:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fliga2.prosport.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FCSC-Dumbravita-CS-Sanandrei-Carani-2-1024x576.jpg)
Moldova Cristești, campioana județului Iași, a promovat în premieră în Liga 3.
Echipa pregătită de Ciprian Bucovanu a trecut în ambele manșe ale barajului de campioana județului Neamț, CSM Roman, 2-1 în deplasare și 3-1 pe teren propriu, și a promovat în al treilea eșalon.
În tur, la Roman, Cristeștiul s-a impus cu 2-1 (goluri Narcis Bădic și Răzvan Danciu), cei doi jucători punctând și în returul de la Cristești (3-1), în care Bădic a reușit o dublă.
Performanța realizată de ieșeni este cu atât mai meritorie cu cât echipa nu a făcut antrenamente pe parcursul sezonului, tactica fiind stabilită pe grupul de WhatsApp, dar și la teren, direct, înainte de joc. La promovare au pus umărul și doi dintre foștii fotbaliști ai Politehnicii Iași, Narcis Bădic și Ovidiu Mihalache, acesta din urmă lipsind de la meciul retur de baraj întrucât a avut antrenamente programate în Copou, unde activează ca antrenor secund.
”Ne bucurăm de această performanță istorică pentru o comună cu doar 3.500 de locuitori. Putem spune că am scris istorie. Asta chiar și în condițiile în care nu am făcut antrenamente în acest sezon, pentru că jucătorii noștri muncesc în timpul săptămânii, iar sâmbăta joacă și la minifotbal. La început de sezon am reușit să aducem la echipă doi jucători exponențiali, Narcis Bădic și Ovidiu Mihalache, s-au mai alăturat proiectului Alexandru Simionescu și Răzvan Danciu, iar împreună am format un grup frumos. Avem o atmosferă bună, dar și-a spus cuvântul și experiența jucătorilor, mulți dintre ei activează de foarte mult timp la nivelul Ligii a 4-a”, a declarat antrenorul Ciprian Bucovanu.
Antrenorul Moldovei recunoaște că echipa nu a avut niciodată ca obiectiv promovarea, dar că jucătorii și stafful și-au dorit să câștige barajul pe teren. Cum participarea în al treilea eșalon presupune un efort financiar semnificativ, este greu de crezut însă că echipa va fi înscrisă în campionat.
”Ne-am dorit să promovăm pe teren și am demonstrat acest lucru până la final, deși au fost voci care au insinuat că ne vom da deoparte. Nu am făcut acest lucru. Noi am vrut să respectăm competiția, ne-am dorit ca titlul în Liga a 4-a să se decidă pe teren, la fel și meciurile de baraj. Nu știm ce va fi înainte. Noi ne-am făcut datoria din punct de vedere sportiv. Acum totul depinde de domnul primar, de autoritățile locale. Știm că este foarte greu pentru o comună mică să susțină o echipă în Liga 3. Niciodată Moldova Cristești nu a avut ca obiectiv promovarea. De aceea este ceva istoric ce am realizat și ne bucurăm pentru această performanță”, a completat Bucovanu.
După meciul retur de baraj cu CSM Roman, primarul comunei ieșene Cristești, Vlad Pintili, a admis că șansele ca echipa să fie înscrisă în Liga 3 sunt destul de mici.
”Noi nu ne-am gândit până în momentul acesta că am putea să jucăm în Liga a 3-a. Am jucat toate meciurile pe teren în Liga a 4-a, iar la baraj la fel, ne-am prezentat cu gândul de a câștiga pe teren. Ce va fi, vom vedea. Vom stabili împreună dacă ne vom înscrie în Liga a 3-a, pentru că acolo sunt alte exigențe. Și financiare, dar și sportive. Jucătorii au nevoie de contracte, trebuie antrenori. Acești jucători merg la serviciu în timpul săptămânii, iar duminica vin să joace pentru clubul nostru. Mulți dintre ei nu pot merge la Liga a 3-a, iar asta ar însemna să renunțăm la ei și să aducem alții. Noi suntem mândri că am ajuns până aici, că am reușit să câștigăm campionatul în fața unei echipe cu un buget mult mai mare decât al nostru (n.r. CSM Pașcani). Și ne mândrim că în ultimele cinci sezoane am luat trei titluri în Liga a 4-a, o Cupă și o Supercupă”, a declarat primarul Vlad Pintili.
Au mai făcut parte din lot pe parcursul sezonului: Ramon Gheorghe, Cezar Agache, Alexandru Negrea, Mihail Timofte, Petru Grădinaru, Raul Cercelaru și Cosmin Însurățelu.
Staff: Ciprian Bucovanu (antrenor principal), Gheorghe Harabagiu (antrenor secund), Valeriu Ștefan Amuhaia (președinte), Nicolae Bârzu (delegat).
Foto: Gelu Crăcană