Cu un nou antrenor pe banca tehnică, Gilortul s-a calificat în turul II al Cupei României și privește cu încredere meciurile din campionat. ”Vrem în play-off”

Mircea OGLINDOIU 29 Jul. 2021, 10:58 Cupa României

Reunită de-abia la sfârșitul săptămânii trecute, Gilortul Târgu Cărbunești s-a calificat, miercuri seara, în turul al II-la al Cupei României, după ce a învins cu 3-1, la Drobeta Turnu Severin, nou-promovata în Liga 3 Viitorul Șimian.

Scorul a fost deschis, în minutul 29, din penalty, de Bogdan Dănăricu, după ce portarul Alexandru Ciută l-a agățat în careu pe Dragoș Săulescu, mijlocaș adus, recent, de la ACSO Filiași. Gilortul a majorat avantajul în minutul 41, când Gabriel Răzvan Viespe, un alt jucător sosit de la Filiași, l-a învins pe portarul echipei mehedințene cu un șut din interiorul careului. Gazdele au început să spere în minutul 80, când Relu Țurai a marcat, cu siguranță, de la punctul cu var, dar, în prelungirile partidei, Cristian Stegaru a înscris, din interiorul careului, și Gilortul s-a impus cu 3-1.

Dragoș Săulescu: ”Nu suntem chiar proaspeți, dar, ușor-ușor, vom închega echipa”

A fost prima victorie a noului antrenor principal al echipei gorjene, Mihai Dinu, cel care l-a înlocuit în această vară pe Florin Popete.

”Mă bucur că am debutat cu dreptul. A fost o victorie muncită, împotriva unei echipe bune, care și-a reluat pregătirile de mai mult timp. Noi ne-am reunit doar de câteva zile, nu suntem chiar proaspeți, dar, ușor-ușor, vom închega echipa. Vor mai veni câțiva jucători, fiindcă vrem să ne calificăm în play-off și, de ce nu, să mergem chiar la baraj. Îmi doresc un parcurs cât mai lung și în Cupa României”, a declarat, la finalul jocului cu Viitorul Șimian, Dragoș Săulescu, noua achiziție a Gilortului.

Alexandru Cuțitoiu (ACSO Filiași), Gabriel Răzvan Viespe (ACSO Filiași), Ionuț Gîlcescu (Petrolul Bustuchin), Mario Ioana (CSM Alexandria) și Cristian Stegaru (Petrolul Bustuchin) sunt celelalte noutăți ale echipei din Târgu Cărbunești, care s-a despărțit în această vară de Dragoș Constantinescu, Vlad Popa, Robert Bubuioc (toți trei plecați la ACSO Filiași), Constantin Roncea (CSM Deva), Daniel Cocină (Jiul Petroșani), Cătălin Afrim (Pandurii Târgu Jiu), Daniel Unguru, Leonardo Căldăraru și Mario Lipianu.

Viitorul Șimian caută soluții pentru sezonul de debut la Liga 3

Eliminată prematur din Cupa României, de la primul meci, echipa mehedințeană are la dispoziție o lună de zile să găsească cea mai bună formulă pentru sezonul de debut în Liga 3.

”Am întâlnit un adversar cu experiență la nivelul eșalonului trei, iar fotbalul te taxează când faci greșeli individuale. Sper ca până la debutul campionatului să atingem maximum de formă. Mai sunt de legitimat jucători, mai avem o serie de amicale și trebuie să găsim o formulă câștigătoare”, a spus Relu Țurai, unul dintre cei doi antrenori-jucători de la Viitorul Șimian.

Sâmbătă, de la ora 10:00, echipa mehedințeană va juca un nou amical, la ACSO Filiași, după ce, duminica trecută pierduse, cu 2-3, testul de la Voința Lupac.

Viitorul a mai disputat vara aceasta partide de verificare cu CSM Reșița (1-5), Pandurii Târgu Jiu (0-0 și 1-3) și Jiul Petroșani (3-1).

La capitolul achiziții, echipa din Șimian i-a adus pe Samuel Luică (ex FC U Craiova), Alexandru Ciută (Luceafărul Oradea), Bily Passi Njopgang (CSM Pașcani), Eugen Toader (CSS Drobeta Turnu Severin), Relu Clement (CSS Dr. Tr. Severin), Andrei Oană (GP Craiova), Alexandru Moroșanu (Luceafărul Dr. Tr. Severin), Cristian Orleanu ( Luceafărul Dr.Tr. Severin), Alexandru Tărăbîc (Luceafărul Dr. Tr. Severin) sau Alex Crăiașu (Recolta Dănceu).

Campionatul Liga 3 începe la data de 28 august, iar turul II al Cupei României este programat la 11 august. Până la startul noului sezon se va mai juca încă un tur din competiția KO, al treilea, în 25 august.

Viitorul Șimian – Gilortul Târgu Cărbunești 1-3 (0-2)
Relu Țurai 80’ – penalty / Bogdan Dănăricu 29’ – penalty, Gabriel Viespe 41’, Cristian Stegaru 90’+2

Viitorul: Ciută – Țuculanu, Țurai, Luică – Toader (Tărăbîc 46’), Schintee (cpt.)(Vasilică 46’), Moroșanu (Orleanu 46’), Lătea, Sărăcin – Mișea (Crăiașu 67’), Njopgang (Crăc 67’)
Rezerve neutilizate: D. Popescu, Oană, Amza, Clement
Antrenori: Costinel Vasilică și Relu Țurai

Gilortul: Voinea – Cuțitoiu, Dolcescu (cpt.), L. Gheorghe (Safta 82’), Almăjanu – Oprișa, Stegaru – Săulescu, Dănăricu (Ioana 73’), Viespe (Stăniloiu 78’) – Gîlcescu
Antrenor: Mihai Dinu

Stadion: Municipal (Drobeta Turnu Severin); Arbitru: Marius Daniel Bădoiu; Asistenți: Marian Cristinel Barbu și Daniela Constantinescu (toți din Craiova); Observator: Marian Cătănescu (Craiova).

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/liga-3/meciurile-din-faza-i-a-cupei-romaniei-se-disputa-astazi-de-la-ora-1730-stim-deja-prima-echipa-calificata-in-turul-urmator-19193245

Mircea OGLINDOIU 29 Jul. 2021, 10:58 Cupa României
Pe aceeași temă