Ploaie de sancțiuni

15 Sep. 2011, 11:08 Ligi județene
Ploaie** de sancțiuni

Injuriile la adresa oficialilor, agresivitatea peste măsură a unor echipe, neprezentarea la jocuri a altor formații și desconsiderarea competiției de către cei de la Santos Boz au fost judecate și sancționate de Comisia de Disciplină din cadrul AJF Hunedoara.

Meciurile din primele trei etape ale Ligii a IV-a și din prima rundă a Cupei României în care au jucat echipe din Liga a V-a le-au dat suficient de lucru membrilor Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Hunedoara. Nu s-au înregistrat însă cazuri grave de agresiune la adresa arbitrilor sau violențe, dar nici foarte liniște nu a fost în acest start de sezon.

Cele mai drastice sancțiuni le-au suferit jucătorii Sergiu Spânoche (Univ. Petroșani) și Lucian Jorza (Șoimul Băița) pentru folosirea de cuvinte jignitoare la adresa unor oficiali, pe terenul de joc. Cei doi „recalcitranți” au încasat trei etape suspendare și amenzi de câte 100 de lei. O amendă la fel de mare a încasat și antrenorul Mihai Pleniceanu de la Gloria Geoagiu. Acesta a pătruns în vestiarul propriei echipe, atât înainte de începerea jocului, cât și în pauză, deși era în stare de suspendare. Pentru abordarea meciurilor cu o prea mare agresivitate, concretizată prin acumularea a câte șase avertismente în cursul unui singur joc, echipele Șoimul Băița și Zarandul Crișcior au fost penalizate cu amenzi de 80 de lei.

Comisia de Disciplină a sancționat echipele Mureșul Brănișca și Unirea Șoimuș cu pierderea cu scorul de 3-0 a partidelor cu Kay Systemsro Ribița, respectiv Victoria Dobra, pentru neprezentarea la jocuri. Cea mai drastică sancțiune, pentru astfel de încălcare a regulamentului, a încasat-o însă formația Santos Boz. Această grupare a fost amendată cu 200 de lei și sancționată cu pierderea cu 11-1 a jocului cu Unirea Vețel din Cupa României. Motivul? Cei de la Santos Boz s-au prefăcut accidentați, astfel că meciul s-a întrerupt în minutul 38 la scorul de 11-1, când echipa din Boz a rămas în numai șase jucători.

„Echipa Santos Boz a desconsiderat competiția prin părăsirea terenului de joc a mai multor jucători sub pretextul că ar fi accidentați, deși cadrul medical de la acest joc nu a consemnat în raportul de arbitraj nici o accidentare”, se arată în comunicatul Comisiei de Disciplină

articol scris de Loredana Juglea

15 Sep. 2011, 11:08 Ligi județene
Pe aceeași temă