Decizie ȘOC în Liga 2! Primăria își retrage sprijinul financiar de la CSM, iar principalul finanțator nu continuă de unul singur. ‘Este clar că se desființează echipa în această iarnă’

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 06 Dec. 2016, 14:07 Liga 2

După Șoimii Pâncota și ACS Berceni, campionatul Ligii 2 ar putea rămâne fără încă o echipă, una la care nimeni nu s-ar fi gândit că s-ar putea desființa.

Managerul CSM Râmnicu Vâlcea, Lucian Munteanu, și administratorul judiciar al clubului Răzvan Trandafir au fost luni la sediul primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea pentru o întâlnire cu edilul Mircia Gutău. Primarul din Râmnicu Vâlcea i-a anunțat oficial pe conducătorii CSM-ului de intenția Consiliului Local de a se retrage din asocierea de la clubul din Zăvoi, care nu mai întrunește bazele legale. Consiliul Local a pus deja bazele înființării unui nou club, SCM Râmnicu Vâlcea, care, pentru început se va axa pe copii și juniori, informație pe care Liga2.ro a furnizată pe 28 noiembrie.

Managerul de la CSM, Lucian Munteanu, așteaptă acum decizia acționarului majoritar, SC Damila SA, care, în mare măsură, ținând cont de toate circumstanțele, va fi retragerea echipei din această iarnă din eșalonul secund. „Domnul primar ne-a anunțat că nu va mai susține financiar clubul, pentru că nu mai există o bază legală pentru această asociere. Va prelua stadionul și va percepe o taxă modică. Am cerut o adresă oficială, care va fi trimisă administratorului judiciar până la finalul acestei săptămâni, apoi dânsul va lua o decizie. Este clar că nici acționarul majoritar, domnul Nițu, nu poate susține echipa de unul singur, cheltuielile la Liga a 2-a sunt mari. În plus, există și procesul pe rol cu Finanțele, care generează o nouă cheltuială, nu s-a întocmit nici măcar planul de reorganizare, pentru că se aștepta finalul procesului, astfel că nu există perspective de salvare. Clubul acesta a fost înființat chiar de primăria Râmnicu Vâlcea, iar datoriile imputate de Fisc, pentru care ne judecăm, provin în majoritate din anul 2009, când tot Consiliul Local era acționar majoritar”, a spus Munteanu pentru Liga2.ro.

Reprezentantul Consiliului Local la CSM Râmnicu Vâlcea, Mircea Poenaru, consideră și el că echipa se va retrage în această iarnă. „Părea mea este că, prin această decizie a Consiliului Local, se desființează fotbalul de Liga a 2-a în Vâlcea. Este clar că se desființează echipa în această iarnă, firma Damila nu poate susține singură clubul. Și datoriile vechi sunt din anii 2007-2009, când legislația era ambiguuă și se plătea impozit la convenții civile. Mai multe cluburi din țară procedau așa, dar la altele, Finanțele nu au calculat dobânzi și penalități, la noi însă au făcut-o”, a spus și Mircea Poenaru.

În asocierea de la CSM Râmnicu Vâlcea, Laurențiu Nițu este acționar majoritar, cu 66%, iar acționari minoritari sunt Consiliul Local (33%) și Lucian Munteanu (1%).

Fiscul a imputat în urmă cu doi ani echipei CSM Râmnicu Vâlcea o datorie de circa 26 miliarde lei vechi, compusă din 14,5 miliarde suma datorată către buget, 9,6 miliarde sunt dobânzi și 2,3 miliarde sunt penalități! De atunci, clubul din Zăvoi este în insolvență. Echipa a fost înființată în anul 2004 de către Primăria Râmnicu Vâlcea.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 06 Dec. 2016, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă