ASU Politehnica și-a prezentat cele șase transferuri pentru partea a doua a sezonului. Ce au spus jucătorii și așteptările antrenorului: „Toate meciurile vor fi pe muchie de cuțit”

ASU Politehnica nu va avea sâmbătă meci oficial, deoarece ar fi jucat cu Daco-Getica, echipă retrasă încă din prima parte a sezonului, ci doar un amical cu FK Zemun, dar clubul timișorean și-a prezentat deja noile achiziții. În total, în această iarnă, Poli a făcut șase transferuri, dintre care, cei mai experimentați jucători sunt Alexandru Munteanu și Sergiu Popovici.

Nicolae Sofran (ACS Electrica 1929, împrumut, fundaș/mijlocaș dreapta, 18 ani), Dragoș Săulescu (CSM Reșița, mijlocaș dreapta, 28 ani), Alexandru Darius Pop (Viitorul Pandurii, atacant, 26 ani), Alexandru Munteanu (Petrolul Ploiești, mijlocaș dreapta, 31 ani), Dorin Codrea (ACS Poli, împrumut, mijlocaș central, 22 ani) și Sergiu Popovici (AFC Hermannstadt, fundaș/mijlocaș stânga, 26 ani) sunt jucătorii prezentați de ASU Poli.

Octavian Benga a avut un rol important în convingerea jucătorilor. „Partea a doua a campionatului va fi mult mai grea pentru toate echipele, inclusiv pentru noi. Marea majoritate a echipelor au transferat jucători buni și foarte buni, toate meciurile vor fi echilibrate, pe muchie de cuțit. Nu se poate da un pronostic la niciun meci, toate echipele sunt de valori foarte apropiate”, a spus antrenorul Politehnicii.

Alexandru Munteanu a avut un „tratament special” la Petrolul

Alexandru Munteanu a venit de câteva săptămâni de la Petrolul la Poli și spune că a recuperat aproape tot decalajul de pregătire, după ce despărțirea de prahoveni s-a produs după ce o perioadă a trebuit să se antreneze separat. „Am venit la acest club pentru că este un club super serios, susținut de suporteri. Sper să mă ridic la nivelul așteptărilor și să nu dezamăgesc. Mă simt bine, am intrat în ritmul echipei. Am fost un pic în urmă cu pregătirea. La fosta echipă am avut un tratament mai special, o săptămână m-am antrenat singur. Dar de când am venit am făcut două antrenamente pe zi. Nu sunt la 100 la sută, dar eu zic că până la ora meciului să fiu bine”, a precizat Alexandru Munteanu.

Alexandru Popovici a explicat de ce renunțat Hermannstadt la el

Sergiu Popovici spune că, acum jumătate de an, FC Hermannstadt l-a dat afară din cauza unei accidentări. „Am venit la ASU la insistența domnului antrenor. Mi-am dorit foarte mult și am venit cu gânduri bune. Sper să ajut echipa avem un lot oarecum echilibrat. Cred că vom face o echipă bună. Eu am venit puțin mai târziu, sunt în urmă cu pregătirea, mă voi pregăti zilele acestea să fiu apt. Am avut o problemă cu o accidentare și vreau să mă pun pe picioare. Am avut pubalgie, la noi în România când un jucător este accidentat nu mai e nevoie de ele”, a precizat Popovici.

Și Alexandru Pop vine după o accidentare

Atacantul Alexandru Pop, fost la Viitorul Pandurii, a spus că și el a avut probleme medicale. „Sunt foarte bucuros că am ajuns la acest club, în această familei foarte frumoasă și trebuie să le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine. Vin după o perioadă în care am fost accidentat și cu ajutorul staff-ului am reușit să mă pun pe picioare. Aștept cu nerăbdare startul campionatului și sper să nu dezamăgesc”, a punctat Pop, care acum un an și jumătate a mai negociat cu ASU Poli.

Dragoș Săulescu voia demult să ajungă la Poli

Dragoș Săulescu a mai fost și el în negocieri cu ASU Poli, în urmă cu trei sezoane. Acum a venit la timișoreni după ce a fost pus pe liber de CSM Reșița. „De mult am vrut să joc pentru această echipă, pentru că au o adevărată galerie, una dintre cele mai mari de la noi din țară. Plus că am venit la insistențele domnuluo antrenor Benga și să nu uităm de domnul rector și domnul Cociu care au insistat să vin. Dar un plus l-a avut galeria, care m-a impresionat. De asta am ajuns aici”, a precizat Săulescu.

Dorin Codrea, mai tare psihic ca la precedenta legitimare la ASU

Față de ceilalți colegi, Dorin Codrea a mai jucat la ASU, înainte de promovarea în Liga 2. „M-am întors din nou la Poli Timișoara după trei ani și jumătate. Am găsit un nou club, cu cele mai bune gânduri. Avem un lot foarte bun și foarte unit. Pot să spun că sunt un alt jucător, cu mai multă încredere față de atunci, sper să ne clasăm cât mai bine în campionat”, a spus Codrea, care aparține de ACS Poli.

„Mezinul” transferurilor vine de la Ghiroda

Cel mai mic dintre cei noi este Nicolae Sofran, venit de la Ghiroda. „Poli este o nouă provocare. Pentru mine este un pas important în cariera mea. Mi-șa dori ca alături de colegii mei, să nu dezamăgim, după ultimele rezultate pe care le-a avut echipa. Aș putea spune că așteptările sunt mari de la noi”, a spus Nicolae Sofran.

Sâmbătă, de la ora 14:00, pe arena Știința, ASU Poli și prezintă lotul în fața fanilor, la amicalul cu sârbii de la FK Zemun.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă