Au dus povestea până la capăt! Marius Coman și Ștefan Lefter, în al nouălea cer după ce Corvinul a cucerit Cupa României: ”Merităm ce se întâmplă” / ”Încă nu realizez ce am realizat”

Andrei PASCU 16 May. 2024, 00:33 Cupa României

Corvinul Hunedoara a dus povestea din Cupa României până la final și a câștigat competiția! A reușit să treacă și de SC Oțelul, în finală, și a bifat o performanță incredibilă, care o propulsează, la nivel onorific, în dreptul echipei sezonului în fotbalul românesc.

Formația din Liga 2 a reușit să se impună la loviturile de departajare în fața trupei lui Dorinel Munteanu, din SuperLiga, după ce la finalul celor 90 și 180 de minute scorul a fost egal, 2-2.

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României! Reacțiile lui Marius Coman și Ștefan Lefter

Doi dintre jucătorii de bază pentru Corvinul Hunedoara și Florin Maxim în acest sezon au fost Marius Coman și Ştefan Lefter, care au vorbit la finalul jocului despre cum se simte din interior o astfel de performanță, istorică în fotbalul românesc, pe lângă ce înseamnă realizarea în sine pentru orașul Hunedoara.

Marius Coman a și marcat în finala cu SC Oțelul, pentru 1-1 pe tabelă, dar la loviturile de departajare a ratat execuția. La finalul întâlnirii, atacantul a uitat de faptul că le-a dat emoții fanilor și colegilor și a declarat că e incredibil ce s-a reușit, că povestea începută de Florin Maxim în vestiar s-a transformat în realitate.

În plus, Corvinul Hunedoara a terminat play-off-ul Ligii 2 și pe loc de pe care, din punct de vedere sportiv, avea dreptul să promoveze în SuperLiga.

Este o poveste frumoasă ce se întâmplă la Hunedoara și meritam! Chiar dacă nu am avut drept de promovare în Liga 2, sportiv am promovat. Am fost siguri pe noi în finală, pentru că am jucat cu trei echipe din Liga 1, am văzut că putem, am crezut că putem să ne batem cu ei.

Petrecem mult, a venit vacanța!”, a spus Marius Coman la microfonul Digi Sport.

Ștefan Lefter, inspirat la loviturile de la 11 metri: ”Nu îmi vine să cred ce am realizat!”

De partea cealaltă, portarul Lefter a fost decisiv la loviturile de la 11 metri, iar de acum speră ca Hunedoara să arate ce poate în sezonul următor, în Europa League, acolo unde ar trebui să joace datorită performanței din Cupa României.

Secretul succesului? Lefter a afirmat că modul profesionist în care se lucrează la Corvinul a făcut posibilă o astfel de performanță, în special modul în care acționează stafful tehnic.

Nu știu dacă a mai câștigat cineva din Liga 2 Cupa României… sau s-a mai întâmplat acum mult timp, dar acum ne concentrăm pe Europa League, sperăm să facem și acolo surpriză. Când te pregătești bine, ai încredere.

Avem oameni buni lângă noi, stafful, domnul Maxim, antrenorul cu portarii, ne antrenăm bine, ni se dă încredere și asta se vede.

La penaltiuri, jucătorii pe care i-am studiat cu antrenorul cu portarii au ieșit afară, Cisotti, Rusevic. A fost mai mult inspirație. Încercăm să realizăm ce am făcut, mie nu îmi vine să cred!”, a precizat portarul câștigătoarei Cupei României.

Corvinul Hunedoara, victorii pe linie în precedentele meciuri din Cupa României

Referitor la parcursul în competiție, în acest sezon al Cupei României Corvinul a trecut în precedentele jocuri de Jiul Petroșani (4-1 în deplasare, în turul 3 / Liga 3), FK Miercurea Ciuc (4-2 acasă, în play-off / Liga 2), Chindia Târgoviște (2-0 acasă, în grupe / Liga 2), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0 acasă, în grupe / Liga 1), Progresul Pecica (6-0 în deplasare, în grupe / Liga 3), CFR Cluj (4-0 acasă, în sferturi / Liga 1) și FC Voluntari (3-1 acasă, în semifinală / Liga 1).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 16 May. 2024, 00:33 Cupa României
Pe aceeași temă