Număr important de spectatori în tribune la Târgu Jiu, cum Viitorul Pandurii doar visează, la debutul noii echipe a municipiului din Gorj

Mircea OGLINDOIU 02 Sep. 2024, 12:39 Liga 4

Nou înființata CSM Târgu Jiu a debutat cu un scor-fluviu în Liga 4 Gorj, după ce a învins în prima etapă cu 13-0 Petrolul Stoina.

Dacă acest scor este unul obișnuit în campionatele județene din România, un lucru mai puțin întâlnit, foarte rar este faptul că în tribunele stadionului Municipal – ”Constantina Diță” din Târgu Jiu, cel care a organizat meciul, au fost prezenţi aproape 3.000 de spectatori. Totodată, meciul s-a disputat în nocturnă.

CSM Târgu Jiu, victorie la scor de maidan la debutul în Liga 4 Gorj, cu aproape 3.000 de spectatori în tribune

Pe lângă cele 13 goluri și un penalty ratat, echipa antrenată de Mario Găman, ultima dat în Liga 3 la Gilortul Târgu Cărbunești, și-au trecut în cont și alte numeroase ocazii de gol, iar în tribune s-a scandat ”CSM, CSM!”, semn că suporterii gorjeni au așteptat cu nerăbdare noua echipă a orașului Târgu Jiu.

Echipa-fanion a Gorjului, Pandurii Târgu Jiu, vicecampioană a României în 2013, a intrat în faliment în urmă cu 2 ani şi s-a desfiinţat, iar Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fostă ACS Șirineasa, fostă Energeticianul, a eșuat în încercarea de a se face iubită în reședința județului și s-a mutat la Drobeta Turnu Severin şi se află în subsolul clasamentului din Liga 2, cu doar 1 punct acumulat în 5 etape.

Cu un lot cu mult peste media campionatului judeţean, CSM Târgu Jiu îşi face deja planurile pentru barajul de promovare în Liga 3, de vara viitoare. Cel puţin teoretic, contracandidatele vor fi Internaţional Băleşti, CSO Turceni, Jiul Rovinari, CSO Tismana sau Minerul Motru, dar campionatul pare deja jucat!

”A fost un debut frumos, pe care-l anticipam, pentru că știam ce-am pregătit, știam ce jucători avem la dispoziție și cred că am făcut o partidă excelentă din toate punctele de vedere. Nu vreau să spun decât că sunt mândru de această echipă, pentru modul în care ne-am prezentat în fața tuturor, în fața a peste 3000 de spectatori, care au venit să vadă un meci la Liga 4. Asta spune multe despre ceea ce facem aici și ceea ce ne dorim noi. Ați văzut ce emulație a fost printre copiii care au venit pe teren și au făcut poze cu noi, au venit în vestiar și au cântat împreună cu băieții, pentru că echipa asta este a tuturor, în special a copiilor, pentru că asta e și dorința noastră de a crește cât mai mulți copii. Toată lumea trebuie să înțeleagă că această echipă este crescută sănătos, pe un proiect pe termen mediu și lung și ne bucurăm, în primul rând, de zâmbetul acestor copii. Mulțumim suporterilor, care au venit în această seară și sperăm ca, de la meci la meci, peluză cu peluză, să vină cât mai mulți, iar la meciul de baraj să fie stadionul plin. Nu mă interesează scorul, mă interesează cele 3 puncte, pentru că sunt un antrenor pretențios și îmi doresc mai multă siguranță pe organizare defensivă și, atunci, lucrurile vor fi foarte bune”, a declarat antrenorul Găman, citat de site-ul oficial al clubului.

  • Meciul l-a avut la centru ca arbitru pe Dragoș Săulescu (32 de ani), jucător activa la Gilortul Târgu Cărbunești, în Liga 3, și în trecut fost la FC Caransebeș, FC Cisnădie, Național Sebiș, CS Școlar Reșița, SSU Poli Timișoara, ACSO Filiași sau CSM Deva.

CSM Târgu Jiu în meciul cu Petrolul Stoina, câștigat cu scorul de 13-0: Alexandru Oprița – Fabian Bărănescu, Robert Stancu, Lucian Marina, Sebi Popescu – Marian Habet, Tudor Pătrășcoiu (Adrian Rasoveanu 55), Albert Cărămidaru (Ovidiu Rasoveanu 55), Albert Filip (Mario Țmbu), Adelin Pîrcălabu (cpt)(Ionuț Budilică) – Bebeto Lupuleț (Mihnea Tutunaru)
Pe banca de rezevere au mai fost: Ionuț Buță, Eduard Trăistaru, Dragoș Blaj, Mihăiță Miculicean.
Antrenor principal: Mario Găman. Antrenori secunzi: Dan Staicu, Sorin Vintilescu, Florin Popete. Antrenor cu portarii: Darin Hîrsu. Maseur: Titi Balaci. Delegat: Cristi Mihuț.

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu se va deplasa la Mătăsari, pentru jocul cu Minerul Mătăsari, programat sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 12:00.

Foto: CSM Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 02 Sep. 2024, 12:39 Liga 4
Pe aceeași temă