Cristian Lupuț și-a luat jucătorii la rost după eșecul rușinos al Viitorului Pandurii cu ACSO Filiași, din Cupa României: ”Așa ceva nu se poate! Le-am spus în vestiar că nu putem doar să cerem și obligații nu avem deloc”

Andrei PASCU 08 Sep. 2021, 11:52 Cupa României
Cristian Lupuț și-a luat jucătorii la rost după eșecul rușinos al Viitorului Pandurii cu ACSO Filiași, din Cupa României: ”Așa ceva nu se poate! Le-am spus în vestiar că nu putem doar să cerem și obligații nu avem deloc”

A fost surpriză mare în Faza a IV-a a Cupei României, în meciul dintre ACSO Filiași și Viitorul Pandurii. Partida disputată la Filiași a fost câștigată de echipa gazdă, de Liga 3, cu 3-2, după o răsturnare surprinzătoare de situație, întrucât Viitorul Pandurii conducea cu 2-0 la pauză.

Viitorul Pandurii, repriză secundă inexplicabil de slabă 

Echipa din Liga 2 părea că va avea un meci facil, mai ales după golurile marcate la un interval scurt de timp unul de celălalt. Gabriel Dodoi a deschis scorul în minutul 24, după care, după patru minute, Răzvan Vulpe ducea scorul la 2-0. Doar că ACSO Filiași a revenit spectaculos de la cabine și a întors.

Prima dată a punctat prin Alexandru Fotescu, la scurt timp de la reluare, în minutul 48, iar Cosmin Calu egala în minutul 79. Golul victoriei a venit pe final, în minutul 90, când Eduard Dina a executat și a transformat o lovitură de la 11 metri.

Cristian Lupuț: ”Așa ceva nu se poate!” 

Cristian Lupuț, antrenorul echipei Viitorul Pandurii, a fost extrem de supărat pe jucătorii săi și a transmis că vrea mult mai mult. Nu se aștepa la o cădere inexplicabilă a echipei, lipsa de concentrare fiind, din punctul său de vedere, principala cauză a eșecului rușinos.

Lupuț și-a atenționat fotbaliștii că trebuie să și ofere ceva la schimb, nu doar să ceară, considerând că modul în care arată echipa în acest moment e cu mult sub ce se aștepta el. În special după acest eșec cu ACSO Filiași.

Se pare că 2-0 e un scor periculos. Repriza a doua, multe greșeli personale, gazdele au întos rezultatul. Dar acestea sunt meciurile de Cupa României, surprizele se pare că vor continua în meciurile din competiție. Așa cum am fost noi anul trecut, când am eliminat echipe de Liga 1, astăzi am fost eliminați de o echipă de Liga 3.

În repriza a doua, adversarii au arătat multă determinare. Noi am crezut că dacă venim, și câștigăm. Se pare că lucrurile nu sunt chiar așa. A fost o chestie și de mentalitate, avem șapte-opt meciuri împreună, nu putem să spunem că e lipsa de omogenitate. Nu am avut atitudine, nu am avut determinare, dar asta este. Mergem mai departe.

A venit eșecul acesta și trebuie să luăm unele măsuri. Așa ceva nu se poate! Le-am spus și în vestiar că nu avem voie doar să cerem și obligații nu avem deloc. Sunt foarte, foarte supărat pe atitudinea unor jucători, pentru că așteptam mai mult din partea lor.

Din păcate, nu s-au ridicat la nivelul jocului, nu am avut determinare. Nu vreau să comentez deciziile arbitrului. Nu am comentat și nu o să comentez”, a spus Cristian Lupuț, citat de Jurnal de Craiova.

ACSO Filiaşi: Florin Şerban – Robert Dănescu, Ionuţ Tătaru, Cosmin Calu, Vlăduţ Popa – Marius Duriţă, Ionuţ Zamfir – Robert Bubuioc, Daniel Rogoveanu, Florin Lungu – Alex Fotescu. Au mai intrat: Eduard Dina, Alex Armăşelu, Viorel Vîlcică, Alin Pencea, Cătălin Manolache.
Antrenor: Mario Găman.

Viitorul Pandurii: Robert Geantă – Alin Buleică, Ricardas Sveikauskas, Raul Godia – Darius Gheban, Alin Ţegle – Răzvan Vulpe, Gabriel Dodoi, Alex Dulca – Ciprian Rus. Au mai intrat: Alex Gîrbiţă, Alex Core, Andrei Micle, Doumbia Madikapa, Gabriel Ruican.
Antrenor: Cristian Lupuţ.

Cristian Lupuț, despre partida cu FC Hermannstadt: ”Toate meciurile sunt jucate la victorie” 

Pe fondul celor întâmplate la Filiași, partida următoare pentru Viitorul Pandurii, cu FC Hermannstadt, pare una infernală. Dacă gorjenii nu au putut trece de o echipă de Liga 3, în fața căreia au avut 2-0 la pauză, rămâne de văzut cum vor arăta în fața uneia dintre cele mai bune echipe din Liga 2.

O să fie un meci greu, pentru că Hermannstadt e unde e. Eu mereu o spun, am scos un punct la Chiajna, o echipă din fruntea clasamentului, iar noi jucăm toate meciurile la victorie. Și pe cel cu Hermannstadt îl vom juca la victorie. Trebuie să facem ceva, pentru că așa nu se mai poate”, a afirmat Lupuț în ceea ce privește duelul cu FC Hermannstadt.

Viitorul Pandurii, doar două puncte acumulate în Liga 2, în cinci etape 

Viitorul Pandurii e în coada clasamentului în Liga 2, pe locul 16 din 20 de echipe, cu doar două puncte după cinci etape. FC Hermannstadt e pe locul 2, 13 puncte, la egalitate cu liderul Steaua, dar cu un golaveraj puțin mai slab.

Partida dintre Viitorul Pandurii și FC Hermannstadt este programată pentru marți, 14 septembrie, și este în format live-text pe Liga2.ro, la fel ca toate meciurile rundei a 6-a.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-ratat-dar-asumat-viitorul-pandurii-stia-de-ce-se-poate-lovi-in-debutul-ligii-2-cristian-luput-daca-aveam-lotul-de-anul-trecut-atunci-era-o-problema-mare-gorjenii-pregates-19199360

https://liga2.prosport.ro/seria-1/municipalul-din-targu-jiu-a-intrat-in-reparatii-primaria-a-demarat-lucrarile-dupa-ce-gazonul-a-inceput-sa-se-degradeze-iar-amicalul-viitorului-pandurii-a-fost-anulat-19199170

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fustar-si-jovicic-guliveri-la-juniorii-echipei-fc-brasov-un-nou-episod-hilar-in-disputa-marginean-stan-19199647

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 08 Sep. 2021, 11:52 Cupa României
Pe aceeași temă