Craiova în Liga a II-a?

04 May. 2009, 17:11 Special
Craiova în Liga a II-a?

Finanțatorul Științei, Adrian Mititelu, a tras un semnal de alarmă, anunțând că se încearcă din vară retrogradarea Craiovei în Liga a II-a, pentru că nu va primi licența, din cauza unor datorii pe care Universitatea le-ar avea la stat.

 

Președintele Comisiei de Licențiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat pentru ProSport că nu are voie să dea prea multe detalii. „Este un proces aflat în desfășurare și pe 15 mai se vor da licențele. Decizia poate fi atacată până pe 25 mai, iar pe 31 mai va fi făcută public lista cu echipele care au primit licențe. Craiova poate juca și pe Extensiv și la Caracal, dar nu am voie să spun motivele, pentru că am un contract de confidențialitate”, a explicat Viorel Duru.

 

Adrian Mititelu a declarat la gsptv care sunt culisele neacordării licenței pentru Universitatea Craiova. „Avem de-a face cu un sistem care respectă legile în baza cărora în care s-a înființat, dar concluzia la cald este că avem de-a face cu un grup de sorginte foarte periculoasă. Ei spun că noi avem datorii, dar Știința nu are nicio datorie la stat. Suntem un club model, care a investit 100 de miliarde în baza Ion Oblemenco, nu avem niciun litigiu cu niciun jucător, ne respectăm colaboratorii, avem salarii de 12-13 miliarde de lei pe lună salarii. Am primit comunicare că ne așteaptă liga a II-a. Este vorba de o comandă, un plan mai amplu, pare conspirație, dar vă arăt eu ce se vrea. Un grup din Craiova vrea ca eu să plec de aici, se dorește îndepărtarea mea de la Universitatea, Mircea Sandu a căzut într-un grup de oameni din Craiova. Îi anunț că pot să mă ducă și în Divizia C. Am aruncat totți banii în fotbal și nu voi ceda așa de ușor. Merg și în Divizia D, mă supun acestor sancțiuni și voi încerca să lupt democratic și civilizat cu această morișcă”, a explicat Mititelu.

 

Acesta susține că se așteaptă de la orice din partea FRF și nu-i vine să creadă cum se încearcă execuția Craiovei: „O să vin cu dovezi. Bănuiam acest plan din iarnă, de aceea mi-am luat și măsuri să plătesc datoriile. Anul trecut am mai driblat licențierea, pentru că toți avem probleme. Dar în 2009 am făcut tot posibilul să nu am probleme, dar se pare că nu am nicio șansă să scap. Orice este posibil, să fim sinceri, oamenii calcă și pe cadavre acolo. Problema lor este cum am scăpat noi de datorii! Incredibil. Este inimaginabil. Cei de la FRF reclamă că în decembrie aveam datorii și acum nu mai sunt și cum am scăpat noi”, a conchis finanțatorul „juveților”.
 

„Eu am dat o moștenire clubului Universitatea Craiova. Acolo aveam mai multe activități, nu doar fotbalul. Și s-au acumulat ceva datorii pe celelalte activități. Am vândut din acele bunuri și s-au perceput niște taxe prea mari la un moment dat. Atunci am hotărât să retrag toate proprietățile și în luna februarie fotbalul a rămas curat. Erau datorii și de la fotbal, în proporție de 25-30 %. Dar le-am achitat pe acelea. Nu am cale de acțiune momentan”
 

 

articol scris de Narcis Drejan

 

04 May. 2009, 17:11 Special
Pe aceeași temă