„A fost cel mai slab meci de când am venit eu la Farul”

05 Apr. 2012, 16:11 Campionat

La aproape o zi de la terminarea jocului cu Astra II, antrenorul echipei FC Farul, Viorel Tănase, este încă supărat de jocul slab al elevilor săi din confruntarea de la Giurgiu cu Astra II. Tehnicianul „marinarilor” îl consideră a fi cel mai slab meci de când el a preluat el chipei.

„A fost un început greu din partea noastra, în ciuda ocaziei din minutul 1 a lui Ivanovici. A fost cel mai slab meci de când am venit eu la Farul. M-a bucurat revenirea din repriza secundă, băieții au crezut în revenire și au reușit un egal. Până la urmă este un punct bine venit, se adună pentru echipă și pentru adevăr. Sunt total nemulțumit de jocul din prima repriza și de evoluția mai multor jucători cu care voi avea o discuție în zilele următoare. Dino Eze nu a fost inclus în lot, după pauza de 2 săptămâni, am preferat să merg pe Sandu și Sascău”, a declarat Viorel Tănase, citat de fcfarul.ro, în cadrul unei conferințe de presă organizate, astăzi, la stadionul Farul după meciul de la Giurgiu.

Viorel Tănase a acordat site-ului oficial al clubului și un interviu în care a vorbit despre ultimele două meciuri ale Farului, despre cel ce urmează, cu FC Botoșani, și despre obiectivul echipei.

Ce ne puteți spune despre meciul de la Giurgiu?
Mă declar mulțumit doar pentru punct și nu și pentru joc. Am obținut cu mare șansă un punct în prelungiri. Am analizat, am găsit cauzele dar nu le voi spune. Am discutat cu jucătorii și sper că am înteles. Nu este ușor să joci trei meciuri într-o săptămână, dar asta ne este meseria și trebuie să ne facem datoria până la capat.

Explicații prinvind cele două jocuri din acestă săptămână…
Lumea este nedumerită, când este greu lumea întreabă de schimbări și de tot ce se întămplă la echipă. Când am venit la Farul mi-am asumat un risc știut de toată lumea: promovarea. Ca să promovezi trebuie să ai încredere în meserie și să o transmiți jucătorilor. La meciul cu Otopeni, după 2-0 a fost un moment de lipsă de concentrare din partea echipei pentru ca jocul a început extraordinar de bine, cele mai bune 30 de minute de cănd sunt eu la FC Farul, cu goluri lucrate. După ce am fost egalați am riscat numai cu schimbări ofensive. Dacă nu riști, nu căștigi, asta este filosofia mea. Acum, la meciul de la Giurgiu, am schimbat sistemul după pauză, dacă pierdeam cu 5-0 tot nu luam niciun punct. Am jucat cu trei fundași, am mai băgat un mijlocaș ofensiv, un vârf și încă un mijlocaș de bandă, pe Miron. Pe final celor puternici le dă Dumnezeu poate mai mult decăt merită. Noi am meritat zero puncte, dar până la urmă am luat unul. Tot jocul de la Giurgiu a fost prost, am fost total nemulțumit de joc, nu și de rezultat. Un punct obținut în minutul 92 care te păstrează în luptă înseamnă optimism…Pregătesc echipa la victorie, riscul este asumat dar nimeni nu stă în spatele nostru cu cuțitul dacă nu ne atingem obiectivul, știm cum am plecat la drum.

Despre problemele de la echipă…
Ne confruntăm cu probleme nu numai de ordin tehnic sau tactic. Este foarte greu pentru un singur om să facă față acestor probleme. Mă aștept, ca peste tot în toate orașele mari ca autoritățile să se apropie de echipă. Il înteleg foarte bine pe domnul Nedelcu, pentru că este singur și nu poate duce ritmul. Fac un apel ca lumea să se aplece și către Farul, încă se mai poate.

Despre rezultatele din etapă…
Rezultatele din etapa asta ne-au ajutat, exact ca și prima, numai că acum nu ne-am ajutat noi. Era o oportunitate de a caștiga la Giurgiu și sincer aveam speranțe mari că vom caștiga meciul. Incerc să iau totul pozitiv din acestă partidă, acel punct. De când am venit echipa a acumulat puncte. In afară de Mangalia și alte echipe s-au împiedicat. Pentru primele etape mi-am propus minim 10 puncte și am reușit doar 8. Cel mai important meci este cel cu Botoșaniul, un meci în care putem să-i depășim, apoi avem două săptămâni să punem la punct meciul cu Săgeata.

FC Botoșani vine să-și joace ultima carte la Farul…
A fost un meci facil până acum? Toate meciurile au fost grele și importante. Fiecare are istoria lui. Si ei își pun speranțe la promovare, i-am urmarit pe viu la Năvodari, dar nu este edificator acel meci. Eu trebuie sa-mi refac echipa și să o motivez.

Partida FC Farul – FC Botoșani va avea loc sâmbătă de la ora 11:00.

05 Apr. 2012, 16:11 Campionat
Pe aceeași temă