ACSO Filiași a ieșit din Cupa României cu zâmbetul pe buze. Ionuț Tătaru, mândru de el și de colegii săi după eșecul cu ”U” Craiova: ”E bine că se aude de acest oraș în toată țara, până acum nu știa nimeni de el”

Răzvan STÎNGĂ 03 Dec. 2021, 14:11 Cupa României

ACSO Filiași nu a putut să treacă de Universitatea Craiova în sferturile de finală ale Cupei României, pentru o calificare istorică în penultimul act. Oricum, formația de Liga 3 a ieșit cu fruntea sus din competiție, ținând cont că a jucat, până la urmă, pe terenul campioanei în exercițiu.

Ionuț Tătaru: ”E bine că se aude de Filiași în toată țara, până acum nu știa nimeni” 

Fără să forțeze prea mult, Universitatea Craiova s-a impus cu 3-0, prin golurile lui Elvir Koljic (24′), Andrei Ivan (29′) și Gustavo Vagenin (63′). Însă, jucătorii echipei din Filiași sunt mândri de ce au realizat și că au adus în prim planul fotbalului românesc orașul, cu performanța din acest sezon.

La finalul confruntării de pe ”Ion Oblemenco”, Ionuț Tătaru și Alin Șerban au împărtășit impresiile celui mai important meci din carierele lor, la cald, la microfonul Digi Sport.

Ionuț Tătaru: ”A fost un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună, cu fotbaliști de națională. Am încercat cât am putut să rezistăm și până la urmă cred că nu ne-am făcut de râs. E bine că se aude de Filiași în toată țara, până acum nu știa nimeni de Filiași. Acum, în doi ani, sezonul trecut ne-am bătut la promovare, acum am ajuns în Cupa României destul de sus.

Anul viitor nu știu cum o să fie, pentru că anul acesta ne-am axat mai mult pe Cupa României, în campionat nu am fost așa bine. Poate anul viitor vom merge pe ambele fronturi, vedem cum e și cu campionatul, și cu Cupa României.

(N.r. – A contat că nu s-a jucat meciul la Filiași) Cred că era mai dificil pentru ei dacă jucam la Filiași. Aici a fost un teren destul de bun, foarte mare, trebuia să ne desfacem. La Filiași e terenul mai îngust, stăm mai compacți. Am fi avut și publicul alături de noi. Aici nu am putut să ne facem jocul nostru.

(N.r. – Despre prezența fostului antrenor, Mario Găman, în vestiar) Ne-a urat succes și ne-a zis că e mândru de noi. Se bucură că ne-a antrenat, că a pregătit jucători ca noi, așa a zis. Ne-a încurajat, ne-a felicitat, am scos cât am putut din meciul acesta”.

Alin Șerban: ”A câștigat echipa mai bună, de departe o să ia Cupa României, sunt sigur” 

Alin Șerban: ”Ne așteptam la un așa meci, să fie unul greu. O echipă bună, din fruntea Ligii 1. Am încercat să nu primim gol în primele 15 minute, am reușit, altul ar fi fost scorul dacă nu făceam asta. Asta a fost tactica noastră, să nu primim gol repede. Din păcate, nu am reușit să facem un alt meci bun și să câștigăm.

Cu siguranță că a contat că nu s-a jucat la Filiași meciul. Dacă jucam acasă, poate puteam schimba soarta partidei. Nu știu cât de mult, dar ar fi fost mai bine. Poate a fost și puțin trac, suntem tineri și nu se întâmplă prea des să joci un meci televizat, un meci cu suporteri atât de mulți. A câștigat echipa mai bună, de departe o să ia Cupa României, sunt sigur.

(N.r. – Care e obiectivul jucătorilor?) Visăm să ajungem cât mai sus, e o performanță foarte mare ce am făcut la Filiași, cu parcursul din Cupa României. Sperăm să o ținem tot așa, dar e nevoie de multă muncă.

(N.r. – Despre întâlnirea cu Mario Găman) A fost o revedere plăcută, a fost în vestiar, îi mulțumim! Și lui, și antrenorului actual, sper să ne mai revedem cu el”.

  • ACSO Filiași, cu Universitatea Craiova: Fl. Șerban (Dr. Constantinescu 46′) – Dănescu (Vl. Popa 71′), I. Tătaru, Ed. Dina, C. Calu (cpt.) – I. Crețu (Andr. Militaru 85′), I. Zanfir, Vîlcică, Rogoveanu – Armășelu (Cioablă 77′) – Bubuioc (A. Șerban 46′).
    Rezerve neutilizate: – Prunaru, Boldu, Andr. Georgescu, Al. Vulpe.
    Antrenor: Victor Naicu.

ACSO Filiași a produs trei surprize în această ediție de Cupa României 

Traseul echipei ACSO Filiași, până la sfertul de finală cu Universitatea Craiova: CS Cârcea (Liga 4, 3-0 în deplasare), Vediţa Coloneşti (Liga 3, 11-10 după lovituri de departajare, acasă), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2, 3-2, acasă), UTA Arad (Liga 1, 1-0, acasă) și FC Hermannstadt (Liga 2, 6-5 după loviturile de departajare, acasă).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/filiasiul-gazda-buna-in-sufrageria-universitatii-victor-naicu-concluzii-dupa-eliminarea-in-fata-craiovei-in-sferturi-ramanem-cu-amintirea-placuta-cu-placerea-de-a-fi-s-19212805

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/acso-filiasi-spera-intr-o-minune-pe-ion-oblemenco-surpriza-acestui-sezon-de-cupa-romaniei-joaca-de-la-ora-2030-cu-universitatea-craiova-detinatoarea-trofeului-19212696

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-prag-de-centenar-al-clubului-politehnica-la-timisoara-s-a-facut-o-pictura-murala-cu-legendarul-dan-paltinisanu-pe-un-camin-studentesc-19212718

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-incheie-anul-cu-un-meci-cu-o-echipa-pe-care-o-va-intalni-si-in-play-off-marius-maldarasanu-inainte-de-jocul-cu-concordia-suntem-intr-o-perioada-buna-dar-va-fi-dificil-si-p-19212820

 

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Dec. 2021, 14:11 Cupa României
Pe aceeași temă