Dorința unei surprize s-a transformat în dorința de a nu lua multe goluri. Trăirile lui Ciprian Danciu, după înfrângerea înregistrată de Minaur cu U Craiova: ”Am vrut să țin jucătorii în echilibru, să nu cadă psihic”. Unde s-a făcut diferența și impresiile lui Ciprian Stanciu

Răzvan STÎNGĂ 27 Oct. 2021, 20:57 Cupa României

Minaur Baia Mare nu numai că nu a reușit să facă surpriza cu Universitatea Craiova în optimile Cupei României, ci a pierdut de o manieră evidentă, cu 0-4. Formația din Liga 3 nu a făcut față unei echipe a oltenilor care nu a dat vreo șansă și a tranșat partida încă din primele 15 minute.

Minaur Baia Mare a comis multe greșeli personale și calificarea era jucată după 15 minute 

Soarta confruntării a fost decisă după golurile lui Gustavo Vagenin (min. 9) și Marius Constantin (min. 15, penalty), din prima repriză. La ambele faze a fost vorba de greșelile individuale ale lui Adrian Neacșu, autorul faulturilor. Prima reușită a Universității Craiova a venit în urma unei lovituri libere trimisă pe poartă de Gustavo.

De altfel, Adrian Neacșu nici nu a terminat pe teren partida. Antrenorul Ciprian Danciu a încercat să regleze din mers anumite lucruri care i-au displăcut, lucru recunoscut la finalul partidei, dar asta nu a fost suficient. Fotbalistul Minaurului Baia Mare a fost înlocuit la finalul primelor 45 de minute, însă formația lui Laurențiu Reghecampf a mai marcat de două ori în repriza secundă.

Golul de 3-0 a venit tot în urma unei faze fixe, la finalizare fiind Mihai Bălașa (min. 54), iar 4-0 s-a făcut două minute mai târziu, când Elvir Koljic și-a trecut la rândul său numele pe lista marcatorilor.

Ciprian Danciu: ”Mă bucur că i-am văzut pe jucători că sunt cu capul sus. E important să nu pici din punct de vedere psihic după un eșec”

Ciprian Danciu a spus la finalul partidei că de la un anumit punct, când a văzut că meciul se poate termina cu un eșec și mai categoric decât s-a înregistrat în cele din urmă, a încercat să le ridice moralul jucătorilor săi, să ia tot ce e mai bun de la o partidă de un asemenea calibru.

Danciu speră ca Minaur Baia Mare să folosească experiența în Seria 10 a Ligii a 3-a, unde se află în rândul favoritelor la promovare.

Am avut cele două greșeli, faulturile de la primul gol și penultimul. E vorba de greșeli individuale, despre care am spus înainte de joc că, dacă le vom elimina, vom avea o șansă. Experiența, valoarea, neglijența și poate tinerețea jucătorilor noștri au dus ca scorul să fie 2-0 încă din minutul 15.

Pot să spun că după marcarea golului trei am încercat să țin jucătorii cât mai în echilibru mental, să nu cadă psihic și să ia totul ca pe un antrenament foarte bun, pentru că noi suntem angrenați în campionat și sâmbătă ne așteaptă un joc foarte greu.

Mă bucur din suflet că nu a ieșit jucător accidentat, mă bucur că i-am văzut că sunt cu capul sus. E important să nu pici din punct de vedere psihic după un eșec.

(N.r. – Poate Universitatea Craiova să facă eventul?) Din ce văd de la distanță, acolo e un grup unit care se bate mereu, văd un grup care joacă fotbal din plăcere și asta e foarte important la Craiova”, a declarat Ciprian Danciu la finalul partidei, la microfonul DigiSport.

Ciprian Stanciu: ”Probabil că aveam un imbold dacă erau spectatori, dar diferența s-a văzut”

Minaur Baia Mare a avut și ea momente de joc bune. În puține rânduri ce-i drept, iar cea mai importantă șansă i-a aparținut lui Ciprian Stanciu. A bătut bine o lovitură liberă de la 35 de metri, dar portarul David Lazar a intervenit excelent. Stanciu a recunoscut că diferența de valoare a fost evidentă și, chiar și cu suporteri în tribune, Minaur Baia Mare putea face față cu greu Universității Craiova.

Noi o să ne continuăm parcursul în campionat și sperăm să promovăm. Azi, au fost niște greșeli personale ale nostre și ei au profitat. Sunt jucători cu experiență la Craiova, de valoare și cred că aici s-a făcut diferența la fazele fixe. Am avut și noi șansele noastre, păcat că nu am marcat măcar un gol. Era frumos pentru suporterii care ne-au urmărit de acasă.

(N.r. – S-a simțit lipsa fanilor) Probabil că aveam un imbold mai mare și ne împingeau de la spate, dar oricum diferența s-a văzut”, a apus Stanciu.

Minaur Baia Mare: Gudea (cpt.) – Duruș (Dunca 59′), Oiță, Mih. Lazăr, Dav. Simion – Micaș (R. Rus 81′), Donca (Chinde 59′), Ad. Neacșu (D. Matei 46′) – Ciocan, Cip. Stanciu, Văsălie (V. Giurgiu 59′).
Rezerve neutilizate: Băilă – Teuț, Batchabi, Berindea.
Antrenor: Ciprian Danciu.

Minaur Baia Mare continuă lupta în Seria 10 a Ligii a 3-a

Minaur Baia Mare rămâne acum doar cu obiectivul din Seria 10 a Ligii a 3-a, unde a terminat turul, nouă etape, pe locul 1, cu 22 de puncte, la distanță de trei puncte de locul 2, Lotus Băile Felix.

Următoarea partidă pentru formația lui Ciprian Danciu are loc în etapa a 10-a, cu Someșul Dej, locul 3.

Foto: Paul Ursachi/ Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/derby-ul-optimilor-cupei-romaniei-poli-timisoara-rapid-se-va-disputa-intr-o-atmosfera-dezolanta-ioan-mera-mi-as-fi-dorit-sa-fie-cu-amandoua-galeriile-in-tribune-19207341

https://liga2.prosport.ro/seria-1/japonezul-de-la-fc-hermannstadt-si-a-cerut-scuze-suporterilor-pentru-ratarea-de-la-loteria-penalty-urilor-din-meciul-de-cupa-cu-filiasi-promisiunea-facuta-si-reactiile-fanilor-sibieni-19207322

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acso-filiasi-decizie-interesanta-in-privinta-noului-antrenor-surpriza-cupei-romaniei-l-a-numit-in-functie-pe-vicepresedintele-clubului-trebuie-sa-le-facem-pe-toate-noi-din-zona-19207315

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mario-gaman-a-lasat-acso-filiasi-echipa-pe-care-tocmai-a-calificat-o-in-sferturile-cupei-romaniei-si-a-semnat-cu-pandurii-targu-jiu-19207312

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Oct. 2021, 20:57 Cupa României
Pe aceeași temă