Ioan Stan, noul stâlp al defensivei uniriste

05 Apr. 2012, 17:40 Campionat
Ioan Stan,** noul stâlp al defensivei uniriste

După ce în ultimii ani mai mulți tineri fotbaliști au fost transferați de la FC Unirea în străinătate sau în campionatul intern, Alba propune un nou nume pentru fotbalul mare: Ioan Stan.

În vârstă de 17 ani, jucătorul crescut de antrenorul Iosif Luca este unul dintre cei mai talentați puști din curtea divizionarei secunde din Alba Iulia, alături de internaționalul Eduard Schuller. Ioan Stan a profitat de ocazia apărută cu problemele medicale a lui Bumbac și a preluat postul de titular în apărarea Unirii în remiza albă cu FC Olt.

Puștiul albaiulian s-a descurcat bine în apărare și speră să aibă evoluții cât mai bune în continuare care să-i permită să-și păstreze locul în echipă, mai ales că angajamentul lui Bumbac cu Alba expiră în vară.

„Am încercat să-mi fac treaba cât mai bine și să profit de șansa mea. Am prins tricoul și sper să nu-i mai dau drumul. Trebuie să ne pregătim și cine e mai bine pregătit o să intre în teren și o să joace. Mi-aș dori pe viitor să fac pasul la o echipă mare”, a declarat Stan, utilizat titular pentru a doua oară în acest sezon.

Fundașul albaiulian spune că poate face cuplu bun cu Șerban în defensiva uniristă. „Mă înțeleg bine cu Șerban în teren, mă încurajează și cred că am trecut peste tracul de debutant. Mi-aș dori să cucerim cât mai multe puncte în continuare să să terminăm cât mai sus”, a mai precizat Stan.

În privința meciului cu FC Timișoara de duminică, Stan speră ca echipa sa să plece neinvinsă din Banat. „Timișoara are un lot valoros, sunt favoriți. Sperăm ca prin determinare să le anulăm acest avantaj teoretic”, a mai spus tânărul apărător, intrat recent în vederile lotului național Under-18 pregătit de Adrian Vasâi.

„Stan merită să fie promovat la echipa mare și să-i acord încredere să joace. S-a descurcat bine ca fundaș central, postul lui de bază și o să-l utilizez în continuare”
Stelian Gherman, antrenor FC Unirea Alba Iulia

Articol scris de Lucian DANCIU

05 Apr. 2012, 17:40 Campionat
Pe aceeași temă