Corvinul, învinsă acasă după un an! Florin Maxim, după eșecul cu Metalul Buzău: ”N-a fost ziua noastră azi.” Antrenorul s-a arătat deranjat de atitudinea publicului hunedorean

Marius ANGHEL 05 Oct. 2024, 19:16 Liga 2
Corvinul, învinsă acasă după un an! Florin Maxim, după eșecul cu Metalul Buzău: ”N-a fost ziua noastră azi.” Antrenorul s-a arătat deranjat de atitudinea publicului hunedorean

Corvinul a trecut cu brio peste o lună septembrie încărcată cu șase meciuri, cu o remiză și cinci victorii, însă la primul meci din octombrie a clacat chiar pe teren propriu și în fața unei nou-promovate. Cu 0-1 a cedat trupa hunedoreană în runda a 9-a a sezonului, cu un gol primit după o fază în care defensiva lui Florin Maxim a fost parcă înghețată.

După meciul în care Corvinul a suferit o nouă înfrângere acasă după mai bine de un an, antrenorul a dat vina pe lipsa de prospețime a jucătorilor săi și a faptului că n-a fost ziua echipei sale.

Maxim s-a arătat deranjat și de faptul că spectatorii au început să huiduie jucătorii în partea secundă a meciului.

Corvinul a pierdut acasă cu Metalul Buzău! Un nou eșec la Hunedoara după un an și 13 meciuri fără înfrângere

După acel 0-2 cu CS Mioveni din 2 octombrie 2023, din etapa a 8-a a sezonului regular trecut al Ligii 2, Corvinul a pierdut din nou acasă după un an și trei zile. A încasat-o, destul de surprinzător, în fața unei nou-promovate, Metalul Buzău, cu un gol primit în minutul 74, o formalitate îndeplinită de Dragoș Lazăr din 3-4 metri, după ce Constantinescu și Jozic au profitat de somnolența defensivei gazdelor.

”Puţin peste 500 de suporteri au înfruntat ploaia măruntă şi vremea rece pentru duelul de la „matineu” cu nou-promovata pregătită de Valentin Stan. „Decorul” n-a fost însă de bun augur pentru corvinişti, care n-au avut chiar cea mai bună zi, în ciuda startului bun de joc, în care au avut două şanse bune de gol, „semnate” de Câmpan – după o fază fixă, respectiv Lehaire, după o incursiune spectaculoasă în careu, finalizată cu un şut, cu efect, puţin alături.
În jumătatea adversă, Lazăr a fost primul jucător al vizitatorilor, care i-a testat vigilenţa lui Blaga (titular în premieră în acest sezon), cu un şut din marginea careului, respins de portarul nostru de sub bară, în minutul 31. În rest, amfitrionii au „măcinat” în gol, având posesia, dar nu şi soluţiile pentru a fi mai concreţi pe fază ofensivă, astfel că la pauză s-a intrat cu tabela nemodificată. Actul secund a adus o echipă a oaspeţilor ceva mai curajoasă, cu o organizare defensivă bună şi cu o linie mediană compactă. Atribute care s-au dovedit a fi suficiente cât să blocheze, uneori din „faşă”, acţiunile purtate fie de Gîrbiţă, fie de Pîrvulescu, jucătorii responsabili cu iniţierea atacurilor corviniste. În partea opusă, Tudorică şi nou-intratul Jozic au fost extrem de mobili, iar insistenţa celui din urmă a dus şi la singurul gol al partidei! Jucătorul sârb al Metalului a profitat, la maximum, de lejeritatea lui Manolache şi a trimis mingea lăsată în spate spre careul mic, de unde Lazăr a înscris, fără emoţii (74).
Nici ultimul sfert de oră nu a adus nimic consistent în ofensiva echipei noastre, singura ocazie importantă de a marca venind de la Lică, al cărui şut din 15 metri a fost reţinut, în doi timp, de I. Dinu. Minutele de final au adus o „ploaie” de centrări în careul buzoian, mai ales din stânga, dar niciuna n-a găsit „ţinta”, astfel că pierdem primul joc după un an de la eşecul cu CS Mioveni (0-2), timp în care am strâns 13 meciuri la rând fără eşec”, a scris Corvinul în cronica acestui joc.

Florin Maxim, după eșecul cu Metalul: ”N-a fost să fie, n-a fost ziua noastră azi”

După joc, Florin Maxim a remarcat faptul că jucătorii săi au avut câteva situații de a marca și de a-și face mai ușor meciul, a explicat cum a schimbat și a încercat să surprinsă adversarul, însă lipsa prospețimii a dus la acest eșec, pe care nu l-a judecat atât de dur.

”Chiar și atunci a fost cam același istoric (n.r. – la precedendul eșec de acasă, contra Mioveniului). Am avut două-trei situații bune în prima repriză, la acel cornel, când Lucas putea marca dacă era un pic mai atent, la acea incursiune a lui Pop. Mehdi a mai avut o situație bună. N-a fost să fie, n-a fost ziua noastră azi. Băieții au încercat. Era cumva normal, am dus aceste două săptămâni din trei în trei zile meciurile. Chiar dacă am avut o săptămână lungă, cumva i-am pregătit pentru ce va urma, pentru că nu a fost întâmplător. Am zis și înainte de joc, că întâlnit o echipă agresivă, care vine sus. Cumva cred că le-a priit și vremea. Au avut aplomb, au speculat ce au avut de speculat și golul pe care îl luăm… Ok, nu a fost ziua noastră, dar golul pe care îl luăm îl luăm cam ușor. Le-am spus chiar și la pauză. Domnul arbitru a avut o manieră bărbătească, a lăsat contactele la corp, nu prea a fluierat aceste contacte. Acolo am pierdut acel duel ușor, a fost 1-0. Am încercat în ultimele 20 de minute să punem o presiune pe adversar, dar mă uitam de pe margine și chiar dacă au venit aceste centrări din partea stângă, de la Veli (n.r. – Velisar), foarte bine, nu ne-am sincronizat. Din partea dreaptă, la fel. Atât Pop, cât și Darius, și Nick au încercat să aducă mingiile la careu, dar nu a fost ziua noastră și asta este.

Cred că ne-a lipsit un pic prospețimea, și nu mă refer la prospețimea fizică. A fost o încărcătură. De aceea ne-am și gândit să-l lăsăm și pe Fane (n.r. – portarul Ștefan Lefter, care a fost rezervă astăzi), pentru că are deja 18 meciuri din vară, sezonul încă nu este gata. Este o încărcătură pe jucători. Vedeți, avem și aceste probleme cu Neacșa, cu Bradu, care erau jucători exponențiali pentru noi. Nu a fost ușor, am dus-o luna asta, ne-au ieșit rezultatele, ne-a ieșit și jocul. Și astăzi sunt mulțumit de băieți, dar odată cu venirea și a celor doi (n.r. – Neacșa și Bradu), plus cei doi, Ackovski și Vladic, eu zic că vom arăta bine. Asta a fost astăzi și mergem mai departe”, a spus Maxim, după meci.

  • Corvinul, în eșecul cu Metalul Buzău: Blaga – I. Pop (Hergheligiu 80′), Lică (cpt.), Ant. Manolache, Velisar – Cărăruș – Lupu, Nic. Pîrvulescu, Lehaire, Gîrbiță (Chukwu 71′) – Câmpan (Dar. Grigore 57′). Rezerve neutilizate: Lefter – Otega, Al. Neacșa, Predică, Mutuligă.

Maxim, deranjat de atitudinea publicului hunedorean: ”Vreau să cred că vin să ne susțină”

Dacă după victoria cu Ungheniul și-a criticat unii dintre jucători pentru faptul că au spus că s-au simțit obosiți, acum chiar Maxim a spus că echipa sa a fost fără lipsă de prospețime după programul încărcat avut luna trecută.

Antrenorul a fost nemulțumit și de faptul că suporterii hunedoreni și-au huiduit favoriții.

”Toate meciurile au istoricul lor și trebuie tratate ca atare. Nu pot să fiu supărat pe jucători, au încercat, chiar din a doua repriză am zis să temporizăm un pic, pentru că veneau cu acei doi atacanți și cel din spatele lor să ne blocheze construcția. Am zis să scoatem mai mult mingea la margine și să temporizăm puțin. Și tribuna nu ne-a ajutat din minutul 47. Trebuie să înțeleagă că astfel de momente nu-i ajută deloc pe jucătorii noștri, faptul că încep să huiduie o pasă în spate. Era, totuși, 0-0, era începutul reprizei a doua și, cumva, băieții au nevoie de susținere. Chiar am citit ce a scris Bancu și sunt total de acord. Trebuie să învățăm și să acceptăm și zile mai puțin bine. Trebuie să fim alături de echipă. Trebuie să înțelegem că nu-i ajutăm efectiv deloc pe jucătorii noștri cu astfel de… Nu știu dacă a fost oportună cererea mea. În minutul 60 le-am cerut să-i susțină! Da, sunt trăiri și pe teren, și pe margine, și în tribune sunt de acord cu oamenii care vin să ne vadă, dar eu cred și vreau să cred că vin să ne susțină”, a mai spus Maxim.

Corvinul a ieșit din zona play-off-ului și va juca următorul meci la Reșița

Așadar, rămasă cu 16 puncte, Corvinul a coborât în clasament și acum se află pe locul 7, cu 16 puncte, câte are în continuare și CS Afumați, învinsă și ea în runda din acest weekend, 0-1 acasă cu FC Voluntari. Ambele echipe au, însă, un meci mai puțin disputat, astfel că pot reveni pe locurile calificabile în play-off.

În runda a 10-a a Ligii 2, programată peste două săptămâni, Corvinul are meci în deplasare la ACSM Reșița (locul 5, 17 puncte), câștigătoare la Mioveni cu 1-0.

Rezumatul meciului Corvinul – Metalul Buzău 0-1:

https://www.youtube.com/watch?v=_Ws4QaCOAAo

Foto și video: Corvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 05 Oct. 2024, 19:16 Liga 2
Pe aceeași temă