Săgeata a fulgerat „lanterna roșie”

05 May. 2012, 18:22 Campionat

Echipa antrenată de Aurel Șunda, Săgeata Năvodari, a câștigat la pas meciul din etapa a 25-a cu una dintre echipele care se luptă pentru rămânerea în eșalonul secund, Gloria Buzău, scor 4-0. Dublele lui Dorel Zaharia (31, 90) și Sorin Chițu (53, 70 – pen.) păstrează echipa constănțeană în lupta pentru promovare.

Elevii lui Șunda au început bine partida și au pus problemele adversarului înca din primele minute. Apărarea celor din Buzău a cedat pentru prima dată în minutul 31, când Dorel Zaharia a finalizat după o combinație între Chițu și Vezan, acesta din urmă pasându-i lui Zaharia care a stabilit și scorul la pauză.

În partea a doua, Săgeata a ieșit de la cabine cu mai multă poftă de joc și a reușit să ia un avantaj considerabil pe tabela de marcaj. În minutul 53 același Zaharia scapă pe contraatac îi pasează lui Chițu care reușește să ducă scorul la 2-0 pentru gazde. Până la final, aceeași doi jucători au reușit să își treacă în cont câte o dublă. Mai întâi Chițu a înscris dintr-un penalty în minutul 70 după un henț în careu al lui Olteanu, care a văzut și cartonașul galben. În final, în minutul 90, Zaharia a închis tabela după o centrare perfectă de pe partea dreaptă a lui Borza.

Trei puncte importante pentru Săgeata care rămâne în lupta pentru promovare.

SĂ‚GEATA NĂ‚VODARI – GLORIA BUZĂ‚U 4-0 (1-0)
D. Zaharia (31, 90), S. Chițu (53, 70 – pen.)

Antrenor: Aurel Șunda
Gordin – Mișelăricu, Fl. Popa (cpt.), Goșa, Toșca – E. Nanu (’50 Borza), V. Apostol (’86 Bold), Vezan (’83 Ilin), Vaștag – S. Chițu, D. Zaharia

Antrenor: Marcel Ploaie
D. Sârbu (cpt.) – Cucu (’48 Nițor), Murdărea, Berceanu, M. Olteanu – Mbella (’60 Țabără), Horovei, L. Stroe, Cip. Ursu (’60 Gomis) – Corcoveanu, Șt. Iordache

Articol și foto de Alexandru RAITA

05 May. 2012, 18:22 Campionat
Pe aceeași temă