Corvinul Hunedoara e favorită pe hârtie la debutul în grupa de Cupa României. Cum a prefațat Florin Maxim întâlnirea cu Chindia Târgoviște

Andrei PASCU 26 Sep. 2023, 14:30 Cupa României
Corvinul Hunedoara e favorită pe hârtie la debutul în grupa de Cupa României. Cum a prefațat Florin Maxim întâlnirea cu Chindia Târgoviște

Corvinul Hunedoara se pregătește să debuteze în grupa de Cupa României! Face parte din Grupa A, alături Progresul Pecica (Liga 3), Chindia Târgoviște (Liga 2), FC Hermannstadt (SuperLiga), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (SuperLiga) și Petrolul (SuperLiga).

Primul duel va avea loc miercuri, de la ora 17:00, pe teren propriu, contra adversarei din campionat, Chindia Târgoviște. Ulterior, le va mai întâlni, în etalele 2 și 3, pe Sepsi OSK și Progresul Pecica.

Corvinul Hunedoara începe grupa de Cupa României contra Chindia Târgoviște

Corvinul Hunedoara este favorită pe hârtie, date fiind situația din Liga 2 și modul în care a arătat echipa pe durata celor șapte etape scurse din campionat, dar antrenorul Florin Maxim se așteaptă la un meci complicat acum, remarcând mai ales lotul de jucători de care dispune trupa pregătiră de Vasile Miriuță.

Chindia Târgoviște are în componență jucători cu experiență în SuperLiga României, astfel că trupa din Hunedoara nu va avea viață ușoară. În plus, Corvinul vine după primul eșec în campionat. În weekendul trecut, în runda a 7-a de Liga 2, a cedat pe terenul formației Viitorul Pandurii, scor 1-2.

I-am urmărit cu atenţie în ultimele meciuri, iar după jocul cu Dumbrăviţa mi-am luat câteva informaţii de la Cosmin Stan. Formează o echipă cu reacţie, pentru că nu au început chiar foarte bine jocul cu ei… .

Au însă calitate, au jucători care au bifat minute şi în Liga 1, jucători buni de Liga a 2-a, s-au închegat în această vară şi probabil mai durează până vor fi la capacitate maximă, dar au calitate, au câteva meciuri în care au tot revenit pe final, cum a fost la Piatra Neamţ, cu Steaua… .

Totuşi, jucăm acasă, cu o echipă de acelaşi nivel, vom avea publicul în spate şi îmi doresc să obţinem un nou succes”, a spus Florin Maxim, conform site-ului clubului din Hunedoara.

Corvinul Hunedoara întâlnește Chindia Târgoviște după primul eșec în Liga 2

După eșecul de la Târgu Jiu, Corvinul, 14 puncte, a coborât pe locul 3 în Liga 2, fiind depășită cu un punct de Unirea Slobozia. Tot 14 puncte, câte are și echipa hunedoreană, are și Gloria Buzău, însă aceasta este situată pe locul 4 din cauza golaverajului.

Etapa viitoare, a 8-a, Corvinul va juca pe teren propriu cu CS Mioveni (locul 10, 10 puncte), luni, 2 octombrie, de la ora 16:00. Până atunci însă, Corvinul are meci, așadar, miercuri, de la ora 17:00, acasă, cu Chindia Târgoviște, în prima etapă a fazei grupelor Cupei României. Ambele dueluri vor fi în format live-text pe Liga2.ro.

Marius Chindriş, unul dintre cei mai importanți și experimentați jucători din lotul formației din Hunedoara, a prefațat și el duelul cu Chindia Târgoviște:

”De aceea e frumos fotbalul, pentru că la doar câteva zile după ce am pierdut primul meci, la Târgu Jiu, putem face uitat acest rezultat. E un meci cu o echipă care are în componenţă jucători cu experienţă, cu meciuri în primele două ligi şi cred că va fi un duel interesant.

Noi ne propunem să câştigăm şi să debutăm cu dreptul în grupe. Având în vedere că jucăm de două ori pe teren propriu şi o dată în compania unui adversar din Liga a 3-a, cred că avem şanse să ieşim din grupe, dar trebuie să rămânem capacitaţi şi atenţi.

Aşteptăm cât mai multă lume la meci, până la urmă e un joc de Cupă şi meciurile de acest gen pot fi foarte spectaculoase”.

De partea cealaltă, Chindia Târgoviște e pe locul 6 în Liga 2, cu 10 puncte. Are două rezultate pozitive la rând în campionat, 1-1 cu CSM Ceahlăul, în deplasare, și 4-0 cu CSC Dumbrăvița, pe teren propriu.

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/vasile-constantin-isi-intalneste-fosta-echipa-in-cupa-romaniei-19286277

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-oradea-meci-cu-fcsb-in-grupele-de-cupa-romaniei-19286142

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-meci-cu-sc-otelul-in-grupele-de-cupa-romaniei-19286124

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-oradea-sold-out-la-meciul-din-cupa-romaniei-cu-fcsb-19285675

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-primei-etape-a-grupelor-cupei-romaniei-toate-meciurile-vor-fi-transmise-la-tv-sau-pe-frf-tv-19285639

Andrei PASCU 26 Sep. 2023, 14:30 Cupa României
Pe aceeași temă