Victorie extremă!

09 May. 2009, 15:11 Seria 2

Alba Iulia a făcut un pas important spre prima ligă după o victorie obținută greu și cu puțin noroc la Timișoara. Gazdele par condamnate, deși au condus pe tabelă, feroviarii au deraiat pe propriile greșeli.

 

Nu se putea un început mai bun pentru Unirea la CFR, decarul Selagea înscrie cu un șut către vinclul porții lui Mutu la zeci de secunde distanță de fluierul de start. După doar un minut Sz. Szekely amenință deja cu egalarea, dar Rotaru iese bine în întâmpinare. Cei doi se întâlnesc și zece minute mai târziu, iar de această dată atacantul timișorean iese învingător. Mai pragmatici, oaspeții nu se aruncă în atac, dar ratează incredibil prin Dâlbea. Acesta nu reușește să împingă în poartă o minge revenită din transversală și trimite peste bară din câțiva metri.

 

„Leoparzii” reușesc să treacă în avantaj după lovitura de cap a lui Neagoie și creează iluzia salvării (min. 27). Însă după 35 de minute căpitanul Dâlbea restabilește egalitatea la doi cu un șut de la distanță, profitând și de poziționarea defectuoasă a portarului Mutu.

 

În repriza a doua timișorenii continuă să se lupte pentru victorie contra pretendentei la promovare. Szekely este aproape de un gol de kinogramă în minutul 77, șutul său de la 30 de metri din voleu lovește transversala aproape de încheietura barelor.

 

Alb-negrii în schimb înclină terenul cu atacuri pe banda stângă, iar la finalizare nou intratul Bobi Verdeș e aproape de reușită (min. 53, 78 și 82). Verdeș concretizează totuși, după o fază confuză în careul ceferiștilor, care gafează din nou, cu cinci minute înainte de sfârșitul minutelor regulamentare. Alb-vișiniii mai au o șansă pe final, dar Pecarov trimite cu capul puțin pe lângă poartă.

 

La final o echipă se bucură pentru șansa de a juca în Liga I, iar adversara e demolată de gândul „C”-ului. Diferențele mici arătate în joc ar trebui să preocupe însă pe toată lumea.

 

 

Articol scris de Cornel BIHOLARI
 

09 May. 2009, 15:11 Seria 2
Pe aceeași temă