Acum a fost ziua Corvinului, dar a lipsit șansa! Echipa hunedoreană n-a învins Dumbrăvița și e la trei meciuri fără succes. Florin Maxim se încurcă în explicații

Marius ANGHEL 27 Oct. 2024, 15:20 Liga 2

Nu a fost ziua Corvinului nici în meciul cu CSC Dumbrăvița, parafrazându-l pe antrenorul Florin Maxim cu ceea ce spunea după precedentele două partide din campionat desfășurate de echipa hunedoreană, 0-1 acasă cu Metalul Buzău și 0-1 la ACSM Reșița.

0-0 s-a încheiat, de această dată, partida de pe teren propriu a Corvinului cu timișenii din Dumbrăvița, sâmbătă, în etapa a 11-a a Ligii 2, iar trupa lui Maxim a ajuns la trei jocuri consecutive în care nu câștigă. O serie, de două eșecuri și o remiză, pe care Corvinul a mai înregistrat-o o singură dată pe durata unui sezon (1-2 la Viitorul Pandurii, 0-2 cu CS Mioveni și 1-1 la CS Tunari, în septembrie – octombrie 2023) de când a promovat.

Corvinul n-a înscris nici cu Dumbrăvița și are trei jocuri la rând fără victorie! Neșansa e de vină!

Corvinul nu a reușit să înscrie în fața Dumbrăviței și a confirmat, cel puțin prin rezultat, că se află într-o situație de care antrenorul timișenilor, Cosmin Stan, spera ca echipa sa să profite. În avancronica partidei, Stan declara că Dumbrăvița a știut să gestioneze o astfel de situație în care se află acum Corvinul, ajunsă la trei meciuri fără victorie, cu precedentele două pierdute.

După meci, antrenorul bănățenilor a spus despre jucătorii săi că ”au arătat ca o echipă solidă”.

În schimb, Florin Maxim a vorbit din nou despre lipsa șansei, adică aceeași ideea spusă altfel de după precedentele două partide, când declara că nu a fost ziua Corvinului.

”Cumva, cred că ne-a lipsit și șansa. Mă gândesc că așa a fost și per total, ca joc. Dar, ca oportunități, dacă reușeam să marcăm la primul corner, prin Cărăruș, unde ne-a revenit mingea respinsă și am reușit să o degajăm peste poartă… Da, e frustrant, cumva. Am mai avut o perioadă ca asta și anul trecut. Într-adevăr, în meciurile respective am reușit să marcăm, iar acum am marcat cam puțin în aceste nouă meciuri, dacă nu mă înșel, opt goluri. E foarte puțin”, a spus Maxim după joc.

Maxim, atât de mulțumit de echipa sa încât așteaptă legitimarea unui jucător prezentat încă din august!

Pe de altă parte, antrenorul Corvinului a fost mulțumit de joc și de faptul că unii fotbaliști indisponibili rundele trecute au început să reintre pe teren.

Atât de mulțumit de joc a fost Maxim, încât abia așteaptă ca bosniacul Predrag Vladic, prezentat ca achiziție de club încă de la finalul lunii august, să fie legitimat și să-l poată utiliza, fiindcă tânărul Lucas Câmpan încă nu are o evoluție așa cum și-ar dori.

”Dar astăzi m-a mulțumit jocul, angajamentul băieților, au încercat să pună în practică ce am discutat, ce am făcut la antrenamente. N-a fost, cumva, șansa de partea noastră, puțină inspirație. Mă bucur că au intrat Bradu, aproape 90 de minute, Neacșu, 20 de minute. E bine. Sper să-l avem și pe Predrag la meciul de la București, pentru că sunt foarte mulțumit de acești copii, de 2007, pe care îi avem noi, dar la ei e greu cumva să stai în sistemul nostru, cu atacantul central, un copil de 2007, încearcă, pune, se antrenează foarte bine, pune în practică ceea ce vorbim, dar el are nevoie de timp, de meciuri, de minute, de astfel de dueluri. Așteptăm să-l facem pe Predrag și eu zic că de la meci la meci vom arăta mai bine. Astăzi asta mi-au arătat și jucătorii care au intrat, jucătorii care au început de la startul partidei au încercat, au avut o primă repriză bună. Pe pozițional eu nu cred că ne-au pus probleme. Au fost acele contraatacuri, era și normal, pentru că ne doream să marcăm, ne-am descoperit puțin”, a mai spus Maxim.

Trei schimbări făcute la pauză arată cât de mulțumit a fost Maxim de joc. Lupu, săgetat: ”Nu se regăsește și nu mi-e frică de cuvinte”

Faptul că Maxim a fost mulțumit de joc s-a văzut și la pauza partidei cu CSC Dumbrăvița, când a făcut nu mai puțin de trei schimbări. Rar s-a mai întâmplat acest lucru, fiindcă Maxim este de părere, și a spus asta în mai multe rânduri, că preferă să nu facă înlocuiri de jucători dacă totul merge bine și nu există situații în care trebuie să facă modificări, precum accidentările.

La pauza jocului de sâmbătă, Maxim i-a înlocuit pe Lehaire, Câmpan și Lupu. Despre acesta din urmă a vorbit în special antrenorul atunci când a fost întrebat despre aceste modificări.

”Simțeam că avem nevoie. Și Lupu a fost, sezonul trecut, printre jucătorii exponențiali ai noștri. Nu se regăsește și nu mi-e frică de cuvinte, i-am spus-o și lui, trebuie să înțeleagă că suntem la fotbal și nu ne așteaptă nimeni. E, cumva, neinspirat, să spunem, pentru că el aleargă, se zbate, dar ca reușite, ca atacant, are nevoie de gol. Și Lupu, ca toți băieții, sunt 100 la sută convins că vom arăta din ce în ce mai bine”, a explicat Maxim.

  • 10 meciuri și niciun gol marcat în acest sezon de Liga 2 are Marius Lupu, spre deosebire de 5 reușite avute în 28 de partide în sezonul trecut, primul al său petrecut la acest nivel competițional. Atacantul de 25 de ani pare să fi fost luat de fapt după tripla reușită în 4-0 cu maghiarii de la Paks, în Turul 1 al Europa League!

Corvinul, în meciul cu CSC Dumbrăvița: Lefter – Nic. Pîrvulescu, I. Pop, Lică (cpt.), Velisar – Bradu (Chukwu 88′), Lehaire (Ackovski 46′) – Cărăruș, Gîrbiță (Al. Neacșa 70′), Câmpan (Dar. Grigore 46′) – M. Lupu (Hergheligiu 46′). Rezerve neutilizate: Blaga, Mutuligă – Otega, Predică.

Neacșa încă are o jenă, pentru Lică, Manolache, Pîrvulescu și Lupu are scuze chiar Maxim!

Rezultatele slabe ale Corvinului din ultimul timp se datorează și lipsei din echipă a căpitanului Alexandru Neacșa, însă nerefăcut complet după o accidentare, utilizat în acest meci în ultimele 25 de minute, dar acuzând în continuare probleme.

Dacă după meciuri câștigate Maxim își punea la zid unii dintre jucători, fiindcă i-au spus că resimt perioada încărcată de jocuri avută de echipă în acest început de sezon, declarând public: ”Dacă vrei să fi obosit, vei fi obosit!”, acum chiar antrenorul Corvinului scoate în față aceste explicații. Hergheligiu, Câmpan și Pop erau atunci expuși și antrenorul afirma ce afirma, pentru ca acum însuși Maxim să găsească scuze pentru ”greii” Lică, Manolache, Pîrvulescu și Lupu!

”Leziune la gambă nu are (n.r. – vorbește despre Neacșa). A și jucat astăzi. Are o jenă și astăzi, după joc, a simțit-o acolo, la mușchi, la tendon. Are o tendinită, e sâcâitoare, dar bine că nu are leziune. Trebuie să avem grijă săptămâna următoare cu el și vedem. Trebuie să ne gândim. Sunt și jucători… și aici pot să enumăr: Lică, Manolache, Nick (n.r. – Pîrvulescu), Lupu, sunt jucători care anul acesta nu au avut vacanță, au avut o încărcătură mentală mare pentru meciurile pe care le-am disputat. N-a fost ușor să mergem în deplasări, să jucăm meciuri de acel nivel și se pare că acum chiar resimțim lucrul ăsta. Se pregătesc bine, doar că nu sunt inspirați la finalizare, însă vom trece de acest moment”, a vorbit Maxim, care, iată, are o măsură de judecată diferită pentru unii jucători față de alții.

Corvinul, abia pe locul 12 în Liga 2, dar cu două meciuri în minus

Corvinul, cu 14 puncte și golaveraj 8-6, ocupă locul 12 în Liga 2 după 11 etape, dar are nouă meciuri în cont. Este între Metalul Buzău și FCU Craiova, echipa care au același număr de puncte în 11 partide și golaveraj mai bun, 15-13, respectiv mai slab, 8-11.

Cum echipa hunedoreană a fost eliminată deja din Cupa României în acest sezon, nemaiputând, astfel, să-și apere trofeul câștigat ediția trecută, trupa lui Florin Maxim va disputa următorul meci în etapa a 12-a a campionatului. Va juca la București, cu Steaua (locul 2, 23 puncte în 11 meciuri), vineri, de la ora 18:00.

Declarația lui Florin Maxim după Corvinul – CSC Șelimbăr 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=OWN_1rFoHu0

Rezumat Corvinul – CSC Dumbrăvița 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=Sc_E7ijdMqg

Foto: Călin CorpaciuCorvinul Hunedoara
V
ideo: Corvinul Hunedoara

Marius ANGHEL 27 Oct. 2024, 15:20 Liga 2
Pe aceeași temă