14 metri, din minutul 80, mingea fiind însă reținută de Zimmermann. După 90 de minute, s-a intrat în prelungiri, singurul lucru notabil care s-a întâmplat în cele 30 de minute adiționale fiind scandările triviale și obscene ale galeriei reșițene la adresa Caransebeșului.

La loteria penalty-urilor s-au impus caransebeșenii, care au marcat de 8 ori, prin Ganea, Precup, Negoescu, Goșa, Manea, Bușu, Săulescu și Făiniși, șutul lui Artean fiind apărat de portarul reșițean. De la oaspeți au transformat Voinea, Anițoiu, Popescu, Breșneni, Vaștag, Enescu și Robert, cei care au ratat fiind Roman și Crețu, ultimul trimițând balonul pe lângă poartă.

FC CARANSEBEȘ – METALUL REȘIȚA 9-8 (1-1, 1-1, 1-1) Dicu 45 / Voinea 23

Coca – Al. Manea, Muscă (Artean 57), Dicu, Ganea, Goșa, Ologu (Negoescu 76), Precup, Bușu, Săulescu, Himcinschi
Rezerve nefolosite: Bujor, Barbu, Gafița, Centea. Antrenor Sorin Bălu.

Zimmermann – V. Crețu, I. Popescu, S. Ciobanu, Anițoiu, Vaștag, Buhăescu (A. Roman 46), Enescu, Liuba (R. Cristian 58), A. Voinea, A. Neagoe
Rezerve nefolosite: Pascal, Tătaru, Feher, Manole. Antrenor Daniel Oprița.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă