Alexa vrea arbitraj ca la Reșița în deplasarea de la Satu Mare: „A fost bun, fără glumă”. Antrenorul laudă forța Olimpiei

Marius ANGHEL 16 Mar. 2015, 16:02 Seria 2
Alexa vrea arbitraj ca la Reșița în deplasarea de la Satu Mare:

ACS Poli joacă peste două zile la Satu Mare în runda a 20-a, intemediară în Liga 2. Antrenorul timișorenilor, Dan Alexa, vrea ca echipa sa să se impună în fața Olimpiei, dar laudă gazdele tocmai pentru forța de pe teren propriu. Tehicianul bănățenilor a mai subliniat că își dorește un arbitraj corect miercuri, după ce alb-negrii au fost văduviți de acordarea unor lovituri de pedeapsă la Oradea.

Timișorenii au adunat trei puncte la masa verde în weekend datorită forfaitului Fortunei, dar Dan Alexa nu e încântat de acest aspect. După remiza surprinzătoare din Oradea, „Chirurgul” simte că elevii săi au nevoie de un succes obținut pe gazon. „Ne aflăm în fața unui meci greu cu o echipă care nu a pierdut acasă. Dacă nu mă înșel au șase victorii și două egaluri. O echipă cu experiență, care își ia punctele de acasă. E antrenată de Tiberiu Csik, pe care îl apreciez, mi-a fost și coleg, iar Satu Mare arată bine sub comanda lui. E bine așezată, o echipă cu experiență. Sălăgeanu, Bujor, Svarczkopf, Heil, Onicaș, Selagea sunt jucători cu experiență și au jucători tineri care îmi plac, exemplu Bic. Au un joc agresiv acolo, știe ce vrea, ne va aștepta un meci greu. Din păcate nu s-a jucat cu Câmpina, chiar dacă au fost trei puncte noi ne doream să ne intrăm în ritm. Dar mergem la Satu Mare să facem un joc bun și să câștigăm”, a declarat Dan Alexa.

Zvonuri despre contracandidată

Alexa a fost întrebat azi și despre un zvon conform căruia cărășenii ar „ține-o în spate” pe Unirea Tărlungeni pentru a continua, cele două având chiar meci direct în weekend pe terenul brașovenilor. Reșița e văzută în continuare ca principala contracandidată a trupei de pe Bega la promovare. „Suntem în grafic, aveam normal cinci puncte în plus și un meci mai puțin față de Reșița. Din păcate s-a retras Câmpina. Am avut un meci la Oradea cu o repriză a noastră moale a noastră, apoi una care, sigur și gazdele în inferioritate, în care am înscris doar o dată, puteam da și golul doi… Sper să nu avem aceeași problemă ca la începutul campionatului. Suntem obligați să țintim o formă maximă în play-off (…) Reșița e o echipă bună. Am fost la meciul lor cu Oltul. E o contracandidată a noastră. Eu am auzit un zvon că Tărlungeniul s-ar muta la Reșița din vară. Dar nu vreau să comentez zvonurile, joacă acum meci direct. Eu am încredere în brașoveni, că se va juca doar pe teren. Bona e un antrenor bun”, a comentat Alexa.

Vrea arbitraj ca la Metalul – FC Olt

Tehnicianul lui ACS Poli a ținut să vorbească și despre arbitraj după ce și-a simțit elevii nedreptățiți la Oradea. „E foarte important să câștigăm pentru că echipa va începe să joace mai bine. Avem exemple din tur, dacă avem ritm suntem greu de oprit. Avem nevoie clar de victorie. Îmi doresc un arbitraj corect la Satu Mare, foarte mult. Dacă nu mergeam la Reșița să văd meciul aș fi spus că a fost cea mai mare japcă să dai trei penalty-uri într-un meci, dar văzându-le pot să spun că toate au avut acoperire, dar la fel de mult îmi doresc ca cele pe care le-am avut la Oradea să mi se dea și mie. A fost un arbitraj bun la Reșița, fără glumă”, a completat „Chirurgul”.

Timișorenii au făcut și un memoriu la FRF după partida cu FC Bihor. „Noi am trimis, nu e treaba mea dacă s-a primit răspuns”, a conchis Alexa.

Partida Olimpia Satu Mare – ACS Poli se dispută miercuri, de la ora 15, în etapa a 20-a a Ligii a II-a (seria vestică). Gazdele au remizat runda trecută pe terenul Oradiei, scor 0-0, și ocupă locul 6 cu 24 de puncte.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 16 Mar. 2015, 16:02 Seria 2
Pe aceeași temă