CSC Dumbrăvița speră să continue acumulare de puncte, acum în fieful Corvinului. Cosmin Stan spune că hunedorenii sunt într-o situație pe care echipa sa a știut să o gestioneze

Anda DELIU 25 Oct. 2024, 10:25 Liga 2
CSC Dumbrăvița speră să continue acumulare de puncte, acum în fieful Corvinului. Cosmin Stan spune că hunedorenii sunt într-o situație pe care echipa sa a știut să o gestioneze

CSC Dumbrăvița se deplasează în apropiere, la Hunedoara, pentru meciul din etapa cu numărul 11 din Liga 2. Jocul are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Corvinului.

Antrenorul Cosmin Stan e foarte optimist pentru partida împotriva Corvinului, după ce formația sa a câștigat acasă cu CS Mioveni (scor 2-1) și după ultimele rezultate ale trupei lui Florin Maxim.

Adversarul e cel mai bun din campioant, dar într-un moment nefericit, susține Cosmin Stan înainte de Corvinul – Dumbrăvița

Stan a avut cuvinte de laudă la adresa Corvinului, dar a menționat stare de spirit a hunedorenilor. Echipa vine după două înfrângeri în fața Metalului Buzău (scor 0-1) și a Reșiței (scor 0-1). Antrenorul Dumbrăviței crede că și parcursul european a afectat echipa ardeleană în startul acestui sezon.

”Din punctul de vedere al stării de spirit din cele două tabere, cred că suntem avantajați. Când pierzi două meciuri consecutive, cum e cazul acum al celor de la Corvinul, nu e ușor să gestionezi al treilea meci. Din fericire, noi am reușit să gestionăm asemenea situații de mai multe ori. Glumind puțin, sper ca ei să nu știe să facă acest lucru și să fie și al treilea meci fără victorie pentru ei. Spuneam și sâmbăta trecută că, din punctul meu de vedere, Corvinul e cea mai bună echipă din campionat. E o echipă secătuită un pic de energie, din cauza parcursului european. Au avut multe meciuri în cupele europene, cu un efort foarte mare din partea lor, plus deplasări multe și lungi. Acest lucru se vede în jocul lor și în rezultatele din campionat. Cred că dacă nu ar fi fost acest parcurs european, ar fi fost clar pe unul dintre locurile fruntașe, dacă nu chiar pe primul loc. Corvinul are jucători foarte buni, o echipă omogenă, cu un antrenor de valoare, care e de mulți ani la Hunedoara. Deci, chiar cred că e cea mai bună echipă din Liga 2. Dar, cum am spus mai devreme, nu sunt într-o formă deosebită în momentul de față. Pentru ei, forțarea ieșirii din pasa proastă e cu două tăișuri. Când vrei cu tot dinadinsul să ieși dintr-o astfel de situație, de multe ori faci prostii. Dorința aceasta prea mare se poate transforma într-un dezavantaj. De aceea spuneam că noi am reușit să gestionăm situația după două înfrângeri consecutive”, a explicat Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița e echipă de deplasare sezonul acesta

Cât despre echipa lui, Stan a precizat că, în acest sezon, stilul de joc o avantajează pentru jocurile de deplasare, unde contraatacul e o armă importantă.

”Am făcut meciuri bune spre foarte bune în deplasare, am primit foarte puține goluri pe teren străin. Stilul nostru de joc din acest moment ne avantajează în jocurile din deplasare. Cred că suntem mai croiți pentru jocurile de pe teren străin. E bine că nu avem nicio problemă de lot înaintea deplasării de la Hunedoara, toți băieții sunt apți de joc. Și jucătorii care au fost indisponibili la jocul cu Mioveni, e vorba de Bologa și Bodri, sunt refăcuți”, a spus Stan, citat de site-ul echipei din Dumbrăvița.

Dumbrăvița a picat sub Corvinul în clasamentul Ligii 2 după anularea rezultatelor Viitorului Pandurii

După anularea rezultatelor Viitorului Pandurii, CSC Dumbrăvița a urcat o poziție în clasamentul Ligii 2, pe locul 10, cu 14 puncte acumulate în 10 meciuri.

În schimb, Corvinul a pierdut trei puncte, acum are 13 puncte și de pe locul 8 a căzut pe locul 13.

Meciul de la Hunedoara are loc sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 11-a a Ligii 2.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori până acum, o singură dată în Liga 2, în sezonul trecut, când au remizat la scorul de 0-0 pe stadionul timișenilor. În Liga 3, trupa din Hunedoara, cu denumirea de CS Hunedoara atunci, s-a impus de fiecare dată în fața timișenilor, 3-1 la Dumbrăvița, 2-1 acasă și 4-3 la Dumbrăvița.

Foto: Dumbrăvița TV

Anda DELIU 25 Oct. 2024, 10:25 Liga 2
Pe aceeași temă